Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Σε Σαμοθράκη (και ίσως Θάσο) ο Πάνος Καμμένος λόγω τουρκικού «Τσεσμέ»;
Η παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους στο θρακικό πέλαγος, η άσκηση των ΤΕΑ στη Θάσο και η χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση έλευση του υπουργού Εθνικής Άμυνας 

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ» πλέει αυτήν τη στιγμή στο βορειοανατολικό Αιγαίο, ανάμεσα σε Λήμνο και Σαμοθράκη (ερχόμενο από τη Ρόδο) και από το πρωί της Δευτέρας 13 Μαρτίου 2017, σύμφωνα με τη NAVTEX που έχει εκδώσει η Άγκυρα θα βρίσκεται μεταξύ Σαμοθράκης και Θάσου.

Χάρτης με την πορεία του τουρκικού ερευνητικού «Τσεσμέ» για τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, όπως δημοσιεύτηκε από τον ιστότοπο militaire.grΓια τον λόγο αυτό (;) ανεβαίνει εσπευσμένα στην περιοχή και ο Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα μεταβεί με ελικόπτερο στη Σαμοθράκη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να βρεθεί και στο νησί της Θάσου.

Ήδη, ακούγεται ότι έχει ζητηθεί από το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» να υπάρχει επάρκεια σε καύσιμα για ενδεχόμενο ανεφοδιασμό του σκάφους που θα μεταφέρει τον ΥΕΘΑ «με πιθανούς προορισμούς τη Θάσο και τη Σαμοθράκη».

Άσκηση των ΤΕΑ την Τετάρτη στη Θάσο


Μέλη της Εθνοφυλακής της Θάσου έχουν ήδη ενημερωθεί να είναι έτοιμοι για το ενδεχόμενο διενέργειας άσκησης την Τετάρτη στο νησί. Η Θάσος είναι από τα λίγα μέρη της Ελλάδας όπου τα Τάγματα Εθνικής Άμυνας (ΤΕΑ) έχουν διατηρηθεί. Οι πολίτες-εθνοφύλακες της Θάσου αραιά και πού πραγματοποιούν εκπαιδευτικές βολές ή συμμετέχουν σε ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή, ωστόσο αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί οργανωμένη άσκηση επί εδάφους του νησιού.


Δεν αποκλείεται, λοιπόν, οι φήμες για επίσκεψη Καμμένου στο νησί της Θάσου να σχετίζονται και με το γεγονός αυτό. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας πολιτειακός παράγοντας μέχρι στιγμής δεν έχει επίσημα ενημερωθεί για την έλευση του υπουργού Εθνικής Άμυνας…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.