Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Νέες μειώσεις μισθών στους Στρατιωτικούς. Αναμένονται έντονες αντιδράσεις.

  Νέα δραματική μείωση στο εισόδημά τους που θα φτάσει μέχρι και το 20% αναμένει τους στρατιωτικούς εάν επαληθευθούν οι πληροφορίες που φέρο...

 Νέα δραματική μείωση στο εισόδημά τους που θα φτάσει μέχρι και το 20% αναμένει τους στρατιωτικούς εάν επαληθευθούν οι πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση να τους εντάσσει στο Ενιαίο Μισθολόγιο, όπως και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας.
Πληροφορίες που προς το παρόν διαψεύδονται, αλλά όχι επισήμως, από την πολιτική ηγεσία, γεγονός που δεν καθησυχάζει τους στρατιωτικούς οι οποίοι άλλωστε είχαν δεχθεί διαβεβαιώσεις πως δεν θα τους αγγίξουν τα μέτρα που ελήφθησαν τελικά λόγω μνημονίου.
Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζονται να αντιδράσουν με έναν Μπαϊρακτάρη Νο 2, δηλαδή με συγκέντρωση στο Μοναστηράκι και ένστολο περίπατο, θεωρώντας βέβαιο πως μετά τις εκλογές θα μάθουν ποια είναι η μοίρα τους. Όπως δηλώνουν, ενδεχόμενη νέα μείωση θα είναι το τελειωτικό χτύπημα, διότι ένταξη στο Ενιαίο Μισθολόγιο θα σημάνει κατάργηση των επιδομάτων και αντικατάστασή τους από ένα ενιαίο επίδομα 145 ευρώ. Ουσιαστικά δηλαδή θα καταργηθεί σημαντικό μέρος των εσόδων τους και θα αντικατασταθεί με ένα ποσό που θεωρείται πολύ μικρό για την κάλυψη των αναγκών τους.
Και με παραδείγματα
Και αυτό διότι για παράδειγμα ένας ανθυπολοχαγός που σήμερα έχει βασικό μισθό 899 ευρώ φθάνει με τα επιδόματα στα 1.147. Στην περίπτωση που εφαρμοσθεί το ενιαίο μισθολόγιο στους στρατιωτικούς, ο μισθός θα πέσει 1.044 ευρώ. Αντιστοίχως ο μισθός ενός υπολοχαγού θα πέσει στα 1.116 ευρώ, του λοχαγού στα 1.161 ευρώ, του ταγματάρχη στα 1.215 και πάει λέγοντας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που οι στρατιωτικοί ενταχθούν στο σύστημα που η κυβέρνηση σχεδιάζει, θα χάσουν το επίδομα υψηλής ευθύνης και ειδικής απασχόλησης. Το μεν πρώτο ξεκινά από τα 29,15 ευρώ και φθάνει κλιμακωτά μέχρι τα 475 ευρώ σε βαθμό αντιστράτηγου και το δεύτερο αρχίζει από τα 162,73 ευρώ και μπορεί να φθάσει έως τα 375,65.
Στόχοι
Εάν αρχίσει αυτή η συζήτηση περί ένταξης στο Ενιαίο Μισθολόγιο, εν ενεργεία αξιωματικοί εμφανίζονται έτοιμοι να οργανώσουν μία συμβολική εκδήλωση που θα εξυπηρετεί δύο στόχους:
• Θα εκφράζει τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή τους όχι μόνο στις περικοπές των αποδοχών τους, αλλά και στη γενικότερη απαξίωση του ρόλου και της υπόστασής τους για τα οποία θεωρούν υπεύθυνη την κυβέρνηση.
• Θα ευαισθητοποιεί και θα ενημερώνει την κοινή γνώμη σε ένα σημαντικό κομμάτι της οποίας έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως οι ίδιοι αποτελούν μια ένστολη προνομιούχα κάστα η οποία ελάχιστα προσφέρει και πληρώνεται καλά γι’ αυτό!
Πρέπει να σημειωθεί ότι η πρώτη συγκέντρωση στου Μπαϊρακτάρη και ο ένστολος περίπατος στα στενά της Πλάκας είχε εξυπηρετήσει εν μέρει αυτούς τους σκοπούς, αν και η κίνησή τους είχε διχάσει τους πολίτες που δεν είχαν συνηθίσει να βλέπουν πορείες ενστόλων. Και οι ίδιοι έδειχναν έξω από τα νερά τους κι όταν βγήκαν από τα στενά της Πλάκας δεν ήξεραν πού έπρεπε να πάνε. Στη Βουλή, στο Μαξίμου ή στο σπίτι τους. Σε γενικές γραμμές όμως η σιωπηλή, ήρεμη και αξιοπρεπής βόλτα των αξιωματικών είχε στείλει ένα ηχηρό μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία.
Λίγο αργότερα η «λευκή απεργία» των πιλότων της Π.Α. ήταν ακόμη πιο ισχυρό πλήγμα για την ηγεσία του Πενταγώνου, η οποία πραγματικά δεν ανέμενε ότι οι αντιδράσεις των ενστόλων θα έπαιρναν τέτοια έκταση. Να σημειωθεί ότι η «λευκή απεργία» των πιλότων έγινε αυθόρμητα και με αφορμή όχι κάποια επιπλέον οικονομική περικοπή των αποδοχών τους, αλλά λόγω της προφορικής διαταγής που είχε δοθεί να μην πετάξουν στο Αιγαίο λόγω της τουρκικής «Γιορτής του Παιδιού». Ήταν η σταγόνα που είχε κάνει το ποτήρι όχι της οργής, αλλά της πικρίας να ξεχειλίσει. Αυτή η αφορμή λείπει για να οδηγήσει σε νέα συμβολική πάντα κινητοποίηση τους ένστολους. Ωστόσο, όλοι ξέρουν ότι δεν πρόκειται να αργήσει να τους δοθεί και η αφορμή και προετοιμάζονται.
Παρασκευή+13
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Νέες μειώσεις μισθών στους Στρατιωτικούς. Αναμένονται έντονες αντιδράσεις.
Νέες μειώσεις μισθών στους Στρατιωτικούς. Αναμένονται έντονες αντιδράσεις.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhby4r8F2-afRjjpFxf0mreQKhImQHp0uEGAZdmdqSZqLc9W5YXX78p4iqTUsk4HmlTbKlMaNxdt9EUm66YPQYtXGnXZj5Bp6E_SqThCOJt5UTXfFRSk-IweNbHebFsehskDgUa1cUyi4/s400/enoplesdynameis12.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhby4r8F2-afRjjpFxf0mreQKhImQHp0uEGAZdmdqSZqLc9W5YXX78p4iqTUsk4HmlTbKlMaNxdt9EUm66YPQYtXGnXZj5Bp6E_SqThCOJt5UTXfFRSk-IweNbHebFsehskDgUa1cUyi4/s72-c/enoplesdynameis12.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2010/10/blog-post_4222.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2010/10/blog-post_4222.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy