Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην τελετή υποδοχής λειψάνων 17 αγνοουμένων-πεσόντων στην Κύπρο


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου και η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Καλλιόπη Παπαλεωνίδα παρέστησαν στην τελετή υποδοχής των λειψάνων των 17 αγνοουμένων-πεσόντων στην Κύπρο που πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι.

«Παρών» στην τελετή υποδοχής ήταν και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό:





«Υποδεχόμαστε με εθνική υπερηφάνεια, με βαθιά συγκίνηση και με τον προσήκοντα σεβασμό, αποτίνοντας τον οφειλόμενο φόρο τιμής, τους ηρωικώς πεσόντες Έλληνες στρατιωτικούς κατά την επαίσχυντη τουρκική εισβολή το 1974 στη μαρτυρική Κύπρο και τον πεσόντα της ακταιωρού ΦΑΕΘΩΝ το 1964.

Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αλλά και η επιχείρηση της ακταιωρού ΦΑΕΘΩΝ ήταν επίσημες πολεμικές επιχειρήσεις. Οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν έπεσαν κατά τη διάρκεια ασκήσεων, αλλά κατά τη διάρκεια εθνικής αποστολής, υπέρ πίστεως και πατρίδος, όπως πέφτουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες όταν δίνουν τη μάχη για την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία, για τη σημαία και το Σταυρό, εκπληρώνοντας τον όρκο που κάνουν όταν κατατάσσονται ως στρατιώτες.

Οι ήρωες:





Αντιπτέραρχος Βασίλειος Παναγόπουλος,

Συνταγματάρχης (ΠΖ) Βασίλειος Παπαλάμπρου,

Έφεδροι Ανθυπασπιστές (ΠΖ),
Αθανάσιος Καραγεώργος,
Αργύριος Σίννης,
Ιωάννης Κωνσταντακόπουλος,
Γεώργιος Χαμουριωτάκης,
Ιωάννης Παπαδόπουλος,
Κωνσταντίνος Μπροδήμας,
Γεώργιος Ζερβομανώλης,
Βασίλειος Τριάντης,
Μανούσος Τριανταφυλλίδης,
Νικόλαος Κρητικός,
Νικόλαος Αθανασίου,

Έφεδροι Ανθυπασπιστές (ΚΔ)
Σωτήριος Κουρούνης,
Στέφανος Τσιλιβάκης,

Έφεδρος Ανθυπασπιστής (ΜΧ)
Ελευθέριος Άνθης,





Ανθυπασπιστής Πολεμικού Ναυτικού (Ακταιωρός Φαέθων)
Νικόλαος Νιάφας,

έδωσαν την ίδια τους τη ζωή για τα ιδανικά της ελευθερίας του Έθνους μας. Ένας κύκλος χρέους της Πατρίδας κλείνει. Πλέον θα αναπαύονται εν ειρήνη στους τόπους καταγωγής τους.

Οι ήρωές μας, έδειξαν τι σημαίνουν οι έννοιες της αυταπάρνησης, της αλληλεγγύης και της ανδρείας και ανήκουν στο πάνθεον αυτών που κοσμούν με το παράδειγμά τους την ένδοξη ιστορία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.





Τιμώντας τον όρκο τους θυσιάστηκαν, αναλαμβάνοντας ο καθένας τους το βάρος της Ιστορίας. Μιας Ιστορίας που μας γαλουχεί και αποτελεί διαχρονική παρακαταθήκη για τον Ελληνισμό και τους Έλληνες.

Έχυσαν το αίμα τους στην ελληνική γη της Κύπρου, έχυσαν το αίμα τους για την ανεξαρτησία της Κύπρου, έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία.

Κυρίες και Κύριοι,





Σήμερα η σκέψη μας στρέφεται στους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες των πεδίων των μαχών, αλλά και σε αυτούς που συνεχίζουν τη δοξασμένη και εθνική μας πορεία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ακόμα και σε περίοδο ειρήνης παράγουν ήρωες που μάχονται για την εδαφική ακεραιότητα, την εθνική ανεξαρτησία, αλλά και την ασφάλεια όλων μας.

Όλος ο ελληνικός λαός νοιώθει υπερήφανος για το έργο που επιτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε εθνικό και κοινωνικό επίπεδο. Τους εκτιμά και τους προτάσσει στη συνείδησή του, γνωρίζοντας ότι είναι οι συνεχιστές των ιστορικών παρακαταθηκών των προγόνων, όπως οι ήρωες, τα λείψανα των οποίων τιμούμε σήμερα.

Το ισχυρότερο όπλο που διαθέτουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο άνθρωπος, μαζί με την Υπέρμαχο Στρατηγό. Είναι έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή, να υπερασπιστούν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, συνιστώντας τον πιο αξιόπιστο παράγοντα της αμυντικής ισχύος της πατρίδας μας. Αυτό το όπλο δεν μπορεί κανείς να το υπερνικήσει, είναι το όπλο της «εθνικής ψυχής».

Σεβαστοί συγγενείς των ηρώων,





Θέλω να επαναλάβω ότι μέγιστη προτεραιότητα για εμένα, για την κυβέρνηση και τη στρατιωτική ηγεσία είναι αυτοί οι νεκροί ήρωες που με αυτοθυσία τίμησαν όπως τόσοι άλλοι την Ελλάδα μας να επιστρέψουν στην πατρίδα.

Η θυσία τους είναι η αξιακή βάση, με την οποία πρέπει να αναθρέψουμε τη νέα γενιά των Ελλήνων, που πιστεύουν στα ιδανικά της πατρίδας και του Ελληνισμού.

Θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία στην Κυπριακή Δημοκρατία, στον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου, κ. Φωκαΐδη, που έδωσε τη μάχη για την αναγνώριση των ηρώων με τα νέα συστήματα που διαθέτει η επιστήμη αλλά και στους Συνδέσμους των αγωνιστών που 43 χρόνια, μαζί με όλους εσάς, δεν έκαναν πίσω. Στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και σε όλους τους Κύπριους που έδωσαν μάχη προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία.

Οφείλω να σας πω και εδώ, όπως έκανα και στην Κύπρο, ένα μεγάλο συγγνώμη γιατί επί 43 χρόνια έγιναν εγκλήματα εις βάρος των ηρώων. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς διεκδικούσαν από την πρώτη στιγμή μια απλή αναγνώριση, ότι οι άνθρωποί τους έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος. Γνωρίζω ότι πολλές φορές, άνθρωποι σαν τον ναύτη που παραλαμβάνουμε σήμερα, αλλά και τους συμπολεμιστές του στην ακταιωρό ΦΑΕΘΩΝ, που είναι παρόντες, είδαν την πλάτη της Πολιτείας γιατί κάποιοι επέμεναν ότι η επιχείρηση αυτή θα πρέπει να μείνει απόρρητη. Ακόμα και ο ίδιος ο κυβερνήτης τιμήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά από την ελληνική Πολιτεία. Οφείλουμε, λοιπόν, μια συγγνώμη και μια δέσμευση ότι θα αποκατασταθεί η υποχρέωση της Πολιτείας στην αναγνώριση των ηρώων.

Μια Πολιτεία που δεν αναγνωρίζει εκείνους που έδωσαν την τελευταία ρανίδα του αίματός τους για την πατρίδα είναι μια Πολιτεία που συνεχίζει να οφείλει. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και από την πλευρά της πολιτικής, αλλά και της στρατιωτικής ηγεσίας, μέχρι να έρθει πίσω και ο τελευταίος ήρωας.

Σήμερα υποδέχεται τους ήρωες, τους συγγενείς σας, τα αδέρφια σας, τα παιδιά σας, τους γονείς σας όλη η Ελλάδα, σύσσωμος και ενωμένος ο ελληνικός λαός.





Γονατίζουμε μπροστά τους και τους υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να τιμούμε τη μνήμη τους και να διαδίδουμε τις αξίες για τις οποίες έδωσαν τη ζωή τους.

Αθάνατοι».









Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην τελετή υποδοχής λειψάνων 17 αγνοουμένων-πεσόντων στην Κύπρο
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην τελετή υποδοχής λειψάνων 17 αγνοουμένων-πεσόντων στην Κύπρο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwDmbKDSz1gjNU6lEqi3u0Isn5ImccxUioQFrN-nCz31eCWT_r8Z-KiTi-kBXcm0z5X1xGMvMkG7O1NcKAX4MxAU3K43lBxKpP4I83xnKl4bfhw4taG6nek6f0CQjiHzhONCL7a1QnXbQU/s640/unnamed.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwDmbKDSz1gjNU6lEqi3u0Isn5ImccxUioQFrN-nCz31eCWT_r8Z-KiTi-kBXcm0z5X1xGMvMkG7O1NcKAX4MxAU3K43lBxKpP4I83xnKl4bfhw4taG6nek6f0CQjiHzhONCL7a1QnXbQU/s72-c/unnamed.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/05/17_6.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/05/17_6.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy