Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Ξεσηκωμένοι οι απόστρατοι για το Ναυτικό Νοσοκομείο

Το ενδεχόμενο πωλητήριο στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις στις τάξεις των αποστράτων αξιωματικών, οι οποίοι κάνουν λόγο ακόμα και για μεθοδεύσεις. Η τρόικα απαιτεί την εκποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία περιλαμβάνει πολλά «φιλέτα» σε διάφορες περιοχές και κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.
Δημοσίευμα του Onalert.gr...
το Σάββατο έφερε στο φως της δημοσιότητας έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο οποίο αναφέρει ανάμεσα σε άλλα και την παύση λειτουργίας της ιστορικής Λέσχης Αξιωματικών στην οδό Ρηγίλλης, η οποία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οδεύει προς εκποίηση με συνοπτικές διαδικασίες.

Απόστρατοι αξιωματικοί εκφράζουν την ανησυχία τους για τις εν κρυπτώ προετοιμασίες εκποίησης του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών στο Κολωνάκι. Την περασμένη εβδομάδα η Ανεξάρτητη Ενωση Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ) έστειλε επιστολή στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, ζητώντας ενημέρωση για τις πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση των αποστράτων για το επικείμενο κλείσιμο ενός εκ των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Η ανησυχία των αποστράτων δεν ήλθε τυχαία. Ηδη από το καλοκαίρι είχαν αποστείλει επιστολή στον αρχηγό του Ναυτικού, με αφορμή την τότε κυοφορούμενη ένταξη του ΝΝΑ στον ΕΟΠΠΥ, επισημαίνοντας πως η ανέγερση και λειτουργία του νοσοκομείου έχει γίνει αποκλειστικά από τις κρατήσεις των εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικών και δεν έχει συμβάλει ποτέ το Δημόσιο οικονομικά στη λειτουργία του.

Η γραπτή απάντηση του Αρχηγού έκανε λόγο για χρέη 93 εκατομμυρίων ευρώ των ασφαλιστικών ταμείων προς το νοσοκομείο, από το 2003 μέχρι και το 2011, τα οποία και παρέμεναν ανεξόφλητα, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να μην μπορεί να ανταποκριθεί με τη σειρά του στην πληρωμή των προμηθευτών του. Η χαριστική βολή ήρθε με το PSI όπου χάθηκαν τα αποθεματικά του λογαριασμού υπέρ Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ναυτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.