Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Συνέντευξη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στο Ρ/Σ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και στον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο




Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στο ρ/σ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και στον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για το προσφυγικό με αφορμή την κατάσταση στη Λέσβο:

Εκτός από τα άμεσα μέτρα που λαμβάνονται, η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί μακροπρόθεσμα και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποσυμπιεστούν τα νησιά και να μη φέρουν τόσο μεγάλο βάρος. Αυτό έχει την εσωτερική του και τη διεθνή του διάσταση. Η εσωτερική του διάσταση, σημαίνει  να προχωράνε πιο γρήγορα οι διαδικασίες που αφορούν τη χορήγηση ασύλου σε άτομα που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας αλλά και οι επιστροφές στην Τουρκία. Αυτό διευκολύνεται, καθώς σήμερα η κατάσταση στην Τουρκία δεν είναι η ίδια, σε σχέση με αυτή που ήταν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Έχουμε ένα καλύτερο επίπεδο συνεννόησης. Η διεθνής διάσταση του θέματος αναφέρεται και στο γεγονός ότι  χρειαζόμαστε μεγαλύτερη βοήθεια από τα ευρωπαϊκά κράτη, που αφορά και τους ειδικευμένους για το ζήτημα του ασύλου. 

Χθες στη Μυτιλήνη συνέβησαν διάφορα πράγματα. Είχαμε μια συγκέντρωση όπου προσπαθούσαν ορισμένα ακροδεξιά στοιχεία να την επηρεάσουν. Βέβαια, δεν μπορώ να πω ότι όσοι συμμετείχαν ήταν ακροδεξιοί. Όμως δεν είναι καλό για την εικόνα του νησιού, καθώς η Λέσβος έχει γίνει διεθνές  σύμβολο ανθρωπιάς και φιλοξενίας. Γεγονός είναι πως όταν κάποιοι είναι τόσο καιρό σε ένα χώρο βρίσκονται σε ένταση, ωστόσο τα ακριβή αίτια για ό,τι έγινε τα ερευνά η Αστυνομία. Σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαίο να αποσυμπιεστούν τα νησιά και για αυτό εργαζόμαστε.


Για τις τηλεοπτικές άδειες:

Γίνεται μια συζήτηση τις τελευταίες μέρες, εμείς σαν κυβέρνηση δεν είμαστε με κανέναν. Η διαδικασία εξελίσσεται κανονικά και αυτή η διαδικασία έχει ένα τέλος, το οποίο έχει να κάνει και το χρήμα που θα πρέπει να καταβάλλουν και το οποίο θα προέρχεται από νόμιμες πηγές. Με αυτό τον τρόπο οι υπερθεματιστές θα γίνουν κάτοχοι άδειας.

Για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και το επικείμενο συνέδριο:

Ο Συνασπισμός και ο ΣΥΡΙΖΑ, τα τελευταία χρόνια είναι ένα κόμμα σε συνεχή κίνηση. Τέτοιο καιρό το 2009, μόλις είχαμε βγει από τις εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφέρει να συσπειρώσει το 4,7% των ψήφων. Η εξέλιξη δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των καιρών, κάνοντας αυτό το άλμα, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες συνθήκες και να ακούει όλα τα μηνύματα των καιρών. 

Το κεντρικό μας ζήτημα έχει να κάνει με το άνοιγμα του κομματικού στον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κόμμα, που έχει 32-34 χιλιάδες μέλη, δεν μπορεί να είναι παντού και δεν αντιστοιχείται με τον κόσμο που το εμπιστεύεται. Σαν κόμμα πρέπει και να λέει αλλά και πολύ περισσότερο να ακούει αυτό που έρχεται από την κοινωνία. 

Στο συνέδριο έχουμε πολλά να συζητήσουμε για τα κοινωνικά προβλήματα, το πολιτικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ και να οριοθετήσουμε το πολιτικό του πρόγραμμα ως το 2018, έτος σταθμό, όπου παλεύουμε για να βγει η χώρα από την επιτροπεία και συγχρόνως να εντείνουμε το πλέγμα προστασίας στην κοινωνία αλλά και να υπάρξει μια νέα δημιουργία, που θα οδηγήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Αυτό θα είναι πολύ μεγάλο άρμα. 

Στο συνέδριο αν ασχοληθούμε μόνο με τα εσωκομματικά, θα έχουμε κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Θα πρέπει να είναι ένα συνέδριο με την κοινωνία και για την κοινωνία. Ένα συνέδριο μεγάλης διεύρυνσης στην κοινωνία και επαναπροσδιορισμού στις σύγχρονες συνθήκες του τι είναι κόμμα. Γιατί όλοι μας έχουμε συνηθίσει να λειτουργούμε, με τις νόρμες και με τις λογικές, που είχαν τα κόμματα στις αρχές του 20ου αιώνα. Σήμερα τα πράγματα έχουν εξελιχθεί, είναι πολύ πιο πλατιά. Άρα και η συμμετοχή σε ένα κόμμα είναι σε διαφορετικά πλαίσια. 


Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Συνέντευξη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στο Ρ/Σ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και στον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο
Συνέντευξη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στο Ρ/Σ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και στον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj48z364ynoXzKLGoyhRKJlEef8o9w8L7K44w5f0CBhBBdZZaajEXh6wXfjSPyv2CjlgSjXmYHJ95lJHWqsWRK-Bp6jx5zYP1tVxYewZHZ5yjsR8I82argxbpCqLwWeuy9__0SeccvZHvtj/s640/201603281511057079.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj48z364ynoXzKLGoyhRKJlEef8o9w8L7K44w5f0CBhBBdZZaajEXh6wXfjSPyv2CjlgSjXmYHJ95lJHWqsWRK-Bp6jx5zYP1tVxYewZHZ5yjsR8I82argxbpCqLwWeuy9__0SeccvZHvtj/s72-c/201603281511057079.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2016/09/blog-post_937.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2016/09/blog-post_937.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy