Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Διήμερος εορτασμός στο στρατόπεδο «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΑ΄ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ» της ΚΩ

Φωτογραφίες – Ρεπορτάζ : Από την Κω.  Βασίλειος Δημ. Γεωργιόπουλος ΔΙΗΜΕΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΓΙΟΥ...


Φωτογραφίες – Ρεπορτάζ :
Από την Κω.  Βασίλειος Δημ. Γεωργιόπουλος



ΔΙΗΜΕΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΛΙΝΟΠΟΤΙ ΤΗΣ ΚΩ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ  «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΑ΄ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ»  ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ  ΤΗΣ 80 ΑΔΤΕ «ΚΩΣ» ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΗ ΞΙΦΩΝ .

(Προστάτης του Στρατοπέδου)






Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα θα εορταστεί και εφέτος η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Σεβαστιανού, στο Στρατόπεδο «Κωνσταντίνος ΙΑ΄  Παλαιολόγος» (Λινοπότι Δήμου Κω, στη Νήσο Κω  ) όπου βρίσκεται ο μοναδικός στην Ελλάδα  φερώνυμος Ιερός Ναός.



Στον εφετινό εορτασμό αναμένεται να συμμετάσχουν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο Αρχηγός του ΓΕΣ  Αντιστράτηγος Αθανάσιος  Τσέλιος, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Ευστάθιος Πανυτσίδης  και ο Διευθυντής των Στρατιωτικών Ιερέων Συνταγματάρχης (ΣΙ) Πατήρ Νικήτας Βελεγράκης.



Τη Τρίτη  17η  Δεκεμβρίου 2013,  ώρα 18:00 θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. κ. Ναθαναήλ. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση από τη μαθητική χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολειού  Κω και παραδοσιακοί χοροί από παραδοσιακά τοπικά συγκροτήματα των πολιτιστικών μορφωτικών συλλόγων «Θεόκριτος» από το Ζηπάρι ( Ασφενδιού) και «Απελλής» από το Πυλι της Κω.



Την Τέταρτη 18η  Δεκεμβρίου 2013, ώρα 07:30  θα τελεστεί η ακολουθία του Όρθρου και στις 09:00 η Θεία και Ιερά Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Κώου και Νισύρου κ. κ. Ναθαναήλ.



Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Σεβαστιανού προεξάρχοντος του ιδίου Ιεράρχου εντος του Στρατοπέδου με τη συνοδεία τιμητικού αγήματος και της φιλαρμονικής μουσικής του Δήμου Κω και μετά θα επακολουθήσει .



•           Η τελετή εορτασμού των Γενεθλίων της 80 ΑΔΤΕ»ΚΩΣ».

•           Επίδοση ξιφών και έκθεση φωτογραφικού υλικού.

•           Παράθεση καφέ στα εστιατόρια του Στρατοπέδου



 Η είσοδος  του Κοινού, κατά το διήμερο εορτασμό στο Στρατόπεδο «Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος θα είναι  Ελεύθερη.





Βίος του Αγίου  (Σύντομος  - Ενημερωτικό Σημείωμα )


             Ο Άγιος Σεβαστιανός γεννήθηκε στα Μεδιόλανα της Ιταλίας, το 250 με 256 μ.Χ. Οι γονείς του τον ανέθρεψαν με μεγάλη χριστιανική επιμέλεια. Καθώς ήταν και από γένος διακεκριμένο, είλκυσε την εύνοια του αυτοκράτορα Καρίνου, που γρήγορα τον ανέδειξε σαν στρατιωτικό. Έπειτα, ο Διοκλητιανός τον έκανε αρχηγό του πρώτου συντάγματος των πραιτοριανών.
             Φιλάνθρωπη ψυχή ο Σεβαστιανός, από τη θέση αυτή πολλές φορές υπήρξε προστάτης των φτωχών και των πασχόντων χριστιανών. Πρόθυμα επίσης, βοηθούσε στις ανάγκες της Ρωμαϊκής Εκκλησίας. Γι' αυτό και ο πάπας Γάιος του απένειμε τον τίτλο του υπερασπιστή της Εκκλησίας.

                 Όταν όμως άρχισε ο διωγμός κατά των χριστιανών, συνελήφθη μια ομάδα χριστιανών. Ο Σεβαστιανός, προκειμένου να τους εμψυχώσει την ώρα που αυτοί δικάζονταν, προς γενική κατάπληξη όλων δήλωσε ότι είναι χριστιανός. Ο Διοκλητιανός διέταξε το θάνατό του. Και ο Σεβαστιανός δεν άργησε να πέσει κάτω, τρυπημένος στο στήθος από βέλος.

                    Το σώμα του παρέλαβε κάποια ευσεβής χήρα, η Λουκίνα. Διαπίστωσε όμως, ότι ανέπνεε ακόμα. Αφού τον περιποιήθηκε, μετά από λίγες ήμερες ο Σεβαστιανός ανέκτησε την υγεία του. Αλλά και πάλι επεδίωξε και συνάντησε το Διοκλητιανό και τον ήλεγξε για τη σκληρότητά του. Τότε αυτός διέταξε και τον μαστίγωσαν μέχρι θανάτου. Έτσι, ο Σεβαστιανός έγινε παράδειγμα αγωνιστικότητας για την πίστη «χρι θανάτου» (Αποκάλυψη Ιωάννου, θ' 10).


πολυτκιον
Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.


         Συγκλήτου σφαλλομένης παριδῶν τὰ συνέδρια, Σεβαστιανὲ πανολβίαν, συναγείρεις συνέλευσιν, Μαρτύρων ἀληθῶς πανευκλεῶν, σὺν σοῖ καταβαλόντων τὸν ἐχθρόν, μεθ' ὧν θείας συναυλίας ἀξιωθεῖς, φαιδρύνεις τοὺς βοώντας σοι, δόξα τῷ δεδωκότι σοι ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργούντι διὰ σοῦ, πάσιν ἰάματα.


          Σεβαστιανὸς τῶν πλάνης σεβασμάτων,
Καταφρονήσας τύπτεται τὸ σαρκίον.
Ὀγδοάτῃ δεκάτῃ Σεβαστιανὸς ῥοπαλίσθη.


Ανάλυση ονόματος
ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ:
(από την λέξη σεβαστός) = ο αξιοσέβαστος



Ο Άγιος Σεβαστιανός είναι προστάτης των Στρατιωτικών, των πολυτραυματιών, και των εκτελεσθέντων,



Βασίλειος Δ. Γεωργιόπουλος
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Διήμερος εορτασμός στο στρατόπεδο «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΑ΄ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ» της ΚΩ
Διήμερος εορτασμός στο στρατόπεδο «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΑ΄ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ» της ΚΩ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBhqIuQFn3Z4blnGDGs88-r4Lz-gzx_PySj6nB8lWgXVHty7rpTM9WoSzrV9AGhjXpKhNCVuW-NFAwzjd_OOUvv8oM5kKKlyDNXpvkUBmiHGTsWD2tjpaNUd64S-51kKaal0ftK30fglbc/s400/1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBhqIuQFn3Z4blnGDGs88-r4Lz-gzx_PySj6nB8lWgXVHty7rpTM9WoSzrV9AGhjXpKhNCVuW-NFAwzjd_OOUvv8oM5kKKlyDNXpvkUBmiHGTsWD2tjpaNUd64S-51kKaal0ftK30fglbc/s72-c/1.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2013/12/blog-post_6264.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2013/12/blog-post_6264.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy