Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Κορδελιό: Aφαιρέθηκε ο πυροκροτητής - Έτοιμη για μεταφορά η βόμβα του Β' Π.Π.


Ρεπορτάζ: Άντζελα Πεΐτση

Περίπου στις 12.00 ολοκληρώθηκε η διαδικασία απενεργοποίησης της βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στην περιοχή Ευόσμου-Κορδελιού.


«Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη φάση της επιχείρησης, η απενεργοποίηση δηλαδή, του εκρηκτικού μηχανισμού της βόμβας και τώρα ξεκινά η δεύτερη φάση της επιχείρησης που είναι η απομάκρυνση της βόμβας από την περιοχή. Ο κίνδυνος συνεχίζει να υπάρχει. Οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν εκτός της ζώνης εκκένωσης για το επόμενο διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία απομάκρυνσης της βόμβας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η πρώτη φάση
Σύμφωνα με προηγούμενη ενημέρωση από το κέντρο ελέγχου της επιχείρησης δόθηκε το «οκ» από την Αστυνομία προς το Στρατό να αναλάβει, καθώς η περιοχή είχε εκκενωθεί.


Εκπρόσωπος του Στρατού ανέφερε πως το «πράσινο φως» δόθηκε στις 11:30 και ξεκίνησε η διαδικασία ελεγχόμενης αφαίρεσης του πυροκροτητή, διαδικασία που αναμενόταν να διαρκέσει πέντε λεπτά.


Σύμφωνα με την ενημέρωση, περί τις 12.15 οι πυροτεχνουργοί της ειδικής ομάδας του στρατού επρόκειτο να κατέβουν στο σκάμμα όπου βρίσκεται η βόμβα για να ελέγξουν εάν ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση απενεργοποίησης. Ωστόσο η διαδικασία έγινε πιο γρήγορα του αναμενόμενου.

Τώρα ξεκινάει η επόμενη φάση που αφορά στην μεταφορά της βόμβας στο Πεδίο Βολής Ασκού Προφήτη.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/greece/article/se-ekseliksi-i-v-fasi-tis-epixirisis-gia-ti-vomva-sto-kordelio


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.