Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

ΝΑΙ στη στράτευση στα 18 σε debate της ΟΝΝΕΔ!

Τα debates της ΟΝΝΕΔ ξεκίνησαν τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, με θέμα την Υποχρεωτική Στράτευση στα 18.

ΥΠΕΡ της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 επιχειρηματολόγησε ο Αντιστράτηγος (ε.α) κος Κουτρής Σταύρος και ΚΑΤΑ ο Καθηγητής και τέως πρύτανης κος Αναγνωστόπουλος Δημοσθένης.

Τον συντονισμό είχε αναλάβει ο δημοσιογράφος κος Πορτοσάλτε. Μετά τον 1ο γύρο ομιλιών ακολούθησαν παρεμβάσεις μέσω βίντεο, από τον Δήμαρχο Ορεστιάδος κο Βασίλη Μαυρίδη. Η άποψη του ζητήθηκε, μιας και η Ορεστίαδα είναι μια πόλη εξοικειωμένη με το στρατιωτικό στοιχείο. Ο οφθαλμίατρος και ιδιοκτήτης οφθαλμολογικής κλινικής Νίκος Οικονόμου μίλησε για την προστιθέμενη αξία που παρέχει η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας στο εργατικό δυναμικό μιας επιχείρησης. Το τελευταίο βίντεο ήταν από τον Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων της νεολαίας της συντηρητικής παράταξης στην Σουηδία, της MUF.

Η άποψη του ζητήθηκε εκτενώς μιας και στη Σουηδία, αρκετά πρόσφατα, η υποχρεωτική στράτευση επανήλθε έπειτα από την κατάργηση της το 2010. Μετά τον σχολιασμό από τους ομιλητές των παραπάνω παρεμβάσεων ακολούθησαν αρκετές ερωτήσεις από το ακροατήριο. Έπειτα από 3 περίπου ώρες οι παρευρισκόμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση:

«Πιστεύετε ότι η ηλικία των 18 είναι κατάλληλη για την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας;»

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 63% ΝΑΙ και 37% ΟΧΙ Χρήστος Δερμεντζόπουλος,

Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.