Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Η «λογική» επανάσταση που έχει ανάγκη η Πολεμική Αεροπορία




Ήλθε η ώρα πλέον να ανοίξουμε το θέμα της αρχαιότητας των μηχανικών προέλευσης Σχολής Ικάρων αφού ισχύει το ρητό «αργία μήτηρ πάσης κακίας».





Έχουμε εξηγήσει κατ’ επανάληψη τους λόγους για τους οποίους πρέπει να αρθεί αυτή η αδικία έναντι των αξιωματικών μηχανικών της ΠA και αυτό έχει κριθεί λογικό τόσο από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Βουλή όσο και από τον Α/ΓΕΕΘΑ στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχα μαζί του. Μου έκαναν εντύπωση μάλιστα τα λεγόμενά του ότι «η Πολεμική Αεροπορία θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη για το γεγονός αυτό». Παρότι όμως όλοι αναγνωρίζουν την αδικία δεν βλέπουμε στον ορίζοντα ενέργειες για την άρση της!
Παράλληλα το Ποτάμι με τον βουλευτή Σπύρο Δανέλλη έχει προβεί σε ερώτηση για το θέμα αυτό. Η απάντηση ήταν ότι έχει συσταθεί επιτροπή η οποία θα εξετάσει το θέμα, της οποίας το πόρισμα από ό,τι φαίνεται θα καθυστερήσει για πολύ καιρό ακόμη - όπως και η διαπραγμάτευση - αφού η όλη διαδικασία έχει παραπεμφθεί στις «καλένδες».





Παρατηρούμε στις πρόσφατες κρίσεις να παραγκωνίζονται οι μηχανικοί ως προς το βαθμό που αντιστοιχεί με τη θέση ευθύνης τους, πράγμα που δεν συμβαίνει με τους αντίστοιχους ιπτάμενους αξιωματικούς. Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα αφού δεν επιτρέπει τη συμμετοχή των μηχανικών σε αποφάσεις που είναι της αρμοδιότητάς τους ιδιαίτερα δε τώρα που η ΠΑ βρίσκεται στη φάση της αναβάθμισης των αφων F-16 και των προβλημάτων που συνδέονται με την συντήρηση των μέσων γενικότερα.
Μας έκανε δε εντύπωση το γεγονός ότι κατά την επίσκεψή του ο Α/ ΓΕΑ στην ΕΑΒ συνοδευόταν από τον Διοικητή της ΔΑΥ - υπεύθυνη Διοίκηση για την συντήρηση όλων της μέσων της ΠΑ - ιπτάμενο ανώτατο αξιωματικό και όχι μηχανικό που είναι ο αρμόδιος λόγω της φύσης του αντικειμένου. Ευτυχώς δεν συμβαίνει το ίδιο στο Πολεμικό Ναυτικό και στο Στρατό Ξηράς.
Για την κατάσταση που επικρατεί πέρα των συντεχνιακών αντιλήψεων της διαχρονικής ηγεσίας της ΠΑ, μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι ανώτατοι αξιωματικοί μηχανικοί της Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίοι αποδέχονται το χρονίζον πρόβλημα, αφού αυτό που τους ενδιαφέρει είναι «η καρέκλα τους» με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η κατάσταση αυτή καταρρακώνει το ηθικό των νεότερων μηχανικών που βλέπουν ότι παρά την αριστεία τους, τα όνειρά τους προδίδονται από την ΠΑ, η οποία τους παραγκωνίζει συστηματικά, προξενώντας παράλληλα ζημιά και λειτουργικά προβλήματα στην αποτελεσματικότητα της δομικής της λειτουργίας.
Κύριοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τα πράγματα είναι απλά. Ή άρετε την αδικία ή φροντίστε να κλείσετε τη ΣΜΑ, που το ζητούμενο από την Πολιτεία υψηλό ποσοστό επιτυχίας στις πανελλήνιες εξετάσεις είναι αντιστρόφως ανάλογο με την επαγγελματική τους σταδιοδρομία με αποτέλεσμα να γκρεμίζει τα όνειρα των ταλαντούχων νέων με τις ιδιαίτερες ικανότητες που θα μπορούσαν να απορροφηθούν σε άλλες παραγωγικές δραστηριότητες. Τουλάχιστον φροντίστε να ενημερώσετε τους νέους πριν από την είσοδό τους στην Σχολή Ικάρων για την «φενάκη» ως προς τον επαγγελματική τους σταδιοδρομία.





Φροντίστε να προσλάβετε μηχανικούς από την ελεύθερη αγορά, ήτοι νέους και νέες άτομα από τα ΑΕΙ της χώρας που διακρίνονται και να τους διαχειριστείτε όπως εσείς επιθυμείτε στέλνοντάς τους στα αεροδρόμια και στα Radars της ΠΑ, με τις ανάλογες οικονομικές απολαβές. Μια πρόταση λογικής και συμφέρουσας οικονομικά λύσης.
Κύριοι του Υπουργείου πρέπει να σκεφτείτε τι Πολεμική Αεροπορία θέλετε να έχετε σε συνάρτηση με τη δυναμική εξέλιξη της τεχνολογίας του όπλου και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Αυτή η λογική δεν μπορεί πλέον να δικαιολογηθεί στο βωμό της συντεχνίας, καταδικάζοντας σε απραξία μυαλά που χρειάζονται στην ΠΑ.
Η ασθένεια αυτή που είναι ο συνειδητός παραγκωνισμός των αρίστων - ένα από τα δεινά που υποφέρει η χώρα μας - θα πρέπει να καταπολεμηθεί αν θέλουμε πράγματι κάποια στιγμή να κάνουμε την απολύτως «λογική» επανάσταση και να φτιάξουμε ένα υγιές κράτος, αξία που υπερασπίζεται διαχρονικά το Ποτάμι.





Αλήθεια, πώς αισθάνεται η διαχρονική και η σημερινή ηγεσία της ΠΑ γι’ αυτή την απαξιωτική συμπεριφορά τους έναντι των συναδέλφων της μηχανικών; Είναι ικανοποιημένη; Καλό θα ήταν πριν απαντήσουν οι ιθύνοντες να πάρουν μαθήματα από το ήθος των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού και Στρατού Ξηράς!
* Ο Γιώργος Τσιτσιλιάνος είναι πολιτικός υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Η «λογική» επανάσταση που έχει ανάγκη η Πολεμική Αεροπορία
Η «λογική» επανάσταση που έχει ανάγκη η Πολεμική Αεροπορία
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYErT6uj9W8a09HnK3wqzvteO3ZhNsFLvKCPm33yWYbJxKcxo4tLm4Z6t6VlwYJ5m3e8436t4p5mJkEilN9BJjd48TkQq4IsccjcQV8Jx5Nv0xVgqQbZVdMB3w-ca-jchYAGOGXOyI0jM/s640/000.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYErT6uj9W8a09HnK3wqzvteO3ZhNsFLvKCPm33yWYbJxKcxo4tLm4Z6t6VlwYJ5m3e8436t4p5mJkEilN9BJjd48TkQq4IsccjcQV8Jx5Nv0xVgqQbZVdMB3w-ca-jchYAGOGXOyI0jM/s72-c/000.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/03/blog-post_703.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/03/blog-post_703.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy