Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Συνάντηση Αντιπροσωπείας Α.Κί.Σ. με Γενικό Δντη 417 ΝΙΜΤΣ

Ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 19 Μαρ 12, ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ.) επισκέφθηκαν ...


Ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 19 Μαρ 12, ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ.) επισκέφθηκαν το Γενικό Διευθυντή του ΝΙΜΤΣ, Ταξχο (ΥΙ) ε.α. κ. Τέγο Κων/νο, μετά την αποδοχή σχετικού αιτήματος που είχε υποβάλει η Κίνηση.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και είχε ως σκοπό την ενημέρωση της Α.Κί.Σ. σε ζητήματα σχετικά με την πορεία του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Αφορμή της συνάντησης ήταν η προηγηθείσα πρόταση της ΕΑΑΣ, που αφορούσε στην αξιοποίηση του 417 ΝΙΜΤΣ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με απώτερο σκοπό, όπως ισχυριζόταν στο σχετικό δελτίο τύπου της, την εξασφάλιση σημαντικού εσόδου επ’ ωφελεία του ΜΤΣ και την, κατ’ αυτόν τον τρόπο, διαχρονική εξασφάλιση του παρεχομένου μερίσματος.


Από τη συζήτηση με τον Γενικό Δντη του ΝΙΜΤΣ, διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

α.         Το ΝΙΜΤΣ είναι ανεξάρτητο ΝΠΔΔ, ξεχωριστό από το ΜΤΣ και το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται, κατά το μείζον της εμπορικής αξίας του ανήκει σε αυτό. Ως εκ τούτου, σε περίπτωση διαλύσεως του ΝΙΜΤΣ, το ΜΤΣ δεν θα είχε κανένα απολύτως οικονομικό όφελος. Αντιθέτως η περιουσία του ΝΙΜΤΣ, από τη στιγμή της παύσης λειτουργίας του, θα περιερχόταν στο Δημόσιο.

β.         Η ΕΑΑΣ ουδέποτε είχε θέσει κατά το παρελθόν, παρόμοιο ζήτημα, της αποστρατικοποίησης δηλαδή του ΝΙΜΤΣ και της ανάληψης της υγειονομικής υποστήριξης και περίθαλψης των δικαιούχων αποστράτων από το 401 ΓΣΝΑ. Μάλιστα η πρόταση της         ΕΑΑΣ, διά του δελτίου τύπου της 09 Μαρ12, αιφνιδίασε δυσάρεστα το ΝΙΜΤΣ αφού δεν είχε προηγηθεί καμία ενημέρωση ούτε ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ,  καίτοι συμμετέχει στις συνεδριάσεις του  ΔΣ του ΝΙΜΤΣ, είχε υποβάλει σχετική πρόταση προς συζήτηση.

γ.         Το Ίδρυμα αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα λειτουργίας, λόγω της έλλειψης επιστημονικού και νοσηλευτικού προσωπικού και λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, που οφείλεται κυρίως στην μη απόδοση των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς αυτό. Εν τούτοις στο οικονομικό, επετεύχθη η εξασφάλιση περίπου 35 εκατομ. ευρώ ετησίως, από την υπαγωγή της μισθοδοσίας του προσωπικού του ΝΙΜΤΣ στο Υπουργείο Υγείας, ενώ μέχρι πέρυσι επιβαρυνόταν με αυτό το ποσόν το ΜΤΣ.

δ.         Τα περιστατικά ημερήσιας νοσηλείας στα εξωτερικά ιατρεία, στα οποία οι ασθενείς προέρχονται από το Στρατό ξηράς και την Ελληνική Αστυνομία, αποτελούν το 75% του συνόλου ενώ μόνο το 33% των δικαιούχων το προτιμούν για μακρά νοσηλεία. Συνέπεια αυτού είναι να δίδεται η εικόνα της απαξίωσης του Ιδρύματος από τους ίδιους τους δικαιούχους, αφού για μακρά νοσηλεία επιλέγουν άλλα νοσοκομεία.

ε.         Ο Γεν. Δντης του ΝΙΜΤΣ ενημέρωσε επίσης ότι:

            1/         Έχει προτείνει την πλήρη αξιοποίηση του ΝΙΜΤΣ, με αναβάθμισή του σε «Νοσοκομείο των Αποστράτων» όλων των Κλάδων (Veterans General Hospital) με ταυτόχρονη ενοποίηση των τριών μεγάλων νοσοκομείων των κλάδων σε διακλαδικά νοσοκομεία. Η πρόταση αυτή προσκρούει σε κλαδικά συμφέροντα.

            2/         Προσπαθεί να διασφαλίσει τα δικαιώματα των δικαιούχων και τάσσεται αναφανδόν υπέρ της διατήρησης του στρατιωτικού χαρακτήρα του Ιδρύματος.

στ.       Αντιμετωπίστηκε θετικά πρόταση της Α.Κί.Σ. να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους του ΝΙΜΤΣ, τόσο τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών των ε.ε. Υπαξκων προελεύσεως ΣΜΥ και ΕΜΘ, όσο και τα εν αποστρατεία στελέχη και προστατευόμενα μέλη των  παραπάνω κατηγοριών.

Με την ευκαιρία αυτής της επίσκεψης-ενημέρωσής μας, καλούμε το σύνολο των ε.α. συναδέλφων να αναγνωρίσουν το σημαντικό έργο, το οποίο επιτελείται στο ΝΙΜΤΣ και να το προτιμούν για όλες τις ιατρικές εξετάσεις και την υγειονομική τους υποστήριξη, καθ’ όσον είναι οξύμωρο από τη μία να παραπονούνται και να το απαξιώνουν και από την άλλη να προτιμάται το Ίδρυμα ακόμη και από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας, για την δική του περίθαλψη και νοσηλεία.


                                                                      
   
                   Για την Α.Κί.Σ.
             Ο Εκπρόσωπος Τύπου



        Υπτγος (ε.α) Μπλάνος Ανδρέας

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Συνάντηση Αντιπροσωπείας Α.Κί.Σ. με Γενικό Δντη 417 ΝΙΜΤΣ
Συνάντηση Αντιπροσωπείας Α.Κί.Σ. με Γενικό Δντη 417 ΝΙΜΤΣ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIA4dTbdkTzZJ6V1QdJ9vzI6fpkJlFqUzxTOLHbW-wg9ndfKoUfhqoTPS25aGaHILs0II7yC4n2C36157IVcj_7HT2CpyRlTJqpJxnma6mYDzue50ceFGiRnqHD8YGv7Pxo1k47esdufM/s400/AKIS+_Logo+FINAL.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIA4dTbdkTzZJ6V1QdJ9vzI6fpkJlFqUzxTOLHbW-wg9ndfKoUfhqoTPS25aGaHILs0II7yC4n2C36157IVcj_7HT2CpyRlTJqpJxnma6mYDzue50ceFGiRnqHD8YGv7Pxo1k47esdufM/s72-c/AKIS+_Logo+FINAL.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2012/03/417.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2012/03/417.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy