Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Τελετή καθέλκυσης υποβρυχίου «ΩΚΕΑΝΟΣ»

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου πραγματοποιήθηκε η τελετή καθέλκυσης του εκσυγχρονισμένου υποβρυχίου «ΩΚΕΑΝΟΣ» του Πολεμικού Ναυτικού. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των ΕΝΑΕ στον Σκαραμαγκά, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου.


Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Τραγάκης, η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.


Παρόντες ήταν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων,  εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παράγοντες της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών και οι εργαζόμενοι στα ΕΝΑΕ.


Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Αβραμόπουλος απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

«Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Μέσα σε διάστημα ολίγων ημερών, έχουμε πάλι σήμερα την χαρά να εντάσσεται στον Στόλο μας, το υποβρύχιο «ΩΚΕΑΝΟΣ», το δεύτερο υποβρύχιο που βγαίνει από τα ελληνικά ναυπηγεία για να ενισχύσει την αποτρεπτική δυνατότητα της χώρας μας.


Όπως ελέχθη πρωτύτερα, τα δύο υπόλοιπα υποβρύχια ακολουθούν. Το συνολικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει προβλεφθεί, ίσως και νωρίτερα.


            Η ολοκλήρωση και αυτού του έργου, δείχνει με τον πιο εμφατικό τρόπο, τι μπορούμε να πετύχουμε ακόμα και στους πιο δύσκολους καιρούς, όταν εργαζόμαστε με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αφοσίωση και ομαδικότητα.

Δείχνει, ποιες είναι οι δυνατότητες της ελληνικής παραγωγικής δομής και ειδικότερα της ναυπηγοεπισκευαστικής και ναυπηγοκατασκευαστικής μας βιομηχανίας.

            Δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, ιδίως τώρα που εθνική προτεραιότητα είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και η θεμελίωση ενός βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου.


             Με την σημερινή παράδοση και του δεύτερου υποβρυχίου, αποδεικνύεται η εξαιρετική αποτελεσματικότητα και τεχνογνωσία των ανδρών του Πολεμικού μας Ναυτικού  που ανέλαβαν να εκτελέσουν το έργο.


Εκφράζω και πάλι την ευαρέσκειά μου στον Αρχηγό και τους άνδρες του Πολεμικού μας Ναυτικού, γιατί σήμερα μας κάνουν και πάλι υπερήφανους.


            Εκφράζω την ευαρέσκειά μου και τις ευχαριστίες μου στους εργαζομένους των Ελληνικών Ναυπηγείων για την συνεπή και αποτελεσματική συμβολή τους στην προσπάθειά μας για την ενίσχυση του δυναμικού του ελληνικού στόλου.


            Διανύοντας τις τελευταίες ημέρες ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, χωρίς να ανακυκλώνω στερεότυπες εκφράσεις, ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πηγή υπερηφάνειας για αυτό τον τόπο.

Αλλά και σε ότι αφορά τη ναυπήγηση των πυραυλακάτων στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας.


Μια μεγάλη προσπάθεια έχει γίνει από το Υπουργείο μας και το Πολεμικό Ναυτικό.

Σύντομα, πολύ σύντομα μάλιστα και αυτά τα σκάφη θα ενταχθούν στην επιχειρησιακή δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού, με πρώτο το «ΡΙΤΣΟΣ», που είναι έτοιμο «να πέσει στα νερά» στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.


            Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

      Θέλω να δηλώσω ενώπιον σας, ότι αισθάνομαι σήμερα μια ιδιαίτερη ικανοποίηση.

Γιατί με την πολιτική που εφαρμόσαμε στο Υπουργείο Άμυνας, αφήνω τις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικότερα το Πολεμικό Ναυτικό ενισχυμένο με υπερσύγχρονα υποβρύχια, που εμπνέει σε όλους όσους γνωρίζουμε την πραγματική συγκυρία και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κινηθήκαμε αλλά και σε όλους τους Έλληνες, αίσθημα ασφάλειας και εθνικής υπερηφάνειας.

Σας ευχαριστώ».
 

 

 

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Τελετή καθέλκυσης υποβρυχίου «ΩΚΕΑΝΟΣ»
Τελετή καθέλκυσης υποβρυχίου «ΩΚΕΑΝΟΣ»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYAJxwAulBjV8ovjf-YBy-alnhUUseIfld_Gl4XPJKMXw9l-b_6SuEf5I5QD_G9Gd5NMvG-nRQ51WqQ9UKy7V_Mufco00ciGzf_pjp9Qx-JILpYj9uAvbZAg4Et60RGspo4tv_zVX2vVg/s1600/4.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYAJxwAulBjV8ovjf-YBy-alnhUUseIfld_Gl4XPJKMXw9l-b_6SuEf5I5QD_G9Gd5NMvG-nRQ51WqQ9UKy7V_Mufco00ciGzf_pjp9Qx-JILpYj9uAvbZAg4Et60RGspo4tv_zVX2vVg/s72-c/4.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2014/10/blog-post_789.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2014/10/blog-post_789.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy