Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Οι επιπτώσεις αποστρατείας Στρατιωτικών σε ηλικία 58 ετών και ο γηρασμένος Στρατός




Πληροφορίες φέρουν να προωθείται νομοθετική ρύθμιση για τη λήψη μέτρων, ώστε τα στελέχη των Ε.Δ. (και των Σ.Α.) να αποστρατεύονται σε ηλικία άνω των 58 ετών. Το μέτρο αυτό απαιτεί σοβαρή μελέτη, γιατί θα έχει τις ακόλουθες επιπτώσεις:

• Με την αύξηση της ηλικίας θα συσσωρευτεί το μεγαλύτερο ποσοστό του Στρατεύματος στον ανώτατο κατά κατηγορία βαθμό. Αυτό ενδεχομένως απαιτήσει αύξηση του χρόνου παραμονής σε κάθε βαθμό, (ώστε να κατανεμηθεί ο επιπλέον χρόνος σε όλους τους βαθμούς. Μέτρο που θα επιφέρει και ένα άλλο αποτέλεσμα, τη γήρανση του Στρατεύματος, που θα έχει επίπτωση ακόμη και στην ηλικία της Ηγεσίας.

• Σε πολλές ειδικότητες και κατηγορίες είναι αδύνατη η κανονική υπηρεσία σε τέτοια ηλικία, όπως στους πιλότους, στους υπηρετούντες σε πλοία, τεθωρακισμένα. Ειδικές Δυνάμεις κλπ.

• Πολλοί, ειδικά οι παλαιότεροι, έχουν εισέλθει στις Ε.Δ. σε ηλικία περί τα 17 έτη, άρα στα 58 θα έχουν προϋπηρεσία 41 ετών. Αυτή η ιδιαιτερότητα στις Ε.Δ., σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλους τομείς εργασίας, οφείλεται στο ότι εισέρχονται στην αγορά εργασίας από την κατάταξή τους στις παραγωγικές σχολές και η εργασία τους είναι αδιάλειπτη.

• Τα στελέχη των Ε.Δ. είναι οι μοναδικοί εργαζόμενοι στο Δημόσιο που κρίνονται τακτικά, και μάλιστα με πολύ αυστηρά κριτήρια. Αυτό επιφέρει σε πολλές περιπτώσεις την αποστρατεία τους πολύ πριν από τη φυσιολογική ολοκλήρωση της σταδιοδρομίας τους. Στις περιπτώσεις αυτές δεν θα ισχύει το 58ο έτος της ηλικίας, επομένως αυτοί που θα έχουν δυσμενείς κρίσεις θα μπορούν να αποστρατευτούν σε μικρότερη ηλικία, προφανώς χωρίς οικονομικές επιπτώσεις, γιατί θα αποστρατεύονται ενάντια στη θέλησή τους. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει παράκαμψη του ηλικιακού ορίου, γιατί κάποιος που θα θέλει να φύγει θα προκαλέσει την αναγκαστική του αποστρατεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

• Επειδή τα τελευταία χρόνια υπάρχει ισοζύγιο στην είσοδο και έξοδο των στελεχών στις Ε.Δ., η επιμήκυνση της ηλικίας θα επιφέρει την αναστολή εισόδου νέων στελεχών, με αποτέλεσμα κάποτε να έχουμε έναν γηρασμένο στρατό.

Πιστεύω ότι το όλο εγχείρημα απαιτεί σχολαστική μελέτη, και, κατά τη γνώμη μου, η παραμονή των στελεχών στις ΕΔ, δεν θα πρέπει να βασίζεται μόνο σε αντικίνητρα για να μην παραιτούνται, αλλά και σε ισχυρά κίνητρα παραμονής τους που, νομοτελειακά, θα έχουν μικρό, ή καθόλου, οικονομικό κόστος.

Ενδεικτικά αναφέρω ορισμένα:

• Επιλογή τοποθέτησης μετά από ορισμένο αριθμό ετών υπηρεσίας ή μετά από κάποια ηλικία.

• Διοικητικές διευκολύνσεις, όπως παροχή υπηρεσιακής στέγης, επιδότηση μοριοδότησης για παραθερισμό στα παραθεριστικά κέντρα των Ε.Δ., ελαστικό ωράριο, μη συμμετοχή σε δευτερεύουσες εργασίες που αποκαλούνται και αγγαρείες, κ.λπ.

• Επιπλέον μοριοδότηση για εισαγωγή τέκνων τουλάχιστον στις στρατιωτικές σχολές.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 26/06/2015 – Σπύρος Περβαινάς
Πρόεδρος ΕΑΑΝ, αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α.)

ΠΗΓΗ: http://staratalogia.blogspot.gr/2015/06/58_30.html
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Οι επιπτώσεις αποστρατείας Στρατιωτικών σε ηλικία 58 ετών και ο γηρασμένος Στρατός
Οι επιπτώσεις αποστρατείας Στρατιωτικών σε ηλικία 58 ετών και ο γηρασμένος Στρατός
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4kLGZDhDS8qTqMPnUQlcLdj9M0Nt-S9alQDl8YPEHaThaMV0frib_i5O6dfinmO8OdNnb7IwDpUUOTaL3-2iALwAnM04eJsJUO9OF74PrkClxIbsAvSIazQrz5b8-52O0KwGf-bMSgGE/s640/KOKKINABERE630SLBORD.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4kLGZDhDS8qTqMPnUQlcLdj9M0Nt-S9alQDl8YPEHaThaMV0frib_i5O6dfinmO8OdNnb7IwDpUUOTaL3-2iALwAnM04eJsJUO9OF74PrkClxIbsAvSIazQrz5b8-52O0KwGf-bMSgGE/s72-c/KOKKINABERE630SLBORD.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/07/58.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/07/58.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy