Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Η ομιλία του Πάνου Καμμένου στην επίσημη κήρυξη του 2018 ως «Έτος Μέριμνας Προσωπικού»

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρέστη στην επίσημη κήρυξη του 2018 ως «Έτος Μέριμνας Προσωπικού». ...

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρέστη στην επίσημη κήρυξη του 2018 ως «Έτος Μέριμνας Προσωπικού».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην ομιλία του είπε τα εξής:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στην αίθουσα που φέρει το όνομα του Ιωάννη Καποδίστρια, κατά τη θητεία του οποίου τέθηκαν τα πρώτα θεμέλια για τη μέριμνα του στρατιωτικού προσωπικού και των οικογενειών τους, για να ανακηρύξουμε το 2018, ως «Έτος Μέριμνας Προσωπικού».

Το 2017 ήταν το «Έτος Εφέδρων και Εθνοφυλακής», το οποίο ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία. Θέλω να συγχαρώ τους Αρχηγούς, όλους τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους Στρατεύσιμους και τους Εθνοφύλακες, που ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια και δημιούργησαν αυτό που υπήρχε παλαιότερα σε ανώτερο σχεδιασμό, την Παλλαϊκή Άμυνα.

Αυτή τη στιγμή, σε όλη την παραμεθόριο, στα νησιά μας, σε όλη την Ελλάδα, οι δυνάμεις της Εθνοφυλακής ενσωματωμένες στο μόνιμο προσωπικό έχουν κάνει θαύματα. Η οργάνωση της Εθνοφυλακής θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Η απόφαση να ορίσουμε το 2018 ως «Έτος Μέριμνας Προσωπικού» είναι ένα ηθικό χρέος απέναντι στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο παρά τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ανταπεξέρχεται με τεράστια επιτυχία στο απαιτητικό του έργο υπηρετώντας την πατρίδα σε κάθε μονάδα του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής σε αυτούς που σήμερα «φυλάττουν Θερμοπύλες», σε αυτούς που έχουν αναλάβει να υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο, ώστε να ευημερεί η πατρίδα μας, σε αυτούς που θυσιάζουν το «εγώ», για το «εμείς», σε αυτούς που δικαίως εμπιστεύονται οι πολίτες περισσότερο από κάθε άλλο θεσμό - και αυτό είναι μία τεράστια επιτυχία του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων - σε όλους εσάς που η οικογένειά σας συμμετέχει στις θυσίες καθ’ όλη τη διάρκεια της στρατιωτικής σας σταδιοδρομίας για να υπηρετήσετε την πατρίδα, αυτό που ο Σωκράτης θεωρούσε ως υπέρτατο αγαθό.

Λέγοντας «Έτος Μέριμνας Προσωπικού», στην οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων είναι βεβαίως και οι οικογένειες του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού που υπηρετούν και αυτές τη δική τους θητεία μαζί με τους πατεράδες ή τις μητέρες που είναι στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, η ευαισθησία μας είναι δεδομένη και η μέριμνα για αυτό αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κεντρική συνιστώσα της πολιτικής μας. Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι ο βασικός καταλύτης για την επιτυχία ή αποτυχία οποιασδήποτε αποστολής.

Αυτό δεν πρέπει να το λησμονούμε και ιδιαίτερα όταν αφορά αυτούς που εκτός από την επιχειρησιακή τους αποστολή, σε καθημερινή σχεδόν βάση είναι δίπλα στον πολίτη αναδεικνύοντας το κοινωνικό τους πρόσωπο, επιβεβαιώνοντας την αίσθηση του ελληνικού λαού ότι δεν αποτελούν ένα κλειστό και οριοθετημένο χώρο, αλλά ένα αναπόσπαστο τμήμα του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Όπως είπε προηγουμένως και ο κ. Αρχηγός, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί το ισχυρότερο οπλικό σύστημα της χώρας. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο της κοινωνικής τους προσφοράς, συμβάλλουν μεταξύ άλλων στην έρευνα και διάσωση, στις αεροδιακομιδές - είδαμε πλέον την επέκταση της συμμετοχής μας με νέες δομές, όπως αυτή της παρουσίας ελικοπτέρων στα νησιά - στην πρόληψη και καταστολή δασικών πυρκαγιών, στην υγειονομική υποστήριξη κατοίκων σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές, στην εθελοντική αιμοδοσία, στην εξουδετέρωση πυρομαχικών και παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους συνανθρώπους μας που πλήττονται από τις συνέπειες των φυσικών καταστροφών, όπως έγινε πρόσφατα στην Μάνδρα Αττικής.



Θέλω εδώ να εξάρω και το έργο της ΜΟΜΚΑ, του Μηχανικού μας, που με παρεμβάσεις πλέον σε όλη την Ελλάδα έφερε σε πέρας τεράστια έργα για τις τοπικές κοινωνίες, τα οποία μέχρι σήμερα αποτελούσαν μακρινό όνειρο.

Η πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε σήμερα και εκφράζει το κοινό αίσθημα όλων των Ελλήνων αποτελεί για την Κυβέρνησή μας μια ένδειξη ευγνωμοσύνης, αγάπης, εκτίμησης και σεβασμού προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της χώρας, έναντι οποιασδήποτε εξωτερικής απειλής.

Η αποστολή που επιτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ζωτικής σημασίας για το κράτος μας και η βαρύτητά της αντικατοπτρίζεται στον Θουκυδίδη, ο οποίος επισήμαινε ότι κράτη που δεν μερίμνησαν για την αυτοπροστασία τους τιμωρήθηκαν από το άναρχο διεθνές σύστημα.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αντιμετωπίζει καθημερινά μια Τουρκία που προωθεί στην πράξη μεθόδους και πρακτικές που αντίκεινται στις θεμελιώδεις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, όπως η απειλή πολέμου, οι βίαιες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου που πραγματοποιεί ακόμα και με οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη και πλοία και μάλιστα υπεράνω κατοικημένων νησιών, αλλά και η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας επί αυτών.

Υπό το πρίσμα αυτό οφείλουμε να λαμβάνουμε όλες εκείνες τις δυνατές δράσεις που θα υποστηρίξουν τις οικογένειες του προσωπικού, θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά του, θα αναδείξουν την ανθρώπινη διάσταση, θα διατηρήσουν το αξιόμαχο και το φρόνημά του, ώστε το ίδιο το προσωπικό να μπορεί να επιτελεί απερίσπαστο το έργο του.

Η μέριμνα για το προσωπικό μας συνιστά υψίστη αξία στη διοικητική αλυσίδα των Ενόπλων Δυνάμεων καθόσον αποτελεί όπως είπα προηγουμένως το ισχυρότερο οπλικό σύστημα της χώρας μας και υπό το πρίσμα αυτό η ανάπτυξη πρωτοβουλιών από πλευράς μας για το σκοπό αυτό αποτελεί άμεση προτεραιότητα.



Άλλωστε στο διάστημα της θητείας μας, τόσο εγώ ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας όσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και η Ειδική Γραμματέας, έχουμε εκδηλώσει έμπρακτα την απόφασή μας να προχωρήσουμε σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ευρείας κλίμακας, σε υποδομές και σε παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, επίκεντρο των οποίων είναι το ανθρώπινο δυναμικό, τα στελέχη μας, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, αλλά και οι οικογένειές τους.

Στο πλαίσιο αυτής της πολυσχιδούς πολιτικής ανακατασκευάζουμε και αναβαθμίζουμε νοσοκομειακές υποδομές. Σε λίγο καιρό, το 251 ΓΝΑ, με ένα πρόγραμμα αντισταθμιστικών ωφελημάτων, θα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα στρατιωτικά νοσοκομεία της Ευρώπης. Το ίδιο γίνεται και στα στρατιωτικά νοσοκομεία του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Ανακαινίζουμε τις υφιστάμενες στρατιωτικές οικίες, ώστε να διαβιούν με αξιοπρέπεια τα στελέχη και οι οικογένειές τους. Δημιουργούμε επίσης νέες κατοικίες για τους επαγγελματίες οπλίτες, τους υπαξιωματικούς, τους αξιωματικούς και άλλες δράσεις, όπως αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών υγείας, βρεφονηπιακούς σταθμούς κ.ά., με γνώμονα τη στήριξη της στρατιωτικής οικογένειας.

Κάθε εβδομάδα που περνά ανακαινίζονται και νέα σπίτια για το προσωπικό. Στόχος μας είναι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να καλύψουμε το 100% των αναγκών του προσωπικού στην παραμεθόριο, στα νησιά, αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Καταφέραμε να επαναχορηγήσουμε στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου, επίδομα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στον Έβρο και στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Μέσα στον επόμενο μήνα όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα δουν στο μισθολόγιό τους αναδρομικά τα χρήματα της παραμεθορίου.

Παράλληλα λάβαμε νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν στην εξέλιξη και σταδιοδρομία των στελεχών και υποβάλλαμε προτάσεις σχετικά με τη διαδικασία εισαγωγής στις παραγωγικές σχολές.





Σε αυτό το σημείο θέλω να διευκρινίσω ότι τους πρώτους μήνες της εφαρμογής του μισθολογίου πράγματι υπήρξαν κάποιες αδικίες, οι οποίες το αργότερο με το μισθολόγιο του μηνός Απριλίου θα έχουν όλες διορθωθεί. Τότε μόνο θα μπορεί να αξιολογήσει το στρατιωτικό προσωπικό το νέο ειδικό μισθολόγιο, το οποίο θα αποτελεί και τη βάση της συνέχισης της προσφοράς προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της αποκατάστασης των μειώσεων που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια.

Αναπτύξαμε συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς για τη βελτίωση των παροχών προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Σημαντική ήταν η υπογραφή συμβάσεως με την Τράπεζα Πειραιώς για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που τους δίνει αρκετές δυνατότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα που προέκυψαν από την τεράστια οικονομική κρίση.

Σήμερα δράττοντας της ευκαιρίας της ανακήρυξης του έτους 2018 ως «Έτος Μέριμνας Προσωπικού», θα διατηρήσουμε τις υφιστάμενες δράσεις και θα αναπτύξουμε νέες, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων του προσωπικού που αφορούν κυρίως σε θέματα στήριξης της οικογένειας του στρατιωτικού, των αποστράτων, της εξέλιξης και της σταδιοδρομίας, των μεταθέσεων και των τοποθετήσεων - υπάρχουν πράγματι αρκετές αδικίες, οι οποίες θα βελτιωθούν με νομοθετικές ρυθμίσεις - της στέγασης, των αποδοχών, της υγειονομικής περίθαλψης και της επιμόρφωσης του προσωπικού.

Επιπρόσθετα, το 2018 θα καταβληθεί προσπάθεια για την πληρωμή τόσο στα εν ενεργεία όσο και στα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πολύ μεγάλου ποσοστού του υπολοίπου 50% των αναδρομικών τους σε υλοποίηση της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, μέσω επιδομάτων και αναβάθμισης του μισθολογίου που ήδη έχει ψηφιστεί από τη Βουλή.

Με την ευκαιρία επίσης αυτής της πρωτοβουλίας που αναπτύσσουμε κατά το τρέχον έτος, θα ήταν παράλειψη να μην αναλάβουμε δράσεις για να τιμήσουμε τη μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας και το ιδανικό της ελευθερίας. Μόνο έτσι θα δικαιωθούν οι θυσίες των ηρώων μας, θα καταξιωθούν οι πολύχρονοι αγώνες του λαού μας και θα εμπνευστούν οι προσπάθειες οι δικές μας, αλλά και των επόμενων γενιών στην πρόοδο της χώρας μας. Άλλωστε αποτελεί μέρος της αρχαίας ελληνικής παράδοσης η τιμή απέναντι στους νεκρούς ήρωες.





Στο πλαίσιο αυτό επέστρεψαν από την Κύπρο και αναγνωρίστηκαν ήρωες που μέχρι τώρα για πολλούς και διάφορους λόγους είτε δεν είχαν αναγνωριστεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είτε είχαν μείνει στο περιθώριο της ιστορίας.

Στόχος μας είναι μέσα στο 2018 όλες αυτές οι ανοικτές πληγές και οι υποχρεώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων να έχουν αποκατασταθεί.

Έχουμε ήδη ολοκληρώσει τις συνομιλίες με την Αλβανική πλευρά και αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες επί του πεδίου με σκοπό την αναζήτηση, εκταφή και προσδιορισμό της ταυτότητας Ελλήνων Πεσόντων  στρατιωτών στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου το 1940-41 και κατόπιν των παραπάνω, την ταφή τους στα εκεί υπάρχοντα στρατιωτικά νεκροταφεία.

Οι ενέργειες αυτές αποτίουν ελάχιστο φόρο τιμής απέναντι στους ήρωές μας, στην ιστορία μας, στους συγγενείς τους, αλλά, και απέναντι στον περήφανο λαό μας.

Θέλω στο σημείο αυτό να αναδείξω ορισμένες καθαρά πρακτικές πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν παρθεί, θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν το 2018. Στόχος μας είναι η παροχή εκπτώσεων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς για το μόνιμο προσωπικό, τους στρατεύσιμους και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχουμε παροχή εκπτώσεων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ 25%, αυτό θέλουμε να φτάσει στο 50%, παροχή εκπτώσεων από το ΚΤΕΛ 25%, εξετάζουμε τη διάθεση δωρεάν εισιτηρίων μέσων μαζικής μεταφοράς σε άπορους οπλίτες που υπηρετούν στην παραμεθόριο, εκπτώσεις 40% σε θεατρικές παραστάσεις, εκπτώσεις 20% σε παιδικές κατασκηνώσεις.

Έχουμε ζητήσει από το Υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ τη δυνατότητα δωρεάν παροχής των παραπάνω υπηρεσιών σε τέκνα του στρατιωτικού και του πολιτικού προσωπικού. Εξετάζουμε σε συνεργασία με αριθμό ασφαλιστικών εταιρειών την παροχή εκπτώσεων στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού σε προϊόντα αρμοδιοτήτων τους, δημιουργούμε βρεφονηπιακούς σταθμούς σε μονάδες με αυξημένη δύναμη και εξοπλισμό, κατόπιν εξασφάλισης δωρεών από ιδιώτες.





Στο σημείο αυτό θέλω να σας πω ότι με πρωτοβουλία του Υπουργείου και του ΓΕΕΘΑ εξετάζουμε τη δυνατότητα αγοράς με ευνοϊκούς όρους του συνόλου των δανείων του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού από τις συστημικές τράπεζες, στο ποσοστό που θα πωλούσαν τα δάνεια αυτά σε εισπρακτικές εταιρείες. Στόχος μας είναι η αγορά του συνόλου των δανείων μέσω του ΑΟΟΑ, αλλά και των ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων και η παροχή στα στελέχη της δυνατότητας εξαγοράς του δανείου αυτού με το ποσοστό το οποίο θα δινόταν προς τις εισπρακτικές εταιρείες.

Έχουμε ήδη αποστείλει τις απαιτούμενες επιστολές προς τις συστημικές τράπεζες μέσω του Στρατηγού, του κ. Πρασσάκη και παράλληλα έχουμε ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών τη διευκόλυνση για να πράξουμε ακριβώς αυτή την ενέργεια που θα βοηθήσει στην οικονομική διευκόλυνση όλων των στελεχών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του στρατιωτικού και του πολιτικού προσωπικού.

Επίσης έχουμε εξετάσει τη δυνατότητα χορήγησης χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων σε περισσότερα στελέχη από τον ΑΟΟΑ. Εξετάσαμε τη διάθεση σε στελέχη από τα Μετοχικά Ταμεία διατακτικών ύψους 1500 ως 2000 ευρώ για την αγορά μέσω στρατιωτικών πρατηρίων καταναλωτικών αγαθών σε χαμηλές τιμές και με ιδιαίτερα ευνοϊκό επιτόκιο εξοφλούμενο σε 12 μηνιαίες δόσεις.

Εξετάζουμε τη συνεργασία με μεγάλες εταιρείες προμήθειας σουπερμάρκετ για την μαζική αγορά σε χαμηλές τιμές υλικών που θα μπορούν να πωλούν τα πρατήριά μας.

Εξετάζουμε τη διάθεση μέρους των κερδών από τις στρατιωτικές εκμεταλλεύσεις για την στήριξη των πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών, καθώς και οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.



Στο σημείο αυτό θέλω να σας πω ότι εξετάζουμε τη δυνατότητα σύναψης συμφωνιών με μεγάλες εταιρείες, όπως αεροπορικές εταιρείες, προκειμένου να δώσουμε τη δυνατότητα της μεταφοράς σε πολύ χαμηλές τιμές, είτε στρατευσίμων είτε στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού, από εισιτήρια τα οποία θα προαγοράζονται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε προγενέστερες ημερομηνίες για τη δυνατότητα να πάρουμε το μάξιμουμ των εκπτώσεων.

Αυτές και άλλες πρωτοβουλίες που θα σας ανακοινωθούν κατά την διάρκεια του έτους και προτάσεις που υπάρχουν από όλα τα Επιτελεία θα αποτελέσουν τον κορμό του «Έτους Μέριμνας Προσωπικού».

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν δέχονται να κάνουν εκπτώσεις σε οτιδήποτε αφορά την εθνική μας ασφάλεια, την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας. Εκπροσωπούν την Ελλάδα του χρέους, του καθήκοντος και της τιμής. Αλλά και η ελληνική Πολιτεία, με την πρωτοβουλία αυτή, ανταποδίδει σήμερα την ευγνωμοσύνη της στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβεβαιώνοντας ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα είναι δίπλα στο απαιτητικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων κηρύσσω επίσημα το 2018, ως «Έτος Μέριμνας Προσωπικού». Γιατί το αξίζετε».







Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Η ομιλία του Πάνου Καμμένου στην επίσημη κήρυξη του 2018 ως «Έτος Μέριμνας Προσωπικού»
Η ομιλία του Πάνου Καμμένου στην επίσημη κήρυξη του 2018 ως «Έτος Μέριμνας Προσωπικού»
https://4.bp.blogspot.com/-NHCE35DYN5Y/WmbXsE_0J-I/AAAAAAAD2NA/drMv2JhuFtk5oKipN6fvXHn6zLjO6RYAwCLcBGAs/s640/5.JPG
https://4.bp.blogspot.com/-NHCE35DYN5Y/WmbXsE_0J-I/AAAAAAAD2NA/drMv2JhuFtk5oKipN6fvXHn6zLjO6RYAwCLcBGAs/s72-c/5.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2018/01/2018_23.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2018/01/2018_23.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy