Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Άφησε μια σπουδαία καριέρα στον Στρατό και φόρεσε το ράσο!


Ο π. I. Ψωμάς, Συνταγματάρχης ε.α., έγινε ιερέας μετά από μια επιτυχημένη καριέρα ως αξιωματικός, αλλά και τριετή θητεία στη βάση του ΝΑΤΟ.


Καταγράφοντας ορισμένες περι­πτώσεις ανθρώ­πων οι οποίοι βρέθηκαν στις τάξεις του ορ­θόδοξου κλήρου, μπορεί κάνεις να συναντήσει ιστο­ρίες προσώπων των οποί­ων η ζωή δεν έμοιαζε να διαγράφει μια πορεία που θα μπορούσε να τα οδηγήσει στη θέση του κληρικού. Τέτοιου είδους περιστατικά έχουν το δικό τους, ξεχωρι­στό ενδιαφέρον, καθώς με­ταφέρουν ένα ισχυρό μήνυ­μα πίστης.Μέσα από αυτές τις προσωπικές ιστορίες μπορεί ο οποιοσδήποτε να αντλή­σει διδάγματα και να παρα­κολουθήσει αυτή τη θαυμαστή σύγκλιση ανάμεσα στην ελευθερία του ανθρώπου να επιλέγει τι θα κάνει στη ζωή του και στη θεία βού­ληση. Τέτοιες, λοιπόν, πα­ράλληλες τροχιές σε σχέση με την ιεροσύνη συναντά κανείς αρκετές στα Σώματα Ασφαλείας αλλά και στον Στρατό. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στελεχών ΕΔ-ΣΑ που πήραν την απόφαση κάποια στιγμή στη ζωή τους να συστρατευθούν με τον ειρηνικό στρατό του Χριστού, χει­ροτονούμενοι ιερείς.Όλοι αυτοί είχαν προ­φανώς την επιθυμία και περίμεναν την άνωθεν κλήση, ούτως ώστε να φορέσουν τα τιμημένα ράσα. Κάποιοι εγκατέλειψαν μια σημαντι­κή καριέρα στον τομέα στον οποίο υπηρετούσαν, θεώ­ρησαν, λοιπόν, όλα τα αξι­ώματα και τη σταδιοδρομία μικρά μπροστά στο ενδεχό­μενο να διακονήσουν το με­γάλο και ιερό θυσιαστήριο. Σε μια τέτοια ομάδα ανθρώ­πων ανήκει και ο π. Ιωάννης Ψωμάς, ο οποίος χειροτονή­θηκε ιερέας ενώ προηγουμένως ήταν Συνταγματάρχης του Ελληνικού Στρατού), έχοντας καταγράψει ση­μαντική επαγγελματική πορεία. Ο π. Ιωάννης εγκατέλειψε τα ανθρώπινα στρα­τιωτικά παραγγέλματα και πλέον ακολουθεί πιστά τα παραγγέλματα του θεού.Από το 2009 έως το 2011 ο π. Ιωάννης διετέλεσε εκπρό­σωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ενώ σημαντικός σταθμός στη σταδιοδρομία του υπήρξε η τριετία 2011-2014, κατά την οποία υπηρέτησε στο ΝΑ­ΤΟ, και πιο συγκεκριμένα στην Ολλανδία, ως επικεφα­λής δόγματος επιχειρήσε­ων. Σημαντική όμως ήταν η επαγγελματική δραστηριότητά του και μετά την αποστρατεία του, τον Ια­νουάριο του 2015, όταν ο ίδιος δημιούργησε μια ιδι­ωτική επιχείρηση στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας. Ταυτόχρονα, εργάστηκε και ως επιτυχημένος καθηγητής Project Management για την κατάρτιση στελε­χών επιχειρήσεων.

Αξιόλογες σπουδές

Οι σπουδές του είναι πραγ­ματικά αξιόλογες, καθώς διαθέτει μεταπτυχιακό τίτ­λο σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώ­ην ΑΣΟΕΕ), ενώ σπουδά­ζει στο Edinburgh Business School της Αγγλίας. Η στρατιωτική καριέρα δεν άφησε πίσω και το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας οι­κογένειας. Έτσι, ο π. Ιωάν­νης, εκτός από πνευματικός πατέρας σε ενορία, είναι και πατέρας τριών παιδιών.


Η εις διάκονον χειροτονία του πραγματοποιή­θηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας από τον Μητροπολίτη Βελ­γίου κ. Αθηναγόρα. Σε αυ­τήν τονίστηκε ιδιαιτέρως από τον Μητροπολίτη το γε­γονός ότι η εν λόγω χειροτονία αποτέλεσε την πρώ­τη χειροτονία Έλληνα κληρικού στην Ολλανδία εδώ και 38 χρόνια.

Κάποιους μήνες αργό­τερα ο διάκονος Ιωάννης έλαβε από τον Μητροπολί­τη Βελγίου και τον δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης στον Ναό του Αγίου Νικολάου στο Ρότερνταμ. Μάλιστα, ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας στην προσφώνησή του προς τον νεοχειροτονηθέντα τόνισε το γεγονός της σημαντικής στρατιωτικής καριέρας του π. Ιωάννη, επισημαίνοντας ότι υπήρξε αξιωματικός καριέρας, με θητεία σε βάση του ΝΑΤΟ στην Ολλανδία, και, όπως σημείωσε, «καλείται από εδώ και πέρα να εργαστεί με τον ίδιο ζήλο ως αξιωματούχος του Θεού και δη ως κληρικός της Μητρός Εκ­κλησίας του μαρτυρικού Φαναριού».

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΕΣΩς στρατιωτικός, υπήρξε ένας από τους καλύτερους εκπροσώπους Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, υπηρετώντας υπό τις διαταγές του γνωστού -απόστρατου πλέον- Αρχηγού του Ελληνικού Στρατού, στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου. Ο π. Ιωάννης είχε διαγράψει ως τη χειροτονία του μια πολύ επιτυχημένη σταδιοδρομία στον Στρατό Ξηρός και στο Σώμα των Τεθωρακισμένων. Στο πλούσιο βιογραφικό του ως στρατιωτικού αναφέρεται ότι διετέλεσε διοικητής όλων των κλιμακίων μέχρι του επιπέδου τάγματος και υπηρέτησε σε όλες τις επιτελικές θέσεις ο οποίες προέκυπταν κά­θε φορά από τον βαθμό του.

Του Κώστα Παππά
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-15/07/2017)

COMMENTS

BLOGGER

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,14,ΔΙΑΦΟΡΑ,8,ΔΙΕΘΝΗ,5,ΕΛΛΑΔΑ,10,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,164,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,7,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,2,
ltr
item
KRANOSGR: Άφησε μια σπουδαία καριέρα στον Στρατό και φόρεσε το ράσο!
Άφησε μια σπουδαία καριέρα στον Στρατό και φόρεσε το ράσο!
https://4.bp.blogspot.com/-zpUK3wnDtuo/WWsvwXkde_I/AAAAAAADh-w/3D5vk6p9FIYF8p8z77a5mVTlUifH4XLEACLcBGAs/s640/XeirotoniaIwanniPswmaStamped.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-zpUK3wnDtuo/WWsvwXkde_I/AAAAAAADh-w/3D5vk6p9FIYF8p8z77a5mVTlUifH4XLEACLcBGAs/s72-c/XeirotoniaIwanniPswmaStamped.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/07/blog-post_101.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/07/blog-post_101.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy