Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Τι δήλωσε ο Πάνος Μπεγλίτης για τις συντάξεις των αποστράτων

''Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους αποστράτους ότι όσοι έχουν αποστρατευθεί αυτεπάγγελτα με αποφάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας ως ...

''Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους αποστράτους ότι όσοι έχουν αποστρατευθεί αυτεπάγγελτα με αποφάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους ή λόγω συμπλήρωσης ορίου ηλικίας στο βαθμό ή λόγω συμπλήρωσης 35ετίας ή ακόμα όσοι έχουν τεθεί εκτός στρατεύματος για λόγους υγείας, δεν έχουν να φοβούνται απολύτως τίποτα''

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΕΘΑ κ. Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΣΤO ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ  «REAL FM» ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΑΤΙΑ ΜΑΚΡΗ


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάμε να δούμε τις εξελίξεις τι μέλλει γενέσθαι και σε ότι αφορά το χρέος μας, το μεγάλο πρόβλημα και το μεγάλο βραχνά του χρέους, αλλά και σε ότι αφορά τις ενδοκυβερνητικές και εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Έχουμε στην τηλεφωνική μας γραμμή και τον καλημερίζουμε τον κ. Πάνο Μπεγλίτη, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Καλό σας μεσημέρι, τι κάνετε;

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Καλό μεσημέρι κα Μακρή, καλή εβδομάδα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Μπεγλίτη εσείς έχετε καταλάβει τελικά τι συζητιέται για το ελληνικό χρέος; Αν προχωράει η απόφαση της 21ης Ιουλίου, αν δεν προχωράει, αν πάμε για ένα μεγαλύτερο κούρεμα;

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Εγώ θα σας πω ποιοι είναι οι δύο βασικοί στόχοι, οι θεμελιώδεις στόχοι της Κυβέρνησής μας. Ο πρώτος στόχος είναι η συνεχής αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας της χώρας μας, απέναντι στους εταίρους μας και στην τρόικα. Και η αποκατάσταση γίνεται μέσα από τη συνεπή και σταθερή μας προσήλωση στην υλοποίηση των δεσμεύσεών μας, όλων των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις, με τους εταίρους μας. Ο ένας θεμελιώδης στόχος είναι αυτός.
Ο δεύτερος θεμελιώδης στόχος, είναι η άμεση υλοποίηση, χωρίς εκπτώσεις, της απόφασης της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 21ης Ιουλίου του 2011. Με βάση αυτό το σχεδιασμό και αυτούς τους δύο θεμελιώδεις όρους προχωρούμε, συζητούμε, διαπραγματευόμαστε με τους εταίρους μας.  Κι αν μου επιτρέπετε μια γενικότερη παρατήρηση, πιστεύω ότι κάθε καλόπιστος παρατηρητής, αναλυτής ή και πολίτης που ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις και το μέλλον της χώρας, θα παρακολούθησε το Σαββατοκύριακο το τι έγινε στην Ουάσινγκτον στη Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και στις συνομιλίες που είχαν εκεί όλοι οι σημαντικοί παράγοντες της παγκόσμιας οικονομίας.
Θα κατάλαβε, προφανώς, για μια ακόμα φορά, ότι το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα. Το πρόβλημα είναι πλέον συστημικό και όχι μόνο για την Ευρωζώνη. Είναι ένα πρόβλημα δομικό, διαρθρωτικό και συστημικό για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και άρα μέσα σε αυτή την κρίση ένα μικρό κομμάτι αφορά τη χώρα μας. Αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν πρέπει να καταβάλουμε όλες τις δυνατές προσπάθειες, να λύσουμε τα δικά μας εσωτερικά προβλήματα, να είμαστε συνεπείς στην υλοποίηση των στόχων μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, αλλά το θέμα είναι επειδή η Ελλάδα μας ενδιαφέρει κατά κύριο λόγο αυτή τη στιγμή, καταλαβαίνω αυτό που λέτε ότι το πρόβλημα είναι διεθνές ευρωπαϊκό, αλλά η Ελλάδα είναι το πρώτο χωριό στο τσουνάμι και πάντα υφίσταται πρώτη όλες αυτές τις συνέπειες.  Το θέμα είναι ότι εδώ ουσιαστικά ανακυκλωνόμαστε μέσα σε ένα φαύλο κύκλο, παίρνουμε μέτρα, δεν παίρνονται αποφάσεις από την Ευρώπη, ζητάνε κι άλλα μέτρα για να παρθούν αποφάσεις κι εδώ πια υπάρχει ένα αδιέξοδο, δε διαφαίνεται από πουθενά φως στο τούνελ, γιατί τουλάχιστον να κάνεις αυτές τις θυσίες αλλά να πεις ότι σταθεροποιείται η κατάσταση και η Ελλάδα μπαίνει σε μια τροχιά ανάκαμψης, να το καταλάβω.  Αλλά εδώ και όλα αυτά τα μέτρα παίρνονται και δε γίνεται κι απολύτως τίποτα.

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Θα απαντήσω σε αυτό, αφού επισημάνω, προηγουμένως, ότι ο φαύλος κύκλος, το οποίο πολύ σωστά επισημαίνετε, δημιουργείται και ανατροφοδοτείται από τις σοβαρές στρατηγικές ελλείψεις της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την αδυναμία των κρατών της Ευρωζώνης, από την ελλειμματική στρατηγική που ακολουθούν οι κυρίαρχες χώρες της Ευρωζώνης και είμαστε τμήμα, μέρος αυτού του συλλογικού ευρωπαϊκού προβλήματος.  Εάν είχε ξεκινήσει η εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου δεν θα μιλούσαμε σήμερα για φαύλο κύκλο. Ο φαύλος κύκλος παρατείνεται, ανατροφοδοτείται και διευρύνεται, λόγω ακριβώς αυτής της ελλειμματικής στρατηγικής.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ και από τη δική μας πλευρά ισχύει αυτό.

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Έχουμε και τις δικές μας ευθύνες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί η τρόικα διαπίστωσε καθυστέρηση σχεδόν σε όλες τις αποφάσεις που πάρθηκαν για την 21η Ιουλίου.

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Θα συμφωνήσω μαζί σας. Έχουμε την τόλμη και το θάρρος και την αυτοκριτική μας να κάνουμε και να επισημαίνουμε καθυστερήσεις, λάθη, ολιγωρίες, στην εφαρμογή των δεσμεύσεών μας. Αυτό είναι ένα γεγονός. Όμως όλα αυτά δεν θα τα συζητούσαμε, αν είχε ξεκινήσει η υλοποίηση αυτών των αποφάσεων.
Βεβαίως, εμείς καλούμαστε και οφείλουμε να είμαστε απόλυτα συνεπείς, για να μην αποτελούμε το βολικό άλλοθι, το βολικό πρόσχημα για όλους εκείνους που δακτυλοδεικτούν αυτή τη στιγμή τη χώρα μας. Έχουμε τις δικές μας ευθύνες, είναι ευθύνες όμως που ουσιαστικά διογκώνονται λόγω αυτής της ευρύτερης κρίσης, τόσο της Ευρωζώνης, όσο και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Μπεγλίτη, από τη στιγμή που μέχρι τώρα τουλάχιστον και λέτε ότι κάνετε την αυτοκριτική σας που κατά τη γνώμη μου αυτό δεν είναι αρκετό, είναι εύκολο να κάνετε αυτοκριτική, αλλά είναι δύσκολο να προχωρήσετε στις αποφάσεις.

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Η αυτοκριτική δεν απαλύνει τις ευθύνες μας, η αυτοκριτική απλώς δείχνει ποιες είναι οι ευθύνες μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τώρα θέλω να ρωτήσω το εξής, εδώ πέρα έχουμε τώρα μία νευρική κρίση σε Κυβέρνηση, αλλά και σε Κοινοβουλευτική Ομάδα και σε κόμμα κατ΄ επέκταση, εκτός από τη νευρική κρίση της κοινωνίας η οποία το παρακολουθεί.  Έχουμε δύο Υπουργούς, τον κ. Ραγκούση και τον κ. Ρέππα να διαφωνούν περίπου πια ανοιχτά και δημόσια ξανά για έτερο θέμα, όπως είναι αυτό της εφεδρείας, έχουμε τον κ. Οικονόμου και τον κ. Βουδούρη να στέλνουν επιστολή στον Πρωθυπουργό που να λένε ότι "όσοι δεν κάνουν ας φύγουν από την Κυβέρνηση", έχουμε Βουλευτές όπως ο κ. Βούρος και ο κ. Μπαρμπαρήγος να αφήνουν ανοιχτό το αν θα παραιτηθούν ή όχι και αύριο μία πολύ κρίσιμη ψηφοφορία.  Όλα αυτά εσείς πως τα βλέπετε, δηλαδή η Κυβέρνηση θα αντέξει;

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Κατ΄ αρχήν πιστεύω ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα υπερασπιστεί πάνω από την όποια λογική πολιτικού κόστους ή την όποια λογική προσωπικής βουλευτικής φθοράς, το εθνικό συμφέρον και θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στην αυριανή κρίσιμη ψηφοφορία.  Πιστεύω ότι όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα υπερασπιστεί την ανάγκη υλοποίησης των στόχων και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα, γιατί είναι η μόνη θεμελιώδης προϋπόθεση για να μπορέσει να σωθεί η χώρα.
Από κει και πέρα, θα έλεγα ότι όλοι οι συνάδελφοί μου στο Υπουργικό Συμβούλιο, όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όλοι οι πολίτες μέλη ή φίλοι της παράταξής μας οφείλουν και οφείλουμε να μελετήσουμε πάρα πολύ σοβαρά και υπεύθυνα το τι συμβαίνει στην Ευρώπη και το τι συμβαίνει στον κόσμο.  Την ίδια ευθύνη έχουν και οι Ηγεσίες των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Να καταλάβουμε επιτέλους στην Ελλάδα ότι δεν είμαστε ο ομφαλός της γης, να καταλάβουμε ότι έχουμε μια βαθιά κρίση που μπορεί να μας οδηγήσει σε ανυπολόγιστες δραματικές συνέπειες την επόμενη περίοδο, σε παγκόσμιο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τότε ας τοποθετηθεί ο καθένας με το χέρι στην καρδιά και με την ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό.
Εγώ θα έλεγα, ενδεχομένως με μια δόση υπερβολής, ότι θα ήταν καλό ένα «φροντιστήριο» όλων μας για το τι συνέβη το Σαββατοκύριακο στην Ουάσινγκτον, το τι συμβαίνει καθημερινά στην Ευρώπη, για να αντιληφθούμε επιτέλους όλοι τις ευθύνες μας. Είναι πολύ εύκολο, πολύ βολικό ενδεχομένως να μιλάμε, να κάνουμε δηλώσεις, να στέλνουμε ανοιχτές επιστολές. Αυτά έχουν πολύ μικρή σημασία, μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως κ. Μπεγλίτη δεν ξέρω αν είναι εύκολο ή δύσκολο για έναν Βουλευτή να στέλνει ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό, αλλά αυτό δεν είναι κάτι..

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Είμαι Βουλευτής, ξέρω πολύ καλά, τι πιέσεις αισθάνονται οι βουλευτές, εκλέγομαι και εγώ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς εκλέγεστε, το θέμα είναι όμως ότι δεν παρατήρησαν κάτι το οποίο δε λέμε όλοι, δε λέει η κοινωνία, δε λένε οι Δημοσιογράφοι, ότι αν υπάρχουν στελέχη απρόθυμα γι΄ αυτές τις μεταρρυθμίσεις ή να παραιτηθούν ή να πάνε σπίτια τους ή να τις διώξει ο Πρωθυπουργός, γιατί αφού αυτή είναι η απόφασή σας να ακολουθήσετε αυτή την πολιτική, δεν μπορεί να υπάρχουν ούτε Υπουργοί δύο ταχυτήτων, ούτε Υπουργοί που να θέλουν απλώς να βγουν από το κάδρο των ευθυνών.

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ:  Δε θα μπω σε μια συζήτηση που κινείται σε ένα ολισθηρό έδαφος, γιατί δεν υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια να αξιολογήσει κανείς ποιος είναι μεταρρυθμιστής, ποιος είναι αντιμεταρρυθμιστής, ποιος κάνει, ποιος δεν κάνει την δουλειά του.  Είναι μια θεσμική και πολιτική ευθύνη του Πρωθυπουργού, την οποία πρέπει όλοι να σεβαστούμε, συμπεριλαμβανομένων και των συναδέλφων Βουλευτών, οι οποίοι υποδεικνύουν στους Υπουργούς να παραιτηθούν ή να τους παραιτήσει ο Πρωθυπουργός. Δεν νομίζω ότι είναι μια σοβαρή προσέγγιση αυτό.
            Αλλά και οι Βουλευτές και όλοι μας έχουμε μεγάλες ευθύνες στις τοπικές μας κοινωνίες απέναντι στους πολίτες οι οποίοι μας εκλέγουν, να αναδείξουμε τα πραγματικά διακυβεύματα, τις πραγματικές προκλήσεις, τις εθνικές ευθύνες που έχουμε να διαχειριστούμε και να υπερασπιστούμε αυτή την περίοδο και όχι να κλειστούμε στο μικρόκοσμό μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Μπεγλίτη έχουμε κι ένα άλλο κύμα Βουλευτών, που ζητούν συγκυβέρνηση αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων λένε οι περισσότεροι και έχουμε και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης τον κ. Πάγκαλο να λέει καλοδεχούμενη η συγκυβέρνηση. Εσείς πως το βλέπετε αυτό, θα ήταν μία διέξοδος;

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Όχι, εγώ διαφωνώ και έχω πει επανειλημμένα γιατί διαφωνώ.      Εάν η Κυβέρνησή μας ή η παράταξή μας θεωρεί ότι δεν μπορούμε να κυβερνήσουμε, θεωρώ πολύ πιο ηθικό, πολιτικά, θεωρώ πολύ πιο έντιμο και ειλικρινές, δημοκρατικά, να πάμε σε εκλογές κι όχι καθημερινά να ασχολούμαστε και να καταναλωνόμαστε με διάφορες δηλώσεις ή με διάφορες τέτοιες προσπάθειες που ουσιαστικά δημιουργούν σύγχυση στην ελληνική κοινωνία σε μια εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια που κάνουμε, τεράστια πραγματικά προσπάθεια να υπερβούμε την κρίση, να σώσουμε τη χώρα.  Εγώ δεν είμαι σε αυτή τη λογική, γιατί αυτές τις προσεγγίσεις περί συγκυβέρνησης κανείς δεν μπορεί να τις καθοδηγήσει. Θα μας οδηγήσει ενδεχομένως στη συγκυβέρνηση μόνον η ψήφος του ελληνικού λαού. Μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να πει πως θέλει να κυβερνηθεί η χώρα κι όχι να μιλάμε και να ανακυκλωνόμαστε μεταξύ μας με δηλώσεις στον Τύπο και με συνεντεύξεις. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κι ένα τελευταίο ερώτημα περί των πολιτικών πραγμάτων τουλάχιστον, γιατί θα σας κάνω μετά κι ένα ερώτημα για την Τουρκία και την προκλητική της στάση, αλλά θέλω να ρωτήσω το εξής. Οι δημοσκοπήσεις οι οποίες είδαν χτες το φως της δημοσιότητας δείχνουν πια μια δυσαρμονία του κόσμου, σε σχέση με την Κυβέρνηση. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ στο 15% δεν το ξαναθυμόμαστε πλην του 1974, δηλαδή μόλις γεννήθηκε ως κίνημα.  Θέλω να ρωτήσω, αν πρέπει να πάμε σε εκλογές κ. Μπεγλίτη και να σας πει ο κόσμος αυτό που λέτε, είτε να κυβερνήσετε, είτε να συγκυβερνήσετε, είτε να πάτε στην Αντιπολίτευση.  

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Κατ΄ αρχήν θεωρώ ότι δεν πρέπει να πάμε σε εκλογές. Οι εκλογές σε αυτή την κρίσιμη περίοδο θα ήταν καταστροφικές για τη χώρα, θα διεύρυναν και θα βάθαιναν τις συνθήκες πολιτικής αστάθειας.  Και πιστεύω, όσοι υπερασπιζόμαστε με όρους εθνικής ευθύνης το εγχείρημα της διάσωσης της χώρας, ότι πρέπει να είμαστε σταθεροί στην άποψή μας. Δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα της Ελλάδας θα λυθεί μέσα από εκλογές και μέσα από την αριθμητική καταμέτρηση των δυνάμεων. Εξάλλου οι δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου, δεν έδειξαν τίποτα άλλο, παρά τη ρευστότητα που υπάρχει σήμερα στην ελληνική κοινωνία και αλίμονο σε εκείνους που παίρνουν στα σοβαρά αριθμητικά στοιχεία που προέρχονται από μια θα έλεγα εξαιρετικά μεταβατική πολιτική οικονομική και κοινωνική κατάσταση.
Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε όλοι υπεύθυνοι και σοβαροί. Να ξεπεράσουμε αυτή τη λογική των αριθμών και να σταθούμε στο ύψος μας και εμείς ως Κυβέρνηση και οι δυνάμεις της Αντιπολίτευσης, πρωτίστως η Αξιωματική Αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία και ο Αρχηγός της.  Αλλά δεν πιστεύω ότι θα βγάλει τη χώρα από την κρίση η εκλογική διαδικασία. Πρέπει να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας, πρέπει να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε αυτή την προσπάθεια και να μας κρίνει στο τέλος αυτού του δρόμου, αυτής της επώδυνης διαδρομής, ο ελληνικός λαός.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ και το τελευταίο ερώτημα σε ότι αφορά τις εξελίξεις με την Τουρκία. Σήμερα αν δεν κάνω λάθος έχουμε την τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον κ. Ερντογάν, είχαμε και τη συνάντηση του κ. Λαμπρινίδη με τον Τούρκο ομόλογό του τον κ. Νταβούτογλου, που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, βλέπετε να αποκλιμακώνεται η ένταση;

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Εμείς εργαζόμαστε σε όλα τα επίπεδα πολιτικά και διπλωματικά, για την αποκλιμάκωση της έντασης, για να αναδείξουμε ποιος έχει την ευθύνη του κλίματος έντασης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, που ουσιαστικά είναι η πρακτική, οι συμπεριφορές, οι δηλώσεις, οι απειλές της Τουρκίας που δημιουργούν αυτό το κλίμα.  Θέλουμε, και εργαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση, σχέσεις ειρήνης. Θέλουμε σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή μας, όχι όμως με λογική εκπτώσεων, αλλά με μια λογική που στηρίζεται στο σεβασμό των αρχών της διεθνούς νομιμότητας, που στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο. Μια πολιτική και μια πρακτική την οποία δυστυχώς δεν ακολουθεί, όπως φάνηκε την τελευταία περίοδο, η τουρκική Πολιτική Ηγεσία.  Εμείς είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για βελτίωση και εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία, πάντα όμως στο στέρεο έδαφος του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας και των αρχών της διεθνούς νομιμότητας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Μπεγλίτη σας ευχαριστώ πολύ..

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Αν μου επιτρέπετε, επειδή έτσι εκμεταλλεύομαι αυτή τη συνέντευξη, θα ήθελα να πω δυο λόγια για ένα θέμα που απασχολεί πάρα πολύ τις Ένοπλες Δυνάμεις και κυρίως τους αποστράτους. Επειδή κυκλοφορεί έντονα η παραπληροφόρηση ότι θα κόψουμε τις συντάξεις για όλους τους αποστράτους κάτω από τα 55 έτη, θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους αποστράτους ότι όσοι έχουν αποστρατευθεί αυτεπάγγελτα με αποφάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους ή λόγω συμπλήρωσης ορίου ηλικίας στο βαθμό ή λόγω συμπλήρωσης 35ετίας ή ακόμα όσοι έχουν τεθεί εκτός στρατεύματος για λόγους υγείας, δεν έχουν να φοβούνται απολύτως τίποτα.  Και το λέω με γνώση του θέματος και θέλω πραγματικά να στείλω αυτό το μήνυμα με την ευκαιρία της συνέντευξής μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι και καλά κάνετε και το λέτε, γιατί είναι ένα θέμα το οποίο έχει συζητηθεί, τουλάχιστον για να ησυχάσουν οι άνθρωποι.

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Απλώς υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση, που τροφοδοτείται για μικροπολιτικούς λόγους και σκοπιμότητες από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κι επειδή κι εσείς κ. Υπουργέ ως Κυβέρνηση δεν αποσαφηνίζετε τα πράγματα, δεν ανακοινώνετε ολοκληρωμένα τα μέτρα.

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Αυτό θέλω να αποσαφηνίσω. Για να μην υπάρξει ευνοϊκό έδαφος μικροπολιτικής αξιοποίησης και εκμετάλλευσης από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία πιστεύει ότι ο χώρος των αποστράτων είναι ένας χώρος ευνοϊκός για να κάνει τα παιχνίδια της. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Λοιπόν σας ευχαριστούμε πολύ, καλό σας μεσημέρι.

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Κι εγώ κα Μακρή, καλό μεσημέρι, γεια σας.


Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Τι δήλωσε ο Πάνος Μπεγλίτης για τις συντάξεις των αποστράτων
Τι δήλωσε ο Πάνος Μπεγλίτης για τις συντάξεις των αποστράτων
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhndEGHpi6vumoLfKCgdvQjxu2YakhfSwWQV_CTTvUQhG_-kXdALy62x-wrnlE6Ho38yikI9CuMIKr8Favyq2EgS81MzwHcgmb9mcgfVGJsGrfZOKokuxkH8eOgefBgWhqQmXqapfjIe0u8/s400/enstoloi_mpeglitis_sl.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhndEGHpi6vumoLfKCgdvQjxu2YakhfSwWQV_CTTvUQhG_-kXdALy62x-wrnlE6Ho38yikI9CuMIKr8Favyq2EgS81MzwHcgmb9mcgfVGJsGrfZOKokuxkH8eOgefBgWhqQmXqapfjIe0u8/s72-c/enstoloi_mpeglitis_sl.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/09/blog-post_7744.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/09/blog-post_7744.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy