Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ενόψει …. κρίσης και κρίσεων!!


Γράφει ο Κωνσταντίνος Βουλγαράκης
Υποναύαρχος ε.α ΠΝ
Είναι εμφανές ότι, έχουμε εισέλθει σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο Ελληνο-Τουρκικής «έντασης», για τους λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε!! Θεωρώ λοιπόν, ότι ο μήνας Μάρτιος, θα είναι εξαιρετικά δύσκολος μήνας ….. και ειδικά το 3ο δεκαήμερο αυτού!!!

Παράλληλα, σε λίγες μέρες, ξεκινούν σύμφωνα με τον Νόμο, οι «Κρίσεις Αξιωματικών Ε.Δ.»!! Η περίοδος που ακολουθεί τις κρίσεις (Μάρτιος – Απρίλιος), είναι …. εξαιρετικά «ευάλωτη», από πολλές πλευρές και ειδικά, αυτή της Επιχειρησιακής Ετοιμότητας του Στρατεύματος!!
Δεν είναι μόνο η «αναστάτωση» που δημιουργεί, αυτή η μαζική μετακίνηση και αναδιάταξη του Ανώτατου και Ανώτερου στελεχιακού δυναμικού ….. στις πλέον κρίσιμες και νευραλγικές θέσεις των Κλάδων Ε.Δ.!! Είναι δυστυχώς και το θέμα ΗΘΙΚΟΥ και Ψυχολογίας, που διαχέεται ….. σ’ όλο το εύρος των στελεχών, από τα ανώτατα, μέχρι και τα κατώτερα κλιμάκια τους!! Είναι δηλαδή, η περίοδος της διερεύνησης, της ανησυχίας, της αβεβαιότητας και ενημέρωσης, που «νομοτελειακά» ΑΠΑΙΤΕΙ …. κάθε προσαρμογή ενός Συστήματος, σε μια νέα κατάσταση, σε μια νέα αντίληψη, σε μια νέα συνεννόηση, σε μια νέα σχέση!!


Προσωπικά θα προβληματιζόμουνα πάρα πολύ!! Από την μια, οι Κρίσεις Αξιωματικών είναι αναγκαίες, διότι καλλιεργούν την «αειφόρο» ανάπτυξη και ανανέωση του Στρατεύματος!! Το να γίνουν λοιπόν «Κρίσεις» ….. που δεν θα είναι κρίσεις, δηλαδή, ελάχιστες και επιλεκτικές (τσιμπητές), θεωρώ ότι δεν είναι σωστό!! Απ’ την άλλη πάλι, η περίοδος αυτή ….. «δεν είναι για αναστάτωση και αρρυθμίες» στο Στράτευμα!!

Απαιτείται λοιπόν ψυχραιμία και περισυλλογή!! Θεωρώ λοιπόν ως σκόπιμη και βέλτιστη λύση, άτυπα να εξαντληθεί το περιθώριο του Νόμου και οι κρίσεις να ξεκινήσουν, στο τέλος Μαρτίου!!
Με τον τρόπο αυτό, θα σταλεί και ένα σαφές μήνυμα, αποφασιστικότητας και ετοιμότητας της Χώρας μας, προς τους απέναντι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.