Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

H έκπληξη του Α/ΓΕΕΦ Στρατηγού Λεοντάρη στον Πάνο Καμμένο

Π. Καμμένος: ''Δεν είναι τυχαίο Στρατηγέ που σας διάλεξα για Αρχηγό''


''Έγραψε'' πάλι ο Στρατηγός Λεοντάρης ακόμη και στην τελευταία του επίσημη εμφάνιση ως ένστολο στέλεχος του Ελληνικού Στρατού.

Πριν το πέρας της δεξίωσης στην τελετή παράδοσης - παραλαβής της διοίκησης της 1ης Στρατιάς παίρνοντας το λόγο και απευθυνόμενος στον Υπουργό Πάνο Καμμένο του παρουσίασε μια συγκινητική έκπληξη που του επιφύλασσε από πολύ καιρό.
''Με αφορμή κύριε Υπουργέ την ευαισθησία σας για τους εθελοντές μας και τους εθνοφύλακες στους οποίους έχετε αφιερώσει το τρέχον έτος 2017, θα ήθελα να σας παρουσιάσω το τραπέζι του απόντα''.

Όπως συνέχισε την επεξήγηση ο νέος Α/ΓΕΕΦ Στρατηγός Λεοντάρης, ''Αυτό το Τραπέζι στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας, κρατείται προς τιμήν όλων των Αγνοούμενων Συναδέλφων Αξιωματικών και Οπλιτών, στους Αγώνες του Έθνους.


Στις Ημερήσιες Διαταγές των Μονάδων, επίσημα αναφέρονται ως Αγνοούμενοι ή Αιχμάλωτοι. Εμείς οι υπόλοιποι “Στρατιώτες”, τους τιμούμε ως Συμπολεμιστές, δεν τους ξεχνάμε και πάντα ελπίζουμε στην επιστροφή τους  στην Πατρίδα και στη Στρατιωτική μας Οικογένεια.
Το Τραπέζι είναι στρωμένο για έναν. Συμβολίζει τη μοναξιά του Αγνοούμενου, μακριά από τoν τόπο μας, τους σύντροφους συμπολεμιστές, την οικογένεια. Το τραπεζομάντιλο είναι λευκό σαν την αγνή, ανυστερόβουλη, άμεση ανταπόκριση του Στρατιώτη, όταν η Πατρίδα τον κάλεσε στο Καθήκον.
Το λουλούδι στο βάζο εκφράζει το πνεύμα του Χαμένου Συμπολεμιστή που ζει ανάμεσά μας και η κόκκινη κορδέλα σε φιόγκο, όπως ο παραδοσιακός μας τρόπος, για να υπενθυμίζει τη διαρκή ελπίδα των οικογενειών και των συναδέλφων, που προσμένουν την επιστροφή του Αγνοούμενου στην Πατρίδα.
Το άδειο πιάτο, περιμένει το Συμπολεμιστή. Όμως αντί για ψωμί στο Τραπέζι, υπάρχει μία φέτα λεμόνι για να συμβολίζει την πικρή μοίρα και τις κακουχίες των Αγνοουμένων και των Αιχμαλώτων σε αφιλόξενους τόπους και λίγο αλάτι, σαν τα αλμυρά δάκρυα των οικογενειών και των συντρόφων που τους αποχωρίστηκαν.


Τέλος, η Γαλανόλευκη για να συμβολίζει την Πατρίδα που τιμά ένα προς ένα, όλα τα γενναία Τέκνα της και η Αγία Γραφή που αντιπροσωπεύει τη δύναμη της πίστης και της προσευχής στην Υπέρμαχο Στρατηγό, να βοηθήσει όλους τους Αγνοούμενους Συμπολεμιστές μας, να γυρίσουν ζωντανοί ή έστω νεκροί, στα Άγια Ελληνικά Χώματα''.

Η συγκίνηση όλων μετά το τέλος της παρουσίασης ήταν μεγάλη και εμφανής με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο να λέει ''δεν ήταν τυχαίο Στρατηγέ ότι σας διάλεξα για Αρχηγό!''




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.