Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Τι θα γίνει με τους 40άρηδες ΕΠΟΠ και ΕΜΘ; Ένα σχέδιο από το πρόσφατο παρελθόν

Τι θα κάνουμε με τους ΕΠΟΠ όταν “γεράσουν”; Το γεράσουν εντός πολλών εισαγωγικών, αλλά η αλήθεια είναι πως ΕΠΟΠ ηλικίας 45 και 50 ετών δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούνται σε θέσεις και καθήκοντα που είναι για 25άρηδες.




Οι ΕΠΟΠ που ήδη διανύουν τον πρώτο από τα επτά τελευταία έτη που τους απομένουν για να πάρουν τον τελευταίο βαθμό είναι πολλοί. Όλοι αναρωτιούνται πως θα αξιοποιηθούν μετά από την υπηρεσία.


Η τελευταία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το θέμα “γήρανσης του προσωπικού” σ΄ ότι έχει να κάνει με τους ΕΠΟΠ και τους ΕΜΘ, είχε γίνει το 2011. Όπως όλες οι προσπάθειες ξεκίνησε και μόλις άλλαξε η κυβέρνηση σταμάτησε! Δεν αποτελεί ειδηση…

Τι είχε αποφασιστεί το 2011 και σε κάποιο βαθμό έγινε για την “απασχόληση των 40άρηδων ΕΜΘ και ΕΠΟΠ” που δεν θα μπορούν σύντομα να απασχοληθούν σε ειδικότητες που απαιτούν φυσική αντοχή; Η απορρόφηση σε διοικητικές θέσεις δεν μπορεί να ΄ναι λύση παρά για ελάχιστους. Οι υπόλοιποι;

Το ΓΕΣ το 2011, είχε εκδώσει μια σειρά από διαταγές με τις οποίες υπαξιωματικοί με ηλικία άνω των 35 ετών, με ιδιαίτερες γνώσεις, δεξιότητες, ικανότητες  θα μετατάσσονταν για να καλύψουν ειδικότητες στις οποίες μπορούσαν να αποδώσουν το μέγιστο και για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το σχέδιο προέβλεπε ότι 100 ΕΠΟΠ ή ΕΜΘ θα μπορούσαν να εκπαιδευτούν ως μάγειρες και ως οδηγοί βαρέων (άνω των 5 τόνων) και μη τροχοφόρων οχημάτων και λεωφορείων. ΕΜΘ και μονιμοποιηθέντες ΕΠΟΠ, θα εκπαιδεύονταν ως γαζωτές ενδυμάτων – υποδημάτων τεχνικοί χημικής βιομηχανίας, ελεγκτές βιομηχανικών αερίων. Μεγάλος αριθμός (77 άτομα) οι οποίοι διέθεταν τεχνικά διπλώματα θα εκπαιδεύονταν για να επανδρώσουν θέσεις σε στρατιωτικά εργοστάσια τεχνικού, με αντικείμενο την συντήρηση και επισκευή οπλικών συστημάτων. 60 άτομα αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν ως συνοδοί στρατιωτικών σκύλων. Προσωπικό θα εκπαιδεύονταν στην συντήρηση αεροπορικών μέσων, ενώ στελέχη χρησιμοποιήθηκαν ως συντηρητές θερμικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων.




Όλα αυτά σχεδιάστηκαν, δόθηκαν εντολες να προχωρήσουν, σε κάποιο βαθμό προχώρησαν αλλά δεν είχαν και δεν έχουν τη συνέχεια που απαιτείται. Είναι κρίμα όχι μόνο για τους ΕΠΟΠ και τους ΕΜΘ που θα απαλλάσσονταν από το άγχος του “ποιοι είμαστε και τι δουλειά κάνουμε”, αλλά και για την υπηρεσία. Κι αυτό γιατί με τέτοιου είδους μετατάξεις


• Η υπηρεσία αυξάνει κατά πολύ την αυτάρκεια της αναφορικά με την υποστήριξη των επιχειρησιακών Σχηματισμών και Μονάδων, αξιοποιώντας στο έπακρο τις υποδομές που διέθετε (εργοστάσια λοιπές εγκαταστάσεις, οχήματα, ειδικές συλλογές εργαλείων κτλ).

• Μειώνει κατά πολύ το κόστος συντήρησης εγκαταστάσεων και συστημάτων. Μειώνει τις απαιτήσεις για πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού. Με εσωτερική ανακατανομή εκμεταλλεύεται στο έπακρο το ανθρώπινο δυναμικό.

• Στις επιχειρησιακές Μονάδες οι χειριστές των οπλικών συστημάτων θα είναι σε νεαρή ηλικία και θα μπορούν με μεγαλύτερη ευκολία και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, να εκμεταλλευτούν το 100% των δυνατοτήτων των μέσων που επανδρώνουν.

• Το προσωπικό που επιλέγεται, εξειδικεύεται, απασχολείται, και αποκτά πολύτιμη εμπειρία σε αντικείμενα χρήσιμα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Αποκτά προνόμια (παραμονή στον ίδιο τόπο κτλ), τα οποία αντισταθμίζουν την όποια μη εξελικτική δυνατότητα, σε σχέση με τους υπηρετούντες σε μάχιμες θέσεις.

• Οι διοικήσεις όλων τον επιπέδων, θα μπορούν ευκολότερα να λύσουν λειτουργικά προβλήματα λόγω της ύπαρξης αλλά και εκμετάλλευσης πλέον των κατάλληλων υποδομών.

Μήπως λοιπόν να ξαναδούμε όσα το 2011 είχαν προταθεί από το ΓΕΣ;
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Τι θα γίνει με τους 40άρηδες ΕΠΟΠ και ΕΜΘ; Ένα σχέδιο από το πρόσφατο παρελθόν
Τι θα γίνει με τους 40άρηδες ΕΠΟΠ και ΕΜΘ; Ένα σχέδιο από το πρόσφατο παρελθόν
https://2.bp.blogspot.com/-X8tccswj5V0/WKqUsN22KsI/AAAAAAADSn8/EaVH5uoWv3kmG5v71B5N1w0xjIlawVX2ACLcB/s640/apovasi_pezonaytes.png
https://2.bp.blogspot.com/-X8tccswj5V0/WKqUsN22KsI/AAAAAAADSn8/EaVH5uoWv3kmG5v71B5N1w0xjIlawVX2ACLcB/s72-c/apovasi_pezonaytes.png
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/02/40_20.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/02/40_20.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy