Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Περί της επιλογής των Στρατιωτικών Σχολών από νέους

"Αγαπητοί Αναγνώστες και Αναγνώστριες, λαμβάνω για άλλη μία φορά το θάρρος, να επικοινωνίσω μαζί σας, μέσω του παρόντος ιστότοπου, ...

"Αγαπητοί Αναγνώστες και Αναγνώστριες,

λαμβάνω για άλλη μία φορά το θάρρος, να επικοινωνίσω μαζί σας, μέσω του παρόντος ιστότοπου, έχοντας ως σκοπό, να ενημερωθούν κυρίως οι νέοι, περί της αληθινής διάστασης του στρατιωτικού επαγγέλματος.

Αφορμή, στάθηκαν τα σχόλια, που ανέγνωσα στο άρθρο http://kranosgr.blogspot.com/2012/01/blog-post_3509.html Πόλεμος για μία θέση στις στρατιωτικές σχολές.
Μετά από 19 έτη και 2 στρατιωτικές σχολές, θεωρώ χρέος μου, να φροντίσω ώστε οι νέοι και οι νέες που ενδιαφέρονται για το στρατιωτικό επάγγελμα, να το επιλέξουν για τους σωστούς λόγους.
Εάν το επιλέξουν για τους λάθος λόγους ή πέσουν θύματα παραπληροφόρησης τότε ίσως ζήσουν μια πολύ θλιβερή ζωή.

Ας ξεκινήσω, λοιπόν, λίγο αντίστροφα. Ποιοι είναι οι λάθος λόγοι να γίνεις επαγγελματίας στρατιωτικός;
1. Η "επαγγελματική αποκατάσταση".
--> Ιδιαίτερα, σε καιρούς κρίσης, ακούγεται συχνά ότι "οι τελευταίοι που θα πεινάσουν είναι οι στρατιωτικοί". Είναι, δυστυχώς, μια τεράστια "μπαρούφα"  Οι στρατιωτικοί, δεν συνδικαλίζονται, δεν ανήκουν στους Δημοσίους Υπαλλήλους, δεν είναι Κρατικοί Λειτουργοί, δεν είναι κομμάτι του ¨συστήματος  εξουσίας". Είναι πειθαρχημένοι, άφωνοι, προσανατολισμένοι στην εργασία τους. Αν το Κράτος θέλει να "περικόψει", ξεκινάει από αυτούς, διότι είναι οι μόνοι που δεν πρόκειται να αντιδράσουν δυναμικά.
Άρα άν θέλετε σίγουρες αποδοχές, ψάξτε αλλού.
2. Η "στολή" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
--> Μην γελάτε! Πολλοί και πολλές, επιλέγουν τον Κλάδο με βάση το πόσο ωραία θα δείχνουν με την στολή. Σας προτρέπω να μάθαιτε τι κοστίζει η στολή αυτή. Δεν εννοώ σε χρήμα, αλλά σε ιδρώτα, σε χρόνο, σε κούραση, ακόμα σε μείωση της αυτοεκτίμησης.
3. Το να γίνεις "κομμαντο", "ράμπο" κτλ......
--> Πιστέψτε με, δεν μοιάζει καθόλου με τα βιντεοπαιχνίδια. Δεν νιώθεις και πολύ "ήρωας", βουτηγμένος στην λάσπη, με τα πόδια να είναι βρεγμένα  και παγωμένα, με τον εκπαιδευτή να σου φωνάζει πράγματα που σε εξοργίζουν, ενώ δεν έχεις δικαίωμα να απαντήσεις ή να σταματήσεις, διότι απλά "κόβεσαι" και η κούραση πάει στράφι. Δεν υπάρχει η υποδοχή του ήρωα. Κανείς δεν σε θαυμάζει. Μόνο η μάνα σου. Αλλά αυτή θα σε θάυμαζε ούτως ή άλλως. Και όχι, οι γκόμενες δεν πέφτουν ξερές στο πέρασμά σου.
4. Να έχεις την ηγεσία, την διοίκηση, να διατάζεις.....
--> Ξέχνα τις ταινίες. Ο Έλληνας δεν είναι "ρομποτάκι". Για να εκτελέσει τις διαταγές σου, δεν αρκούν τα διακριτικά του βαθμού. Πρέπει να σε σεβαστεί. Να τον κερδίσεις με την στάση, με τις γνώσεις, με την ακεραιότητα του χαρακτήρα. Αν το παίξεις "αρχιστράτηγος" σε κάποιον ταλαιπωρημένο  στρατιώτη, το μόνο που θα κερδίσεις είναι μερικά πισώπλατα φάσκελα. Άλλωστε, πάντα θα έχεις προϊσταμένους. Μην ξεχνάς ότι είσαι υποχρεωμένος  να τους σέβεσαι, ακόμα κι όταν τους αντιπαθείς.
5. Να είσαι "κάποιος", να ξεχωρίσεις στην γειτονιά ή το χωριό...
--> Αν δεν έχεις φίλους, δεν θα είσαι παρά ο ίδιος άνθρωπος, με νέο δελτίο ταυτότητας. Αν θες να ξεχωρίσεις, κάνε φίλους.
6. Επειδή, έτσι θέλει ο ......
--> Είναι ένα επάγγελμα, που πρέπει να αφιερώσεις όλη σου την ζωή σ' αυτό. Αν δεν το θές εσύ, βάλε άλλη σχολή.
7. Και το πιο συχνό : "...που αλλού να βρώ δουλειά;;;;"
--> Συχνότερα, αυτοί που έρχονται διότι δεν έβρισκαν κάτι άλλο, να  κάνουν παραιτούνται ή γίνονται ο βραχνάς της μονάδας που υπηρετούν. Με λίγα λόγια, είναι πιο αξιοπρεπές να είσαι ένας καλός σκουπιδιάρης, παρά ένας κακός στρατιωτικός. Αν θες να δουλέψεις, θα βρείς δουλειά.
Ίσως όχι αυτή που σου αρέσει, αλλά θα βρείς. Μην παίζεις με τα νεύρα άλλων ανθρώπων.

Και τώρα, θα ρωτήσετε : ποιοι είναι οι "σωστοί" λόγοι να γίνεις στρατιωτικός;
Κάνε στον εαυτό σου τις παρακάτω ερωτήσεις :
1. Αγαπάς την έννοια της Ελλάδας;
2. Νιώθεις ρίγος όταν ακούς τον Εθνικό Ύμνο ή όταν βλέπεις την Σημαία;
3. Θές να ζείς σύμφωνα με Νόμους και Κανονισμούς;
4. Αντέχεις τον ιδρώτα, την κούραση, την δίψα, τον πόνο;
5. Αντέχεις τις μετακομίσεις;
6. Αντέχεις, μήνες χωρίς να δεις την οικογένεια και τους παιδικούς φίλους;
7. Αντέχεις να μην έχεις βάση πουθενά και να είσαι πάντα σε ένα άγνωστο μέρος;
8. Αντέχεις να μην μπορούν τα παιδιά σου να απαντήσουν στην ερώτηση "από που είσαι;" ;
9. Μπορείς να εκτελέσεις διαταγές, ακόμα και όταν τις θεωρείς λάθος;
10. Μπορείς να υπακούς και να σέβεσαι τον ανώτερό σου ακόμα κι τον θεωρείς ανόητο;
11. Μπορείς να μην έχεις πολιτική άποψη;
12. Μπορείς να κρίνεις δίκαια, ακόμα κι όταν αυτό σε πληγώνει;
13. Είσαι τίμιος;
14. Μπορείς να διατηρείς την ψυχραιμία σου, ότι κι αν συμβεί;
15. Είσαι ικανός στο να μαθαίνεις νέα πράγματα;
16. Είσαι υπεύθυνο άτομο;
17. Αντέχεις την περιφρόνηση, όσων μισούν τον στρατό;
18. Αντέχεις το σε βρίζουν και να μην έχεις μιλιά;
19. Αποδέχεσαι, ότι, όσους βαθμούς και να ανέβεις, πάντα θα έχεις προϊσταμένους
τους μεγαλύτερους, από αυτούς, πολιτικούς;
20. Καταλαβαίνεις, ότι ο "στρατός" δεν είναι "δύναμη" ή "εξουσία", αλλά μια δουλειά;
......
αν έχεις απαντήσει "ναι" αυθόρμητα και χωρίς δισταγμό στο 95%, τότε προσπάθησε να γίνεις στρατιωτικός. ΑΝ διστάζεις, βρες μια άλλη δουλειά.

Ελπίζω, να φάνηκα χρήσιμος, στους νέους και να διαβάσουν πολλοί το άρθρο αυτό, πριν είναι πολύ αργά. Διότι μετά από ένα χρονικό σημείο φοβούντια πια να παραιτηθούν, με αποτέλεσμα να νιώθουν προδομένοι.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση και υπόσχομαι να επανέλθω, με άλλα θέματα.
Ι.Τ "
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Περί της επιλογής των Στρατιωτικών Σχολών από νέους
Περί της επιλογής των Στρατιωτικών Σχολών από νέους
http://3.bp.blogspot.com/-BN4G_YQo1jI/TwKZ6wsQDpI/AAAAAAAAM54/gawO5m50WV0/s400/assets_LARGE_t_420_53996216_type12128.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-BN4G_YQo1jI/TwKZ6wsQDpI/AAAAAAAAM54/gawO5m50WV0/s72-c/assets_LARGE_t_420_53996216_type12128.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2012/01/blog-post_03.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2012/01/blog-post_03.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy