Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Το επίδομα παραμεθορίου των στρατιωτικών και οι γραφειοκράτες του Τσακαλώτου
Το επίδομα παραμεθορίου έχει γίνει συχνά αντικείμενο αντιπαράθεσης κομματικής αλλά και “ενδοστρατιωτικής”. Σε πολλές περιπτώσεις,δυστυχώς αυτές οι αντιπαραθέσεις είναι ταυτόσημες. Δεν μας αρέσει η διαπίστωση αλλά το τέρας του κομματισμού έχει πλήξει άσχημα κάποιους λίγους αλλά “φασαριόζους” εντός στρατεύματος.
Στην τελευταία συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΣ με τον Π.Καμμένο, ο ΥΕΘΑ είπε ότι ενσωμάτωσε στην πρότασή του για το νέο μισθολόγιο και το επίδομα παραμεθορίου, κατ΄ ανάλογη εφαρμογή με το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, αποκαθιστώντας με τον τρόπο αυτό μια διαχρονική ανεξήγητη αδικία σε βάρος μας. “Ωστόσο”,αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΣ,  “αναμένεται η άποψη του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία διαφαίνεται ότι θα είναι θετική”. 
Τι πάει να πει διαφαίνεται; Υπάρχει περίπτωση το υπουργείο Οικονομικών να αποφανθεί αρνητικά; Τόσα και τόσα έχουμε δει κι ακούσει από το υπουργείο αυτό,ανεξαρτήτως κυβέρνησης. Όμως αν κάποιος αναλογιστεί τα γεγονότα των τελευταίων μηνών μόνο -δεν πάμε πιο πίσω- πως μπορεί να δεχτεί ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που δουλεύουν σε υπηρεσίες με ωράριο,θέρμανση,άνετα γραφεία -στις περισσότερες περιπτώσεις- έχουν Σαββατοκύριακα,αργίες και ρεπό εισπράττουν επίδομα παραμεθορίου και δεν είμαστε…βέβαιοι ότι πρέπει να το εισπράττουν και οι στρατιωτικοί; Παραλογισμός ασύλληπτος.
Επειδή είναι πολύ πιθανόν να ακούσουμε από τους γραφειοκράτες,αριθμολάγνους του υπουργείου Οικονομικών το περίφημο “οικονομικό κόστος” που δεν θα το δεχτούν οι δανειστές,καλό θα είναι από το ΥΠΕΘΑ να μην αναμένουν απάντηση αλλά να κάνουν σαφές ότι στο θέμα απλά ΔΕΝ υπάρχει αρνητική απάντηση…Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει πλέον να εξεταστεί σοβαρά η διαρκής εμπλοκή των ΕΔ σε υπηρεσίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την αποστολή τους. Όχι δεν είναι ούτε εκβιασμός, ούτε “συνδικαλισμός”. Είναι η μοναδική γλώσσα που καταλαβαίνουν οι γραφειοκράτες και στηρίζεται σε απολύτως νόμιμα επιχειρήματα. Ας καταστεί σαφές λοιπόν από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, στους οικονομικούς “γκουρού” της πλατείας Συντάγματος ότι τ΄ αστεία κάπου εδώ τελειώνουν.
Στο μεταξύ να αναφέρουμε ότι ο Καμμένος υποσχέθηκε ότι θα καταβληθούν ακόμη τέσσερις ημέρες εκτός έδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.