Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Αλβανόφωνη εφημερίδα: “Τα Σκόπια θα γίνουν επαρχία της Σερβίας;”

«Παρά τους ισχυρισμούς, ότι δεν θα γίνει κοινή σύσκεψη των κυβερνήσεων της Σερβίας και των Σκοπίων, εντούτοις, αυτή μπορεί να γίνει και μάλι...

«Παρά τους ισχυρισμούς, ότι δεν θα γίνει κοινή σύσκεψη των κυβερνήσεων της Σερβίας και των Σκοπίων, εντούτοις, αυτή μπορεί να γίνει και μάλιστα γρήγορα. Διπλωματικές πηγές της εφημερίδας μας, επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι οι δύο κυβερνήσεις σύντομα θα καθίσουν να συζητήσουν τα αμοιβαία προβλήματα τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και σε περιφερειακό», γράφει σήμερα η αλβανόφωνη εφημερίδα των Σκοπίων «Λάιμ».
Όπως πληροφορούμαστε –γράφει το δημοσίευμα- διαμορφώνονται, ήδη, από τις δύο κυβερνήσεις ο κατάλογος των διπλωματών οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών. Οι δύο αυτές ομάδες, έχουν καθορίσει την ατζέντα των συνομιλιών, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών.

Σε αυτήν την κοινή συνεδρίαση, των δύο κυβερνήσεων, θα συζητηθεί το πλήρες άνοιγμα των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών (μετακίνηση μόνο με ταυτότητα), με σαφή επιδίωξη της σερβικής κυβέρνησης να βοηθήσει την πΓΔΜ, ώστε να επιλυθεί η διαφωνία του ονόματος με την Ελλάδα, με στόχο την ένταξη της περιοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η συνεδρίαση αυτή θα αποδείξει ότι οι δύο χώρες έχουν εξαιρετικές διμερείς σχέσεις. Αν και οι πληροφορίες της τελευταίας ειδησεογραφίας αμφισβητούν την συνάντηση αυτή , όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων, Μάρτιν Μαρτινόφσκι.
«Δεν έχω καμία πληροφορία σχετικά με το ζήτημα αυτό. Δεν ξέρω αν υπάρχει απόφαση της κυβέρνησης για μια τέτοια συνάντηση», δήλωσε ο Μαρτινόφκσι.
Επιπρόσθετα η Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση (DUI), που είναι μέρος του κυβερνητικού συνασπισμού του Νίκολα Γκρουέφσκι, θεωρεί ότι η συνάντηση αυτή δεν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα.
«Νομίζω ότι δεν θα έχει κάποια σημαντική επίπτωση στην πΓΔΜ, ως εκ τούτου θεωρούμε ότι δεν είναι αναγκαίο να συμμετάσχουμε στη συνάντηση αυτή», δήλωσε ο Ermira Mehmeti.
Καθώς η σημερινή κυβέρνηση, υπό της ηγεσίας του Νίκολα Γκρουέσφκσι, συνεχίζει το δημοσίευμα, δεν βρίσκεται διατεθειμένη να επιλύσει το ζήτημα της ονομασίας, ώστε να ανοιχτούν οι θύρες προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η πΓΔΜ μέρα στη μέρα οδεύει πλησιέστερα προς τη Σερβία.
Όπως έγραψε και το βρετανικό περιοδικό, ‘Economist’, πριν λίγους μήνες, η πΓΔΜ βρίσκεται μπροστά στην σφαίρα επιρροής της Σερβίας (“Jugosfera”) και η πρώτη απόδειξη για αυτήν την εκδοχή είναι η κοινή συνεδρίαση των δύο χωρών.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Βαρντάρσκα, δήλωσε ότι η Σερβία είναι έτοιμη να απελευθερώσει πλήρως τη διέλευση των συνόρων μεταξύ της Σερβίας και της πΓΔΜ, τη κατάργηση των διαβατηρίων και θα επιτρέπεται η διέλευση των συνόρων μόνο με τις ταυτότητες.
Υπάρχει η πεποίθηση στον λαό ότι αν τα Σκόπια γίνουν στενός σύμμαχος της Σερβίας, θα ενταχθούν ευκολότερα τις Βορειοατλαντικές δομές και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Είναι μια τοποθέτηση που έχει λογική, αφού η Σερβία προς το παρόν δεν είναι ούτε μέλος του ΝΑΤΟ ούτε της ΕΕ αλλά αναμένεται να γίνει στο άμεσο μέλλον.
(Δημοσίευμα της αλβανόφωνης εφημερίδας ‘Λάιμ’: «Η πΓΔΜ θα γίνει επαρχία της Σερβίας» – 06.12.2010)
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Αλβανόφωνη εφημερίδα: “Τα Σκόπια θα γίνουν επαρχία της Σερβίας;”
Αλβανόφωνη εφημερίδα: “Τα Σκόπια θα γίνουν επαρχία της Σερβίας;”
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiiouVEtkNtAmZmV6u6LHcNjNnpmO_gIjYkwdQMBeG2JqIEdQ3rLEAtJWIRrrEuC68djH5GqxA1BB6JuOyJoMQBbDaoSeKuAy_rM_amLZsPzRNLtTXp7FwWPPdj500BJXJLwrk1s6Z2hBWO/s320/skopia1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiiouVEtkNtAmZmV6u6LHcNjNnpmO_gIjYkwdQMBeG2JqIEdQ3rLEAtJWIRrrEuC68djH5GqxA1BB6JuOyJoMQBbDaoSeKuAy_rM_amLZsPzRNLtTXp7FwWPPdj500BJXJLwrk1s6Z2hBWO/s72-c/skopia1.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2010/12/blog-post_6216.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2010/12/blog-post_6216.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy