Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με επισημότητα ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτή του Αγίου Σεβαστιανού στο Λινοπότι της ΚΩ


Με τη δέσουσα επισημότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο μέγας, αρχιερατικός, πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Σεβαστιανού στο στρατόπεδο «Κωνσταντίνος ΙΑ Παλαιολόγος» στον Λινοπότι, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.


Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος, Γ. Δημητρόπουλος, ο Έπαρχος Γ. Χαλκιδιός, ο Αντιδήμαρχος Γ. Κρητικός, ο επικ. της παράταξης Κως Αγάπη μου Α. Παυλίδης, ο Πρόεδρος του Ασφενδιού Σ. Μαλιλής και ο τ. Πρόεδρος Μ. Γιωργαλλής, ο εορτάζων Δημ. σύμβουλος Σεβ. Παπαντωνίου, ο Δ. Χαματζόγλου και η Φ. Νάκη από την Περιφέρεια, ο Διοικητής του 282 Μ/Κ ΤΕ Ν. Βλαχογιάννης, Διοικητές, Αξιωματικοί και πολίτες.

Παρά τον βροχερό καιρό πολύς ήταν και φέτος ο κόσμος που έσπευσε στη χάρη του Αγίου να ανάψει ένα κερί και να προσκυνήσει την εικόνα του.

Με συγκίνηση αναφέρθηκε στην εικόνα με τα βέλη και το μαρτύριο του Αγίου ο Σεβασμιότατος στην ομιλία του, τονίζοντας ότι αυτό είναι και ο λόγο που οι Ιερείς και οι Αρχιερείς φοράνε άμφια κόκκινου χρώματος, συμβολίζοντας το αίμα από το μαρτύριο των Αγίων, κάνοντας εκτενή αναφορά στο μαρτύριο του Αγ. Σεβαστιανού.

Ακολούθησε μια μικρή δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της μονάδας με μια μικρή ομιλία από τον Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ για τον εορτάζοντα Ιερό Ναό και την εορτή του Αγίου, για την οποία ο Σεβασμιότατος επεσήμανε ότι ξεκίνησε από τη μονάδα και τους ανθρώπους της και αγκαλιάστηκε απ' όλο τον κόσμο του νησιού. 


Ο Βίος του  Αγίου Σεβαστιανού

Ο Άγιος ένδοξος μάρτυς Σεβαστιανός, του οποίου η μνήμη τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία μας στις 18 Δεκεμβρίου, υπολογίζεται ότι μαρτύρησε το 295 - 296μ.Χ. , ενώ σύμφωνα με τα λατινικά συναξάρια αναφέρεται ως έτος μαρτυρίου το 298μ.Χ., η δε μνήμη του εορτάζεται από την Καθολική Εκκλησία στις 20 Ιανουαρίου.
Μετά τη μαρτυρική τελείωση του Αγίου Σεβαστιανού δόθηκε η εντολή να ριχθεί το τίμιο σώμα του μέσα σ’ έναν βόθρο για να αποφευχθούν οι εκδηλώσεις λατρείας κατά τη διάρκεια του ενταφιασμού του από τους χριστιανούς. Όμως τη νύχτα μετά το μαρτύριο του Αγίου εμφανίσθηκε σε όραμα ο Άγιος Σεβαστιανός σε μια ευσεβή γυναίκα, ονόματι Λουκίνη, και αφού της υπέδειξε τον ακριβή τόπο, όπου βρισκόταν το σώμα του, της έδωσε την εντολή να το ενταφιάσει στην Κρύπτη, όπως και έγινε.
Η Κρύπτη φέρει μέχρι σήμερα την ονομασία «Κατακόμβη του Αγίου Σεβαστιανού», επ’ ονόματι του οποίου κτίσθηκε από πάνω ο περιώνυμος ναός της Ρώμης, ρυθμού βασιλικής.
Ο Άγιος Σεβαστιανός είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Δυτική Εκκλησία, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την ευρεία διάδοση της τιμής του στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία. Πολλές πόλεις της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής φέρουν το όνομά του, ενώ πολυάριθμοι είναι και οι ναοί που έχουν ανεγερθεί προς τιμήν του στις ρωμαιοκαθολικές χώρες. Η πόλις της Παβίας στη Βόρεια Ιταλία τον τιμά ως προστάτη και πολιούχο, αφού απάλλαξε και έσωσε την πόλη από επιδημία, ενώ ιδιαίτερη τιμή απολαμβάνει ο Άγιος και από την Καθολική Κοινότητα της Άνω Σύρου, όπου υπάρχει ομώνυμος ενοριακός ναός.
Στην πατρίδα μας ο Άγιος Σεβαστιανός τιμάται επίσης με ομώνυμο ιερό ναό στο Λινοπότι της Κω, ο οποίος βρίσκεται εντός του Στρατοπέδου « Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος» και είναι ο μοναδικός ορθόδοξος ναός προς τιμήν του Αγίου. Επίσης τιμάται με ιδιαίτερη ευλάβεια και στην Κωνσταντινούπολη, όπου παραπλεύρως του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Σαρμασικίου υπάρχει το περίφημο Αγίασμα του Αγίου Σεβαστιανού. Σύμφωνα με την παράδοση κατά τις αρχές του 19ου αιώνα παρουσιάσθηκε ο Άγιος σε όραμα σε μια γυναίκα και της υπέδειξε τον τόπο, όπου βρισκόταν το Αγίασμα.

Δείτε περισσότερες φωτό και βίντεο ΕΔΩ 
ΠΗΓΗ: http://www.aegeanews.gr/default.asp?id=27&lg_id=1&Records=Details&_id=410183

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με επισημότητα ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτή του Αγίου Σεβαστιανού στο Λινοπότι της ΚΩ
ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με επισημότητα ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτή του Αγίου Σεβαστιανού στο Λινοπότι της ΚΩ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhCKTq5V-YLfcqIkI5rPpmk6ZLwRiiQyrK_4z-rW_RiDp32JTi8stMkr6MfYBGaBSOVfJV2nzq0pYeruWW_dwyWOYCAJ-XNqQ6_-EWQmM3UZkpgW7C2FrrsgZMw0D89LjZV7q0X80wJHdA/s1600/images_stories_products_5492676aae60a_dsc_4399.resized.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhCKTq5V-YLfcqIkI5rPpmk6ZLwRiiQyrK_4z-rW_RiDp32JTi8stMkr6MfYBGaBSOVfJV2nzq0pYeruWW_dwyWOYCAJ-XNqQ6_-EWQmM3UZkpgW7C2FrrsgZMw0D89LjZV7q0X80wJHdA/s72-c/images_stories_products_5492676aae60a_dsc_4399.resized.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2014/12/blog-post_731.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2014/12/blog-post_731.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy