Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία και οι μονάδες υγειονομικού του Στρατού Ξηράς για την εποχική γρίπη


Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί τα νοσοκομεία και οι μονάδες υγειονομικού του Στρατού Ξηράς, για την αντιμετώπιση περιστατικών γρίπης του στρατιωτικού προσωπικού, η οποία βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς φαίνεται ότι «μπαίνουμε» σε φάση «έναρξης» της γρίπης, με την κορύφωσή της να αναμένεται Φεβρουάριο-Μάρτιο
Στη Λάρισα, τη μορφή επιδημίας φαίνεται πως έχει πάρει η εποχική γρίπη τις τελευταίες μέρες, καθώς στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ο αριθμός των ασθενών που προσήλθαν προχθές ξεπέρασε τους 400, από τους οποίους οι 62 παρέμειναν για νοσηλεία. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού & Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος, επιβεβαίωσε πως πράγματι υπάρχει αυξημένη κίνηση ασθενών. «Είναι πολλά τα περιστατικά τις γρίπης, που ξεπερνάνε τα 400 σε κάθε εφημερία, ενώ υπάρχουν πολλά περιστατικά και αρκετοί ασθενείς με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νάνος. «Λόγω της γρίπης που έχει πάρει τη μορφή επιδημίας, αναγκαστήκαμε να ανοίξουμε την μονάδα των λοιμωδών νοσημάτων ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες, αλλά και να φιλοξενούμε ασθενείς σε άλλες όμορες κλινικές» τόνισε.


Ο ρόλος των Στρατιωτικών Νοσοκομείων 
Για το ρόλο των στρατιωτικών νοσοκομείων στην αντιμετώπιση της έξαρσης της γρίπης και το κατά πόσο είναι έτοιμα να συνδράμουν και να βοηθήσουν τα πολιτικά νοσοκομεία όπως για παράδειγμα στη Λάρισα, αναφέρθηκαν πηγές του ΓΕΣ  που ρωτήθηκαν για το θέμα από το kranosgr.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει, ήδη ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, από τις 30 Δεκεμβρίου έχει δώσει εντολή προς τη Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΣ, η οποία έχει αποστείλει σε όλες τις μονάδες, οδηγίες για την υγειονομική πρόληψη και προστασία από τη γρίπη των στελεχών και των οικογενειών τους. Ταυτόχρονα όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία, τα τάγματα υγειονομικού και τα ΚΙΧΝΕ, έχουν ετοιμότητα και επαγρύπνηση να αντιμετωπίσουν περιστατικά γρίπης του στρατιωτικού προσωπικού.
Μέχρι στιγμής όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν έχει τεθεί θέμα ενίσχυσης των πολιτικών νοσοκομείων από το στρατό για το θέμα της γρίπης, κάτι που αφορά αποκλειστικά τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Εθνικής Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.