Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Δήλωση ΥΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλου για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την πρωτοβουλία της διοίκησης των Ναυπηγείων ...

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την πρωτοβουλία της διοίκησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας να ζητήσει την υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 99 και να κινηθεί η προ-πτωχευτική διαδικασία, δήλωσε τα εξής:
Όπως είναι γνωστό, το ΥΠΕΘΑ αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην διατήρηση της ελληνικής ναυπηγικής υποδομής, η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού. Στο πλαίσιο αυτό, κατέβαλε και καταβάλλει  σύντονες προσπάθειες για την υποστήριξη των Ναυπηγείων Ελευσίνας, όπως γνωρίζει πάρα πολύ καλά η διοίκηση των ναυπηγείων, η οποία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το ΥΠΕΘΑ.


Βεβαίως, η πρώτη ιδιότητα του ΥΠΕΘΑ και του Πολεμικού Ναυτικού είναι αυτή του πιστωτή των Ναυπηγείων Ελευσίνας, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα ναυπήγησης πυραυλακάτων, για το οποίο έχουν καταβληθεί ήδη σημαντικά ποσά, χωρίς να έχουν παραληφθεί οι τρεις τελευταίες πυραυλάκατοι.
Άρα το ΥΠΕΘΑ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ομαλή πορεία των Ναυπηγείων Ελευσίνας, η οποία συνδυάζεται και με τις υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεις για νέα προγράμματα διακρατικού χαρακτήρα, με κύριο αυτό που αφορά τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο των πραγματικών επιχειρησιακών αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού και των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας».

Στις 24/2/2011 ο Υπουργός  Εθνικής Άμυνας  απηύθυνε προς τον Πρόεδρο των Ναυπηγείων Ελευσίνας κ. Ν. Ταβουλάρη επιστολή στην οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται και τα εξής:

«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας καταβάλλει του τελευταίους μήνες τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να υποστηριχθούν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, αλλά και το Νεώριο Σύρου, προσπάθειες που υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια των αρμοδιοτήτων του καθώς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι κατ’ ουσίαν ο βασικός εντολέας και πιστωτής των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Ως προς την ΒΑΕ οφείλω να σημειώσω τα εξής: Έως τη στιγμή που ανακοινώθηκε η πρόθεση της ΒΑΕ να καταγγείλει τη σύμβαση συνεργασίας μαζί σας ουδέποτε μας είχατε ενημερώσει για την ύπαρξη τέτοιου προβλήματος. Παρόλα αυτά, ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ και με επιστολή του και σε συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΒΑΕ, δήλωσε την ετοιμότητα του ΥΠΕΘΑ να διαχωριστούν οι επόμενες πληρωμές ώστε η ΒΑΕ να εξοφλείται απευθείας από το ΥΠΕΘΑ.

Επιπλέον, εγώ προσωπικά ζήτησα τόσο από τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου από την Αθήνα, όσο και από τον Βρετανό ομόλογο μου σε συνάντηση μαζί του στο Abu Dhabi να παρέμβουν στην BAE ώστε αυτή να μην πραγματοποιήσει την απειλή της καταγγελίας της σύμβασης για να υπάρχει το χρονικό περιθώριο αναζήτησης μιας λύσης. Άρα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έκανε όλα όσα μπορούσε για το θέμα αυτό και παραπάνω από αυτά.

Ως προς το μείζον ζήτημα της συνεργασίας σας με την γαλλική πλευρά και την DCNS, οφείλω επίσης να σημειώσω ότι μετά τις συναντήσεις που είχαμε από κοινού με εσάς και τον κ. Boissier πραγματοποιήθηκαν δύο διαδοχικές συναντήσεις μου (1 και 22.2.2011) με τον Πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και τον Πρόεδρο της DCNS κατά τη διάρκεια των οποίων άσκησα την μέγιστη δυνατή πίεση ώστε η DCNS να διευκολύνει τα Ναυπηγεία Ελευσίνας με κάθε δυνατό τρόπο (ανάθεση εργασιών, συμμετοχή στο κεφάλαιο κ.ο.κ.). Ο κ. Boissier μου κατέστησε σαφές ότι τέτοιες κινήσεις μπορούν να γίνουν από την πλευρά τους μόνο μετά τη σύναψη της διακυβερνητικής συμφωνίας για τις φρεγάτες. Αυτό όμως, όπως αντιλαμβάνεσθε, απαιτεί έναν εύλογο χρόνο λόγω των πολύπλοκων διαπραγματεύσεων που  πρέπει να ολοκληρωθούν και των κοινοβουλευτικών διαδικασιών που πρέπει να εφαρμοστούν για λόγους διαφάνειας.

Η ΓΔΑΕΕ και το ΓΕΝ έχουν λάβει οδηγίες μου να αντιμετωπίσουν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και το Νεώριο με τον πιο φιλικό τρόπο προστατευομένων πάντοτε των συμφερόντων του Δημοσίου. Αντιμετωπίζουμε με θετική διάθεση όλες τις προτάσεις σας για τα σχήματα μελλοντικών πληρωμών ως προς το πρόγραμμα των πυραυλακάτων. Όλες όμως αυτές οι προτάσεις προϋποθέτουν πως το Πολεμικό Ναυτικό θα παραλάβει τελικά τα πλοία του από τα Ναυπηγεία σας που πρέπει να διατηρούν την ανάλογη φερεγγυότητα και προοπτική. Γι΄ αυτό επέμενα και επιμένω στην ανάγκη να παρουσιάσετε προς τα συναρμόδια Υπουργεία, προς τις τράπεζες και προς τους πιστωτές σας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης.

Για τα ζητήματα αυτά έχω ενημερώσει τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών προς τους οποίους και κοινοποιώ τόσο την επιστολή σας όσο και την απάντηση μου. Η Κυβέρνηση βοηθά κατά τρόπο που δεν νομίζω να τον έχετε συνηθίσει στο παρελθόν. Πρέπει όμως, αγαπητέ κύριε Ταβουλάρη, να βοηθήσουν και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας τον εαυτό τους προς όφελος τους και κυρίως προς όφελος των εργαζομένων που αγωνιούν
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Δήλωση ΥΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλου για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας
Δήλωση ΥΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλου για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhPn3ZYh-AKt1oGZUVjskCzX0YCdsp93nk8-2auu8rmoNWK1Ms6PD2j7wcPwE5FcoAfWZRFTQ7bomolscfbdYHLs-fiUqVFFdve_zeEJlm5PBKrBUAsSsGPqAOd8SvWcT12hQEttdBMpA/s400/venizelos.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhPn3ZYh-AKt1oGZUVjskCzX0YCdsp93nk8-2auu8rmoNWK1Ms6PD2j7wcPwE5FcoAfWZRFTQ7bomolscfbdYHLs-fiUqVFFdve_zeEJlm5PBKrBUAsSsGPqAOd8SvWcT12hQEttdBMpA/s72-c/venizelos.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/03/blog-post_1387.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/03/blog-post_1387.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy