Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Τουρκία: 97 οι νεκροί μέχρι τώρα- .Συλλυπητήριο τηλεφώνημα Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας προς Τούρκο Πρόεδρο


Ενενήντα επτά νεκροί και 186 τραυματίες εκ των οποίων οι 28 δίνουν μάχη για την ζωή τους, είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της διπλής έκρηξης που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Άγκυρας, όπως ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν έξω από τον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της τουρκικής πρωτεύουσας, όπου κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να πραγματοποιήσει πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μάχες που έχουν ξαναρχίσει μεταξύ του τουρκικού στρατού και των κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ στη νοτιοανατολική Τουρκία, ύστερα από εκεχειρία δύο χρόνων.
Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk διακρίνονται νεαροί άνδρες και γυναίκες που κρατιούνται από τα χέρια και χορεύουν μέχρι που πίσω τους, στο σημείο όπου είναι συγκεντρωμένοι άνθρωποι που κρατούν σημαίες του προοδευτικού κουρδικού κόμματος HDP και αριστερών οργανώσεων, φαίνεται μια μεγάλη έκρηξη .Τέσσερις Γενικοί Εισαγγελείς και 16 Εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση. Μεταξύ των νεκρών είναι και ο Πρόεδρος του HDP Σμύρνης Τσαβίτ Ουγούρ, καθώς και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του HDP του Καρσίγιακα, Αϊσε Ντενίζ.Τριήμερο πένθος κήρυξε ο Τούρκος Π/Θ Νταβούτογλου για την πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα.
Συλλυπητήριο τηλεφώνημα  Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας
Σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας,  ο Τούρκος Πρόεδρος κ Ερντογάν είχε το απόγευμα τηλεφωνικές συνομιλίες με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ Πρ. Παυλόπουλο, κατά τις οποίες οι δυο αρχηγοί καταδίκασαν την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους για τους θανόντες και δήλωσαν ότι συμμερίζονται τον πόνο και ότι στέκονται δίπλα στην Τουρκία., σύμφωνα με είδηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ihlas.

Εξάλλου ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς είχε, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Feridun Sinirlioğlu, προς τον οποίο εξέφρασε την αμέριστη καταδίκη της Ελλάδας για τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν  σήμερα στην Άγκυρα, μεταφέροντας, παράλληλα, τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη της ελληνικής κυβέρνησης προς την τουρκική κυβέρνηση και τον τουρκικό λαό.

Από την πλευρά του, ο κ. Sinirlioğlu ευχαρίστησε θερμά τον κ. Κοτζιά για την επικοινωνία και εξέφρασε την βαθύτατη εκτίμησή του για την άμεση εκδήλωση της ελληνικής αλληλεγγύης επί του ζητήματος.

 ΠΑΣΟΚ -ΚΚΕ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε σχετικά: ''Εκφράζουμε τη λύπη μας για τη δολοφονική επίθεση σε διαδηλωτές της ειρήνης στην Τουρκία. Δυστυχώς είναι δεκάδες οι νεκροί και οι τραυματίες. Ήταν μια επίθεση κατά της Ειρήνης και της Δημοκρατίας και το ερώτημα είναι ποιός τελικά ωφελείται;''.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ ανακοίνωσε:''Το ΚΚΕ καταδικάζει την αποτρόπαια εγκληματική βομβιστική επίθεση, που εκδηλώθηκε σήμερα ενάντια σε μαζική κινητοποίηση στην Άγκυρα και οδήγησε στο θάνατο 50 και πλέον διαδηλωτών και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του με την εργατική τάξη, το λαό της Τουρκίας, τις οικογένειες των θυμάτων.Οι εξελίξεις επιβάλλουν να δυναμώσει η ετοιμότητα και η κοινή δράση των λαών της περιοχής κόντρα στα αντιλαϊκά σχέδια των αστικών τάξεων, των ιμπεριαλιστών''.

Οι άλλες χώρες

Όπως μεταδίδουν οι τουρκικές ιστοσελίδες, μέχρι στιγμής, συλλυπητήρια μηνύματα προς τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν φέρεται να έχουν στείλει ακόμα ο Ρώσος Πρόεδρος, Πούτιν, ο Γάλλος Πρόεδρος Ολάντ καθώς και ο Αζέρος Πρόεδρος Αλίεβ. Επίσης, ο Γενικός  Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Τζάγκλαντ. Επίσης, καταδίκασαν το γεγονός οι Υπουργοί Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, του Πακιστάν και της Αλβανίας,της Γερμανίας και της Αιγύπτου  καθώς και ο Πρέσβης των ΗΠΑ και ο Πρέσβης της Μ. Βρετανίας στην Άγκυρα.Στα συλλυπητήρια μηνύματα στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν προστίθενται τηλεγραφήματα από τον Ιταλό και το Γεωργιανό Πρόεδρο, η δήλωση καταδίκης του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, η κοινή δήλωση καταδίκης της Ύπατης Εκπροσώπου για την εξωτερική πολιτική της Ε.Ε. και του Αρμοδίου Επιτρόπου της Ε.Ε. για τη Διεύρυνση.  

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέντ Νταβούτογλου, προκειμένου να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο δεκάδων πολιτών στην σημερινή τρομοκρατική ενέργεια στην Τουρκία.
Ο Πρωθυπουργός καταδίκασε την τρομοκρατική ενέργεια και εξέφρασε την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον λαό της Τουρκίας, τις δύσκολες αυτές ώρες.
Τέλος ο Πρωθυπουργός τόνισε στην υποστήριξη της Ελλάδας στην επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών για το Κουρδικό, παρά τις σοβαρές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει σήμερα η προοπτική αυτή.

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Τουρκία: 97 οι νεκροί μέχρι τώρα- .Συλλυπητήριο τηλεφώνημα Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας προς Τούρκο Πρόεδρο
Τουρκία: 97 οι νεκροί μέχρι τώρα- .Συλλυπητήριο τηλεφώνημα Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας προς Τούρκο Πρόεδρο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilU9Tj2hNnNatbTKGw_AQakvfOkNdSw0a0RhKqEm-31oNBN3jGz5UX3gUcW79FupykERx_qnvWMy40F94wbUOKao9e-in5Az4wnlQSzFFaToOZiaSqUoDwXN7qJLI91BdpydRlp4YPnqEW/s640/1026535_1280x720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilU9Tj2hNnNatbTKGw_AQakvfOkNdSw0a0RhKqEm-31oNBN3jGz5UX3gUcW79FupykERx_qnvWMy40F94wbUOKao9e-in5Az4wnlQSzFFaToOZiaSqUoDwXN7qJLI91BdpydRlp4YPnqEW/s72-c/1026535_1280x720.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/10/97.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/10/97.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy