Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

Θερινή επίθεση σε αποζημιώσεις και εφάπαξ

Νέες, επώδυνες ανατροπές τον Ιούνιο προωθεί η τρόικα με περικοπές ή και κατάργηση του εφάπαξ και των αποζημιώσεων. Την ίδια ώρα, στο τραπέζι βρίσκεται η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, καθώς και των συντάξεων.

Δεν πρόλαβε «να στεγνώσει το μελάνι» για τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάρρευση της μισθολογικής πυραμίδας των κλαδικών συμβάσεων και η τρόικα άφησε στην κυβέρνηση «παρακαταθήκη» για τον Ιούνιο το «ξήλωμα» του εφάπαξ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης ή συνταξιοδότησης.
Σύμφωνα με το σχέδιο των δανειστών μας, το εφάπαξ που χορηγούν τα Ταμεία στους ασφαλισμένους που βγαίνουν στη σύνταξη θα περικοπεί μέχρι και 30% σε πρώτη φάση και θα καταργηθεί ολοσχερώς σε μεταγενέστερο χρόνο, ενώ θα μειωθούν δραστικά οι αποζημιώσεις για απόλυση ή συνταξιοδότηση με τη θέσπιση ανώτατου ορίου στο ποσό που δεν θα ξεπερνά τους τέσσερις με πέντε μηνιαίους μισθούς.
Η μείωση
Με βάση τα παραπάνω και σε απόλυτα ποσά, η μείωση στο εφάπαξ θα είναι κατά μέσον όρο της τάξης των 13.500. Κι αυτό γιατί το μέσο εφάπαξ, που σήμερα είναι περίπου 45.000 ευρώ για το μεγαλύτερο τμήμα των ασφαλισμένων, θα πέσει αυτομάτως στις 31.500 ευρώ. Ακόμα μεγαλύτερες θα είναι οι απώλειες σε όσους παίρνουν εφάπαξ από Ταμεία των ΔΕΚΟ (π.χ. της ΔΕΗ), στα οποία το εφάπαξ μπορεί να φτάνει κατά μέσον όρο τα 80.000 ευρώ.
Θερινή επίθεση σε αποζημιώσεις και εφάπαξ
Μάλιστα, από τις μειώσεις δεν πρόκειται να γλιτώσουν όσοι έχουν καταθέσει αίτηση αλλά δεν έχουν πάρει μέχρι τον Ιούνιο το σχετικό βοήθημα λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται.
Εκτιμάται πως πρόκειται για τουλάχιστον 55.000 ασφαλισμένους -κυρίως δημοσίους υπαλλήλους- των οποίων οι αιτήσεις για το εφάπαξ είναι στην αναμονή.
Στις αποζημιώσεις η υιοθέτηση πλαφόν στο ύψος των 4-5 μηνιαίων μισθών, έναντι των 24 που φθάνει σήμερα για όσους εργάζονται για πάνω από 29 χρόνια στον ίδιο εργοδότη, θα οδηγήσει σε απώλειες δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Θερινή επίθεση σε αποζημιώσεις και εφάπαξ
Ταυτόχρονα με τη μείωση του ποσού της αποζημίωσης λόγω απόλυσης θα ψαλιδιστεί ή και θα καταργηθεί ολοσχερώς η αποζημίωση που δίνουν οι επιχειρήσεις στους εργαζόμενους που συνταξιοδοτούνται και η οποία αντιστοιχεί στο 50% της νόμιμης αποζημίωσης αν δεν έχουν επικουρική ασφάλιση ή στο 40% αν έχουν.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα έθεσε τα παραπάνω θέματα στο τραπέζι των συζητήσεων με την ελληνική κυβέρνηση κατά την πρόσφατη επίσκεψη στη χώρα μας για την υπογραφή του νέου μνημονίου και έδωσε «ραντεβού» τον Ιούνιο για την εξειδίκευση των ρυθμίσεων.
Πηγή που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις έλεγε ότι οι δανειστές μας ήταν κατηγορηματικοί στη θέμα του εφάπαξ και των αποζημιώσεων, με το επιχείρημα ότι το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο αποτελεί «ελληνικό παράδοξο» και τα ποσά είναι υψηλά.
Σύμφωνα με τους τροϊκανούς είναι αδιανόητο το ελλειμματικό ασφαλιστικό σύστημα να δίνει τέτοιες παχυλές παροχές στους ασφαλισμένους και να υπάρχουν τέτοια μεγάλα ποσά αποζημιώσεων για απολύσεις που δεν συναντώνται σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Η σύγκριση
Αναλυτές και ειδικοί σε θέματα αγοράς εργασίας επισημαίνουν ότι πράγματι τα ποσά των αποζημιώσεων στη χώρα μας είναι υψηλότερα από το μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά αυτό συμβαίνει για να καλυφθεί η ψαλίδα στα επιδόματα ανεργίας.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι στη χώρα μας οι αποζημιώσεις λόγω απόλυσης αντιστοιχούν κατά μέσον όρο σε μισθούς 6,7 μηνών, όταν στην Ευρώπη τα αντίστοιχα ποσά ανέρχονται σε 4,2 μηνιαίους μισθούς.
Ωστόσο, στην Ελλάδα το επίδομα ανεργίας είναι ίσο με το 55% του κατώτατου μισθού, όταν στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη αντιστοιχεί στο 70%-80% όχι του κατώτατου αλλά του τελευταίου μισθού και ταυτόχρονα η χρονική διάρκεια χορήγησής του φθάνει τα 4-5 χρόνια έναντι ενός έτους στη χώρα μας.
Οι απώλειες
 • Μεγάλες θα είναι οι απώλειες στα ποσά των αποζημιώσεων εφόσον υιοθετηθεί το σχέδιο της τρόικας για τη θέσπιση πλαφόν ίσο με 5 μηνιαίους μισθούς.
 • Για παράδειγμα, εργαζόμενος με 20 χρόνια υπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη και με τακτικές μεικτές μηνιαίες αποδοχές 2.000 ευρώ σε περίπτωση απόλυσης θα λάβει με το ισχύον καθεστώς αποζημίωση ίση με τους μισθούς 16 μηνών, δηλαδή 32.000 ευρώ, ενώ με το νέο σύστημα η αποζημίωσή του θα είναι μόλις 10.000 ευρώ. Δηλαδή θα χάσει 22.000 ευρώ.
ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ
Τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά και όλα τα Ταμεία Πρόνοιας πρέπει να υποβάλουν αναλογιστικές μελέτες για την οικονομική τους κατάσταση. Με βάση αυτές τις μελέτες θα αποφασιστεί και το ψαλίδι που θα μπει στο εφάπαξ, το οποίο αναμένεται να κοπεί έως και 30%. Μάλιστα, από τις μειώσεις δεν πρόκειται να γλιτώσουν όσοι έχουν καταθέσει αίτηση αλλά δεν έχουν πάρει μέχρι τον Ιούνιο το σχετικό βοήθημα, λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται
ΕΝΩ ΔΕΝ «ΞΕΧΝΟΥΝ» ΤΟΝ 13ο ΚΑΙ ΤΟΝ 14ο
Νέα μείωση του κατώτατου μισθού
Πέραν του εφάπαξ και των αποζημιώσεων, η καυτή ατζέντα της τρόικας περιλαμβάνει νέες επώδυνες ανατροπές στα εργασιακά με ψαλίδισμα ή και κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού, περαιτέρω μείωση του κατώτατου και των κλαδικών μισθών, καθιέρωση ευέλικτων μορφών απασχόλησης με μειωμένες αποδοχές και περικοπές στις συντάξεις.
Γεύση των επικείμενων αλλαγών που θα οριστικοποιηθούν το καλοκαίρι δίνει το νέο μνημόνιο.
Ειδικότερα για το εργασιακό, αναφέρει ότι στόχος είναι η μείωση του ονοματικού μοναδιαίου κόστους εργασίας κατά 15% στο διάστημα 2012-2014 μέσω μειώσεων στις αποδοχές και ευελιξία στις ώρες εργασίας. Ευθέως τίθεται θέμα νέας μείωσης του κατώτατου μισθού μέχρι το τέλος Ιουλίου στο πλαίσιο της αναθεώρησης της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) που «θα στοχεύει στην αντικατάσταση του ύψους των μισθών που ορίζονται στην ΕΓΣΣΕ με ελάχιστο ύψος μισθού νομοθετημένο από την κυβέρνηση σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους».
Ανατροπές
Το μνημόνιο δεν αποκλείει και άλλες επώδυνες ανατροπές για τους εργαζόμενους στο τέλος του έτους και εφόσον διαπιστωθεί ότι τα μέτρα δεν απέφεραν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα που είναι η μείωση του μισθολογικού κόστους.
Σύμφωνα με τη δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση θα γίνεται αξιολόγηση σε συνεχή βάση για τα αποτελέσματα των μέτρων στην αγορά εργασίας και «αν χρειασθεί θα λάβουμε διορθωτικά μέτρα για να διευκολυνθεί η συλλογική διαπραγμάτευση ώστε να διασφαλισθεί η ευκαμψία μισθών και υψηλότερη απασχόληση. Εάν μέχρι το τέλος του 2012 τα αποτελέσματα στην αγορά δεν έχουν αποτέλεσμα θα εξετάσουμε την περίπτωση πιο άμεσων παρεμβάσεων».
Στο πλαίσιο αυτό η τρόικα έχει βάλει στο τραπέζι:
 • Περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού που ψαλιδίστηκε από τις 14 Φεβρουαρίου κατά 22% και 32% για τους νέους, αλλά οι δανειστές μας θεωρούν ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Το μοντέλο προβλέπει ότι η εσωτερική υποτίμηση των μισθών για την ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητας θα πρέπει να φθάσει το 50% σε σχέση με τα επίπεδα που ήταν πριν από τη δημοσιονομική κρίση.
 • Περικοπή ή και κατάργηση του Δώρου των Χριστουγέννων και του επιδόματος του Πάσχα και της άδειας. Ενα από τα σενάρια προβλέπει την εφαρμογή στον ιδιωτικό τομέα του μοντέλου του Δημοσίου όπου ο 13ος και ο 14ος μισθός αντικαταστάθηκε από επιδόματα.
 • Επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης με γενικευμένη εφαρμογή συβάσεων ορισμένου χρόνου και εκ περιτροπής εργασία αντί πλήρους απασχόλησης που θα επιφέρουν δραστική μείωση των βασικών αποδοχών και κατάργηση των πρόσθετων αμοιβών για υπερωριακή απασχόληση, Κυριακές και αργίες καθώς και επιδομάτων.
Ασφαλιστικό
Στο Ασφαλιστικό προοιωνίζονται νέες αλλαγές στο ύψος των συντάξιμων αποδοχών και στο όριο ηλικίας καθώς τον Ιούνιο που θα επιστρέψει στη χώρα μας η τρόικα αναμένεται να ανοίξει και πάλι το φάκελο του Ασφαλιστικού.
Στο στόχαστρο θα βρεθούν όσοι λαμβάνουν κύριες συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ ή εισπράττουν επικουρικές συντάξεις από ελλειμματικά Ταμεία. Στη ζώνη υψηλού κινδύνου για μειώσεις στις συντάξεις βρίσκονται τα λεγόμενα ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ, Τράπεζες) και οι ανεξάρτητα απασχολούμενοι.
Από «κόσκινο» θα περάσουν και οι προϋποθέσεις για τον χρόνο ασφάλισης και τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση με την αρχή να γίνεται από τον περιορισμό των αναπηρικών συντάξεων. Η τρόικα αναμένεται να ζητήσει να μπει ένα φρένο και στις πρόωρες συντάξεις που «κοστίζουν» στα Ταμεία.
ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΠΙΟ
Η περικοπή των αποζημιώσεων για απολύσεις με τη θέσπιση ανώτατου ορίου θα συμπαρασύρει προς τα κάτω και τις αποζημιώσεις που χορηγούν οι επιχειρήσεις σε εργαζομένους τους οι οποίοι συνταξιοδοτούνται. Τα σχετικά ποσά ανέρχονται σήμερα στο 40% της αποζημίωσης που θα δικαιούνταν ο εργαζόμενος αν απολυόταν την ίδια χρονική στιγμή εφόσον έχει επικουρική ασφάλιση και στο 50% όταν δεν καλύπτεται από επικουρικό ταμείο
Κ. ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ - Κ. ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ

 

14 σχόλια:

 1. παλι τρομοκρατια !!!
  αφου απετυχε η εφεδρεια,διαρρεουν κοψιμο εφαπαξ,αυξηση οριων ηλικιας συνταξης κτλ για να μειωθει το δημοσιο.
  αρε μαστιγιο που θελετε πασοκικοι μνημονιακοι δημοσιογραφοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. H χορήγησις των εφάπαξ, βουλιάζει τα ταμεία. Τα εφάπαξ πρέπει να δίδονται υπό μορφήν κρατικών οικοπέδων ως επρονόησεν να αναρτήσει το Κράνος, δια να ανασάνωσιν τα ταμείαόρα εκείθεν:

  KRANOSGR: Επειγόντως Οικόπεδα αντι για Εφάπαξ
  kranosgr.blogspot.com/.../blog-post_9623... -
  2 Δεκ. 2011 – ΘΑ ΠΑΡΩ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΦΑΠΑΞ. ...

  KRANOSGR: Ετοιμάζουν τώρα λίστες για να θέσουν σε εφεδρεία ...
  kranosgr.blogspot.com/.../blog-post_1754... -
  23 Νοε. 2011 – κρανοσ? για να παιρνουμε οικοπεδο αντι για εφαπαξ.

  KRANOSGR: H πιο μεγάλη μάχη για το εφάπαξ των στρατιωτικών ...
  kranosgr.blogspot.com/2011/11/h_17.html -
  17 Νοε. 2011 – ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΦΑΠΑΞ ...ΚΑΙ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. κανενας αλος να πει την Π@π@ρ... του ????

   Διαγραφή
 3. ΕΧΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΕΦΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ας μας δώσουν πίσω, αυτά που μας κράτησαν από το μισθό μας τόσα χρόνια και μετά να το κόψουν αν θέλουν, γιατί είναι τα δικά μας λεφτά, δε μας τα κάνουν δώρο.
  όσο για τον Mar 4, 2012 05:17 AM έχω να πω ότι είσαι τενόρος, τι να το κάνω το οικόπεδο ρε λάκη; λεφτά θέλω, οικόπεδο έχω. Θέλω αυτά που πλήρωσα πίσω μεχρι τελευταίο ευρώ. Αν εσυ εισαι διατεθιμενος να τους χαρισεις τα λεφτά σου για ενα οικόπεδο στο οποίο θα σε ξεσκισουν στους φορους....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΤΙ ΛΕΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ, ΩΡΕ? ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕΤΕ? ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ ΡΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙ? ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ Ή ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ. ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΙΜΗΜΑ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΜΗΝ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Aντε επιτέλους βγάλτε τα!!!!
  Αυτοί θα μας ρουφήξουν το αίμα μας ρε!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δεν υπάρχει χειρότερο ΚΤΥΠΗΜΑ στην τσέπη αλλα κυρίως στον ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ τομέα,όταν συνάδελφοι συμμαθητές σου, αυτούς με τους οποίους πέρασες την πύλη της σχολής την ίδια μέρα, έλαβαν ολόκληρο το εφάπαξ όταν εδώ και 2 χρόνια την έκαναν πρόωρα,και είναι φυσικά τώρα και οι πρώτοι μάγκες,ενώ εγώ,εσύ,ο άλλος που κάναμε το ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ να συνεχίσουμε,για επιβράβευση της βλακείας μας θα λάβουμε στο τέλος τα............ΚΡΕΑΤΟΣΦΑΙΡΙΔΙΑ μας!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΙΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ.

   Διαγραφή
  2. Ίσης αντικειμενικής αξίας; Εσύ περιμένεις ότι θα σου δώσουνε κανα στρέμμα στην Εκάλη. Αν σου δώσουνε κανα δυό στρέμματα εκτός σχεδίου σε κανα βουνό στην άλλη άκρη της Ελλάδας από εκεί που μένεις, μπορείς να μου πεις τι θα το κάνεις;

   Διαγραφή
 8. ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟΥΣ Μ@#%$@#Σ ΤΙΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ,ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΡΑΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ,ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΚΟ!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ, Η ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΕΚΕΙ ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ, ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΕΡΙΤΖΙΔΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΤΥΠΩΝΟΥΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ,ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ,ΑΥΤΟΙ ΤΥΠΩΝΟΥΝΕ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ,ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑΞΕΡΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τελείωσε.Ετσι αποφάσισαν οι πολιτικοί.Απλά εμεις θα το πιούμε με το ζουμί του.Πες ότι δεν δικαιούμασταν εφάπαξ.

   Διαγραφή
  2. ΑνώνυμοςMar 5, 2012 05:01 AM
   ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΒΡΑΔΙΆΤΙΚΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ
   ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΡΕ ΑΣΤΡΕΟΠΕΛΕΚΙ
   ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ.

   Διαγραφή
 9. Για να δουμε τι μας ετοιμαζουν απο τον Ιουνιο.
  Ηδη την κυρια συνταξη την εχουν διαλυσει.Καλυτερα να φευγει καποιος νωριτερα τελικα, ωστε να εινααι κοντα στα 1200, γιατι απο κει και πανω οι κρατησεις και οι μειωσεις πανε συνεφο!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.