Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Νέος Διοικητής της ΑΣΔΕΝ ο Υποστράτηγος Νικόλαος ΜανωλάκοςΉ τελετή παραδόσεως – παραλαβής καθηκόντων Διοικητού της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοικήσεως Εσωτερικού Νήσων (ΑΣΔΕΝ) πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της στον Καρρέα Αττικής, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, ο οποίος καθυστέρησε την αναχώρησή του για τη Χάγη της Ολλανδίας.
Τη θέση του μέχρι πρότινος Διοικητού αποστρατευθέντος Αντιστρατήγου Ανδρέα Ηλιόπουλου, εξαιρετικού αξιωματικού και αλεξιπτωτιστή/υποβρυχίου καταστροφέα, ανέλαβε ο νέος Διοικητής Υποστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος, ως πρόσφατα Διευθυντής της Διευθύνσεως Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ, επίσης εξαιρετικό αξιωματικό με μεγάλη εμπειρία στις Ειδικές Δυνάμεις.
Ο αποχωρήσας Διοικητής Αντιστράτηγος Ηλικόπουλος, αφού επισήμανε ότι οι τοπικές κοινωνίες αποτελούν έναν πολλαπλασιαστή ισχύος για την ΑΣΔΕΝ, επισήμανε με νόημα ότι «η ΑΣΔΕΝ πρέπει να παραμείνει ισχυρή και ικανή για να διασφαλίσει, μαζί με τους άλλους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, την εθνική ακεραιότητα των νησιών μας».
Από την πλευρά του ο νέος Διοικητής Υποστράτηγος Μανωλάκος, ο οποίος θα κληθεί να «τρέξει» την αναδιοργάνωση του Σχηματισμού, στη δική του πρώτη Ημερήσια Διαταγή του επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «Η Πατρίδα απαιτεί να είμαστε λειτουργικοί και αποτελεσματικοί προσδοκώντας έργο με ουσιαστικό περιεχόμενο» προσθέτοντας ότι «Οι προγενέστεροί μας, μας χρέωσαν Γη Ελληνική και έχουμε υποχρέωσή μας να την παραδώσουμε ακέραια».
Στην τελετή εκτός του ΥΕΘΑ παρέστησαν ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, διατελέσαντες διοικητές της ΑΣΔΕΝ, μέλη του νέου Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, συγγενείς των δύο διοικητών και αντιπροσωπείες και διοικητές Μονάδων του Σχηματισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.