Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Σκληρή στάση Αβραμόπουλου για Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Αδιέξοδο με ορατό  το ενδεχόμενο οριστικής ρήξης  οδηγούνται οι σχέσεις του Πενταγώνου  με την  αραβολιβανέζικη ιδιοκτησία των Ναυπηγε...

Αδιέξοδο με ορατό  το ενδεχόμενο οριστικής ρήξης  οδηγούνται οι σχέσεις του Πενταγώνου  με την  αραβολιβανέζικη ιδιοκτησία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που έχει ως »ομήρους» του 1200 εργαζόμενους σε αυτά.  Το θέμα – μετά από ένα έντονο τριήμερο διαβουλεύσεων – τέθηκε στο χθεσινό ΚΥΣΕΑ όπου σύμφωνα με πληροφορίες  ο υπουργός Αμυνας κ.Δ.Αβραμόπουλος...
ήταν ιδιαίτερα σκληρός και αυστηρός περιγράφοντας την στάση του κ. Ισκαντέρ Σάφα.
Το βασικό είναι ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται τον εκβιασμό την ιδιοκτησίας που ζητά χρήματα χωρίς να έχει κάνει έργο όπως και ότι απέριψε τον εκβιασμό με τους εργαζομένους.  Ο κ Αβραμόπουλος  - όπως προκύπτει από την τοποθέτησή του στο ΚΥΣΕΑ – προσπάθησε   οδηγήσει τα πράγματα σε κάποια συμφωνία, έδειξε το πράγμα να  κατευθύνυται προς μια συμφωνία ,α αλλά στο τέλος η ιδιοκτησία , υπαναχώρησε.
Σύμφωνα  με αξιόπιστες πληροφορίες η τοποθέτηση Αβραμόπουλου στο ΚΥΣΕΑ  ήταν, σε βασικές γραμμές  η εξής: Αφού ανέφερε ότι   οι σχέσεις  συνεχίζουν ν’ ακολουθούν μια στάση, που οδηγεί σε αδιέξοδο ως προς την εξέλιξη του προγράμματος των υποβρυχίων,
σημείωσε ότι πριν από μερικές ημέρες,  στο άσχημο  αυτό κλιμα προστέθηκε η απόφαση των Ναυπηγείων, για εκ περιτροπής εργασία -μία φορά την εβδομάδα απασχόληση- χρησιμοποιώντας τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία, ως μοχλό πίεσης εναντίον του κράτους.
 Φοβούμαι- είπε –  ότι έχουν κακούς συμβούλους τα Ναυπηγεία. Στην ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση που διέρχεται η χώρα μας, δεν μπορούμε να πληρώνουμε χωρίς να υπάρχουν οι αντίστοιχες εργασίες σε συγκεκριμένο χρόνο.
Έχουμε συμφωνήσει να βοηθήσουμε τα Ναυπηγεία στο σοβαρό θέμα, που έχει προκύψει από απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που τους επιβάλλει να εκτελούν παραγγελίες, μόνο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, καμία άλλη στρατιωτική παραγγελία από ξένη χώρα και καμία άλλη παραγγελία εμπορικού χαρακτήρα.
Έχουν γίνει όλες οι κινήσεις προς την Ευρώπη. Όπως γνωρίζετε, αυτά είναι χρονοβόρα ζητήματα. Αμέσως μετά τις εκλογές, θα υπάρχει συνάντηση της κυβέρνησης με τον Επίτροπο Αλμούνια.
Και συνέχισε: Προκειμένου να λυθεί το θέμα των εργαζομένων, που για μας είναι το πιο σημαντικό τη στιγμή αυτή, έγινε μια ύστατη προσπάθεια, πριν από τρεις ημέρες και είχα μία τηλεφωνική επαφή με τον κ. Σάφα.
 Μείναμε σύμφωνοι να συναντηθούν ο Γενικός Διευθυντής του, με τον Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Άμυνας, προκειμένου να δεσμευθούμε από κοινού, ότι από πλευράς μας, μετά τις εκλογές θα συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις και ότι από την πλευρά των Ναυπηγείων θα δοθεί λύση στο ζήτημα των εργαζομένων.
 Βασικά για το πρόγραμμα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», με την αντίστοιχη όμως υποχρέωση των Ναυπηγείων να αναστείλουν άμεσα τα μέτρα που πλήττουν τους εργαζομένους.
 Έγινε η συνάντηση αυτή – ενημέρωσε ο κ. Αβραμόπουυλος το ΚΥΣΕΑ – και ενώ συμφωνήθηκε καταρχήν ένα πλαίσιο, που θα έλυε άμεσα -σήμερα- το θέμα των εργαζομένων, λίγο πριν το ΚΥΣΕΑ, απεστάλη επιστολή του Γενικού Διευθυντή των Ναυπηγείων προς τον Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών, με την οποία τα Ναυπηγεία δηλώνουν ότι δεν αποδέχονται τις προτάσεις μας και επανέρχονται στις γνωστές οικονομικές τους διεκδικήσεις, και στις αποφάσεις τους για μία ημέρα εργασία την εβδομάδα.
Απορρίπτουμε τις αιτιάσεις τους, είπε ο κ Αβραμόπουλος.
 Αμέσως μετά τις εκλογές,πρόσθεσε, θα ενημερώσουμε σχετικά την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής και το ΚΥΣΕΑ, για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, σε συνεργασία με τα τρία συναρμόδια Υπουργεία, Οικονομικών, Άμυνας και Ανάπτυξης, υπό το φως των νέων δεδομένων.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Σκληρή στάση Αβραμόπουλου για Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Σκληρή στάση Αβραμόπουλου για Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBwJZmKxt0mQ8QicQpWocMjgFijBcGPFmeLjwybLuZ-FyjVBDSG9Zs87jbJhNIpHpyEGXOoIbzExwkwuZ8kaP_YuThXiLgbPezjkhZyQiDvKIWh8lFfCoB_6_PIyHGiNtaBJLSMAop_GED/s400/ska1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBwJZmKxt0mQ8QicQpWocMjgFijBcGPFmeLjwybLuZ-FyjVBDSG9Zs87jbJhNIpHpyEGXOoIbzExwkwuZ8kaP_YuThXiLgbPezjkhZyQiDvKIWh8lFfCoB_6_PIyHGiNtaBJLSMAop_GED/s72-c/ska1.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2012/04/blog-post_4007.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2012/04/blog-post_4007.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy