Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Έτοιμη να «σφραγίσει» τα ελληνοσκοπιανά σύνορα η ΕΕ: Στέλνει συνοριοφύλακες και ίσως στρατό

Μέρκελ κατά Ελλάδας: Η προστασία των συνόρων της ΕΕ δεν εξελίσσεται καλά

Μέρκελ κατά Ελλάδας: Η προστασία των συνόρων της ΕΕ δεν εξελίσσεται καλά


Το σχέδιο ενίσχυσης της συνοριοφυλακής στα σύνορα Σκοπίων-Ελλάδας συζητείται ως λύση στις Βρυξέλλες - Ούγγρος ΥΠΕΞ: Εάν η Ελλάδα δεν μπορέσει χρειάζεται ζώνη άμυνας σε Βουλγαρία και FYROM

Σε ασφυκτικό κλοιό κινδυνεύει να βρεθεί η Ελλάδα, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο ενίσχυσης των δυνάμεων συνοριοφυλάκων, ενδεχομένως και της αποστολής στρατού, στα σύνορα των Σκοπίων με την Ελλάδα, προκειμένου να ανακόψουν της προσφυγικές ροές και ειδικότερα προς τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, όπως αναφέρει ρεπορτάζ των Financial Times.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του έγκυρου ενημερωτικού μέσου, το σχέδιο ενίσχυσης της συνοριοφυλακής στα σκοπιανά σύνορα με την Ελλάδα είναι αρκετά δημοφιλές το τελευταίο διάστημα και συζητείται ως μία λύση τόσο σε επίπεδο Βρυξελλών, όσο και στο Βερολίνο, παρ' ότι η Αθήνα έχει εκφράσει ανοικτά τις αντιρρήσεις της. Υποστηρίζεται, επίσης, από αρκετές βαλκανικές χώρες.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται Έλληνες και Τούρκοι, αλλά και παράγοντες από χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, έχουν θέσει επιτακτικά το θέμα της αποστολής στρατευμάτων στα σύνορα των Σκοπίων και της Ελλάδας, ώστε να ελεγχθούν ή και να «κλείσουν ερμητικά», όπως αναφέρεται, τα σύνορα της ΕΕ.

Πρωτεργάτης της συγκεκριμένας ιδέας εμγανίζεται να είναι η Σλοβενία, η οποία έθεσε την πρότασή της προς συζήτηση τον προηγούμενο μήνα. Το συγκεκριμένο σχέδιο έχει αμφισβητηθεί έντονα, παρόλα αυτά προβλέπει την εναντίωση μελών της ΕΕ κατά της Ελλάδας. Σε περίπτωση που εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, η Ελλάδα κινδυνεύει να «εγκλωβιστεί» ανάμεσα στα κλειστά ευρωπαϊκά σύνορα και τις αθρόες ροές των προσφύγων από την Τουρκία, οι οποίοι, σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους.

Εν μέρει, το σχέδιο ενίσχυσης της φύλαξης των συνόρων των Σκοπίων έχει τεθεί μερικώς σε εφαρμογή, καθώς χώρες όπως η Ουγγαρία, η Κροατία, η Σλοβακία και η Σλοβενία, έχουν στείλει αστυνομικούς και πολιτικό προσωπικό, πραγματοποιώντας κοινές περιπολίες.

Μέρκελ κατά Ελλάδας: Η προστασία των συνόρων της ΕΕ δεν εξελίσσεται καλά
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ απηύθυνε σήμερα έκκληση για καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ ώστε να διατηρηθεί η ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας του Σένγκεν.
Η Μέρκελ, η οποία άνοιξε πέρυσι το καλοκαίρι τα σύνορα της χώρας της για να υποδεχθεί τους Σύρους που διαφεύγουν από τον εμφύλιο πόλεμο, δέχεται αυξανόμενη πίεση να περιορίσει την εισροή μεταναστών, καθώς περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έφθασαν πέρυσι στη Γερμανία.

Μια δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα, έδειξε πως η υποστήριξη της κοινής γνώμης προς την Μέρκελ βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων τεσσεράμισι ετών, καθώς πάνω από 80% των Γερμανών αμφιβάλλουν ότι η κυβέρνησή της έχει υπό έλεγχο την προσφυγική κρίση.

"Έχουμε ανάγκη να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορά μας επειδή θέλουμε να διατηρήσουμε τη Σένγκεν", δηλώνει η Μέρκελ στο εβδομαδιαίο της podcast.

Ενδεχόμενη αποτυχία να προστατευθούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ θα διακυβεύσει την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων, που είναι η βάση για τον πλούτο της ένωσης, πρόσθεσε η Μέρκελ.

Ιδιαίτερα η προστασία των εξωτερικών συνόρων δεν εξελίσσεται πολύ καλά εκεί όπου η ΕΕ έχει θαλάσσια σύνορα, δήλωσε η καγκελάριος. Το Ρόιτερς επισημαίνει πως αναφερόταν έμμεσα στην Ελλάδα, χωρίς να κατονομάσει τη χώρα.

Η Μέρκελ θα ταξιδέψει τη Δευτέρα στην Άγκυρα για να συναντηθεί με τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και να προσπαθήσουν να βρουν μια κοινή λύση ώστε να σταματήσει η λαθραία διακίνηση ανθρώπων.

Στην ίδια ομιλία επισήμανε ότι η Γερμανία δίνει καταφύγιο σε Ιρακινούς και Σύρους, προσπαθώντας «να εξαλείψει το Ισλαμικό Κράτος». Παράλληλα κάλεσε τους πρόσφυγες να ενσωματωθούν στη χώρα και να μάθουν γερμανικά. Για τη Γερμανία, τόνισε,  «η υποστήριξη προς το Ιράκ έναντι του Ισλαμικού Κράτους, δεν έχει μόνο στρατιωτικό χαρακτήρα αλλά έχει και ανθρωπιστικό, για το λόγο αυτό δεχόμαστε στο έδαφός μας πρόσφυγες».

Στο εβδομαδιαίο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της,  η Ανγκελα Μέρκελ τόνισε ότι είναι αποφασισμένη να βρει μία λύση με την Τουρκία στο θέμα του προσφυγικού. "Πρόσφυγες καταφθάνουν από την Τουρκία μέσω του Αιγαίου στη χώρα της Ε.Ε, την Ελλάδα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο είμαι αποφασισμένη να βρω μία λύση με την Τουρκία", τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος εξηγώντας στο λαό της τον λόγο για τον οποίο επισκέπτεται  τη Δευτέρα την Άγκυρα. Εκεί θα έχει συνάντηση με τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου σε μία προσπάθεια να μειώσει τις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη. Αλλά και τον Οκτώβριο η Μέρκελ είχε πάει στην Τουρκία, ενώ πριν από λίγο καιρό είχε συναντήσει τον Αχμέτ Νταβούτογλου στο Βερολίνο.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Έτοιμη να «σφραγίσει» τα ελληνοσκοπιανά σύνορα η ΕΕ: Στέλνει συνοριοφύλακες και ίσως στρατό
Έτοιμη να «σφραγίσει» τα ελληνοσκοπιανά σύνορα η ΕΕ: Στέλνει συνοριοφύλακες και ίσως στρατό
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7K5OUgO3cB8zydnBsE4ZMu_hAiU6N2uxs7KYi6xIQZ1w4bZSJ5X9ev-7woAbz1wp4gPC-M3aDoghLNdEAullAKUFpa9pI2V2eUf7go1Jr7BZUxp_qg-HJLy2FEnlMc0efQU2oQYqYqq4R/s640/ImageHandler.ashx.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7K5OUgO3cB8zydnBsE4ZMu_hAiU6N2uxs7KYi6xIQZ1w4bZSJ5X9ev-7woAbz1wp4gPC-M3aDoghLNdEAullAKUFpa9pI2V2eUf7go1Jr7BZUxp_qg-HJLy2FEnlMc0efQU2oQYqYqq4R/s72-c/ImageHandler.ashx.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2016/02/blog-post_19.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2016/02/blog-post_19.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy