Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Συμμετοχή ΥΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλου στην Άτυπη Σύνοδο Υπ.Αμ. του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μετέχει στην Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες, εκφράζοντας την θ...

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μετέχει στην Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες, εκφράζοντας την θέση της χώρας, συμφώνησε σήμερα με την ανάγκη να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να βρεθεί μια οριστική και σταθερή λύση στη Λιβύη, σύμφωνη με τις αρχές της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Με αυτό το σκεπτικό, ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε να εκδοθούν από το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο (NAC) δύο αρχικές οδηγίες για τις ανθρωπιστικές προσπάθειες και για την υποστήριξη του εμπάργκο όπλων, στο πλαίσιο πάντοτε της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε την συμβολή της Ελλάδας στις επιχειρήσεις εκκένωσης που διεξήχθησαν από την αρχή της λιβυκής κρίσης. Είκοσι τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι –υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος- απομακρύνθηκαν από τη Λιβύη με ελληνική βοήθεια (κυρίως με ελληνικά πλοία).

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στην ανάγκη η λύση στη Λιβύη να δοθεί φυσικά μέσα από τη βούληση του ίδιου του λιβυκού λαού. Αυτό όμως προς το παρόν, λόγω ακριβώς της ρευστότητας της κατάστασης και των εκτεταμένων στρατιωτικών επιχειρήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη με μεγάλο αριθμό θυμάτων μεταξύ των αμάχων, δεν μπορεί να γίνει χωρίς διεθνή παρέμβαση, η οποία όμως πρέπει να έχει πάντα μία ασφαλή νομική βάση και αυτή είναι οι σαφείς και ρητές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Ελλάδα, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ως μεσογειακή χώρα και λόγω της γεωγραφικής της εγγύτητας, αντιλαμβάνεται πολύ καλά τη σημασία που έχει η ύπαρξη ισχυρής περιφερειακής υποστήριξης. Το ΝΑΤΟ αναμφίβολα έχει τον δικό του ρόλο, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνεργασία όμως με τον Αραβικό Σύνδεσμο και την Αφρικανική Ένωση.

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στην ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να ανακοπούν νέες παράνομες μεταναστευτικές ροές κυρίως προς τις χώρες του ευρωπαϊκού μεσογειακού νότου, όπως είναι η Ελλάδα και η Ιταλία, και πρότεινε αυτές οι πρωτοβουλίες να αναληφθούν επί τόπου, για παράδειγμα στην Τυνησία.

Στις επόμενες συνεδριάσεις της σημερινής Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ πρόκειται να συζητηθεί η εξειδίκευση και η εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Λισαβόνας του περασμένου Νοεμβρίου, με έμφαση στην εξειδίκευση του Νέου Στρατηγικού Δόγματος, μέσω των πολιτικών οδηγιών που δίνουν οι Υπουργοί Άμυνας στις στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ και η γεωγραφική εφαρμογή της Νέας Δομής Διοίκησης. Στη φάση αυτή οι συζητήσεις έχουν προκαταρκτικό χαρακτήρα, καθώς οι αποφάσεις μετατίθενται για τη Σύνοδο του Ιουνίου.

Το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο ενέκρινε τελικά τις δύο αρχικές οδηγίες (ανθρωπιστική οδηγία και υποστήριξη του εμπάργκο όπλων), ενώ σημείωσε τις κινήσεις που θα κάνει ο SACEUR στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την ενίσχυση της ναυτικής επιτήρησης στη Μεσόγειο, όπου διεξάγεται ούτως ή άλλως η επιχείρηση ACTIVE ENDEAVOUR. Συνεπώς δεν υπήρξε κάτι νεότερο ή πιο συγκεκριμένο ως προς τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.
 
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Συμμετοχή ΥΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλου στην Άτυπη Σύνοδο Υπ.Αμ. του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες
Συμμετοχή ΥΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλου στην Άτυπη Σύνοδο Υπ.Αμ. του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPYrW83Uc4xo2I1KibepW3fL6OZnVLyICoIYCYur8iCoP6v0vblt1qosxg1r3XS0mJ0HB1L09oz31utvcVKzwvCzWrb9d5JUTb4sg35Iao6Cc4Mz63Bjknj8Eeykr_F2QMLkILOsFftJk/s400/384984.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPYrW83Uc4xo2I1KibepW3fL6OZnVLyICoIYCYur8iCoP6v0vblt1qosxg1r3XS0mJ0HB1L09oz31utvcVKzwvCzWrb9d5JUTb4sg35Iao6Cc4Mz63Bjknj8Eeykr_F2QMLkILOsFftJk/s72-c/384984.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/03/blog-post_33.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/03/blog-post_33.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy