Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Παρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στις τελετές παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας και Διοικητή 1ης Στρατιάς

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τη στρατιωτική ηγεσία, παρέστη:

Στην τελετή παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων του απερχόμενου Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου στον Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη, που πραγματοποιήθηκε στην 110 ΠΜ.

Στην τελετή παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων του απερχόμενου Διοικητή 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγου Ηλία Λεοντάρη στον Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.

Στις τελετές παράδοσης - παραλαβής παρέστη και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα, εδώ, στη Λάρισα, στην καρδιά των Ενόπλων Δυνάμεων, γίνεται η παράδοση - παραλαβή του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας και της 1ης Στρατιάς. Είναι μία ιδιαίτερη ημέρα για τη Λάρισα, για την πατρίδα μας, για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας.

Παραδίδουν δύο άξιοι Αρχηγοί. Ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, που πλέον αναλαμβάνει τη διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας, ως Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, παραδίδει στο νέο Αρχηγό του ΑΤΑ, ο οποίος είναι ένας από τους άριστους Αξιωματικούς, που είμαι βέβαιος ότι θα εκπληρώσει την αποστολή του, μαζί με όλο το προσωπικό, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους οπλίτες και το πολιτικό προσωπικό, κατά άριστο τρόπο, όπως έπραξε και ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην 1η Στρατιά παραδίδει ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς, ένας άξιος Αξιωματικός, ο οποίος με απόφαση της Κυβέρνησης και πρότασή μας προς την Κυπριακή Δημοκρατία εντός των επομένων ημερών θα αναλάβει Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς. Παραλαμβάνει ένας άξιος στρατηγός.

Για τις Ένοπλες Δυνάμεις, η Λάρισα, όπως είπα και στην αρχή, αποτελεί το κέντρο όπου χτυπάει η καρδιά των Ενόπλων μας Δυνάμεων».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Είχαμε, όμως, κ. Υπουργέ, περιπτώσεις όπως με τους φαντάρους που είδαμε με τον αλβανικό αετό, είχαμε ένα ακόμα περιστατικό στην Κύπρο, στην ΕΛΔΥΚ. Θέλω το σχόλιό σας. Είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό. Πώς πρόκειται να αντιμετωπιστεί;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά. Θα εξαντληθούν τα προβλεπόμενα από τις πειθαρχικές, διοικητικές και πιθανόν θα διερευνηθούν και ποινικές ευθύνες.

Θα ήθελα όμως να παρακαλέσω τα μέσα ενημέρωσης να είναι ιδιαίτερα προσεχτικά, να μην προσθέτουμε σε αυτά τα γεγονότα άλλα γεγονότα που δεν υφίστανται. Για παράδειγμα, υπήρξε μια ανακοίνωση ότι υπήρξε σμηνίτης στην 112 Πτέρυγα Μάχης, ο οποίος είχε την ευθύνη της φύλαξης - και μάλιστα είχε πληροφορίες - για τις αναχωρήσεις του Πρωθυπουργού. Ποτέ δεν υπήρξε αυτό.

Από τη μία πλευρά θα αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα, όπως προβλέπεται και με τη μέγιστη αυστηρότητα, από την άλλη πλευρά, όμως, δεν θα πρέπει να δίνουμε τροφή σε εκείνους που προσπαθούν να αναβιώσουν έναν εθνικισμό στην πατρίδα μας προσβάλλοντας την Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.