Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στα Ψαρά, τους Φούρνους και τη Χίο



Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, επισκέφθηκε τα Ψαρά και τους Φούρνους, όπου μοίρασε δώρα στους μαθητές ενόψει των εορτών. Επίσης, επισκέφθηκε τα φυλάκια, όπου συνομίλησε με τα στελέχη, τους στρατιώτες και τους εθνοφύλακες και τους ευχήθηκε για τις γιορτές. Στη συνέχεια μετέβη στη Χίο, όπου εγκαινίασε τρία Στρατιωτικά Οικήματα.
Στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή εγκαινίων των στρατιωτικών οικημάτων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:
«Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα, και όλους όσοι βρισκόμαστε εδώ - και ευχαριστώ ιδιαίτερα για την προσέλευση των πολιτών στη σημερινή εκδήλωση - στην όμορφη Χίο και στο Στρατόπεδο «ΒΑΚΗ» για να εγκαινιάσουμε τις τρεις στρατιωτικές οικίες οι οποίες κατασκευάσθηκαν με δωρεά του κ. Λουκά Κτιστάκη.
Μια πρωτοβουλία που ξαναδίνει ζωή σε μια παλαιά κτηριακή εγκατάσταση, μετατρέποντάς τη σε νέα σύγχρονα οικήματα.
Αναλαμβάνοντας το 2015 την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αντιλαμβανόμενος ιδιαίτερα τις δυσκολίες των στελεχών και των οικογενειών τους, ξεκινήσαμε ένα πρόγραμμα ενίσχυσης του ανθρώπινου παράγοντα.
Άλλωστε είναι πεποίθηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων ξεκινά, από την τοποθέτηση του ανθρώπινου παράγοντα στο επίκεντρο των ενεργειών όλων των επιπέδων διοικήσεως.
Ήδη, τα δυόμιση τελευταία χρόνια, με γνώμονα την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων των στελεχών, έχουν αναληφθεί δράσεις για την εξέλιξη και σταδιοδρομία, τις μεταθέσεις, τη στέγαση, την υγειονομική περίθαλψη και τη στήριξη της στρατιωτικής οικογένειας.
Ξεκινήσαμε ένα μακρόπνοο σχέδιο στέγασης των στελεχών όλων των βαθμίδων της ιεραρχίας, των Αξιωματικών, των Υπαξιωματικών, των ΕΠΟΠ και των οικογενειών τους, σε όλη την Ελλάδα, στις μεγάλες πόλεις, στην παραμεθόριο, στις ακριτικές περιοχές.
Η προσπάθειά μας για την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους, είναι μια επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων του, ώστε να εργάζεται απερίσπαστα και να προσφέρει στις Ένοπλες Δυνάμεις και την πατρίδα.
Προς αυτή την κατεύθυνση, δουλεύουμε, με σοβαρότητα, με επιμονή και τα σημερινά εγκαίνια είναι η συνέχιση του προγράμματος κατασκευής οικιών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Όπως έχω ξαναπεί όραμά μας είναι να καταστεί δυνατόν, να φτάσουμε στο σημείο στο οποίο κάθε στέλεχος όταν μετατίθεται σε μια νέα Φρουρά, ανεξαρτήτως που βρίσκεται αυτή, στην παραμεθόριο, στα νησιά, στον Έβρο ή ακόμα και σε μεγάλες πόλεις, να βρίσκει μια έτοιμη κατοικία.
Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, βρίσκονται σε εξέλιξη δράσεις που αφορούν σε 392 στρατιωτικά οικήματα του Στρατού Ξηράς, μέρος των οποίων αποτελούν και τα σημερινά οικήματα, ενώ καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια, οι εν λόγω δράσεις να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των οικημάτων άνω των 3000 στην ελληνική επικράτεια.
Το ίδιο ακριβώς γίνεται και για το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία. Σε κάθε αεροδρόμιο δημιουργούνται σπίτια για τις οικογένειες των αξιωματικών και των υπαξιωματικών.
Είμαστε πεπεισμένοι για την επιτυχή λειτουργία του προγράμματός μας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε δίπλα σας και θα παραμείνουμε, εντείνοντας τις προσπάθειές μας για τις καλύτερες συνθήκες σε όλους τους τομείς.
Θα ήταν παράλειψη να μην συγχαρώ το Γενικό Επιτελείο Στρατού, τον Αρχηγό, τους Διοικητές σε όλη την κλίμακα της ιεραρχίας, αλλά και τα στελέχη για την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουν προς επίτευξη αυτού του σκοπού, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι δράσεις που βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης.



Η επίτευξη αυτού του αποτελέσματος δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς την καίρια συνδρομή και πολύτιμη αρωγή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όπως του αγαπητού σε όλους «καπετάν» Λουκά, γνωστού για την ενεργό προσφορά του στην τοπική κοινωνία.
Στο σημείο λοιπόν αυτό, νιώθω την υποχρέωση να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον κύριο και την κυρία Κτιστάκη  που με την ανιδιοτελή προσφορά τους στις Ένοπλες Δυνάμεις βοηθούν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και αποδεικνύουν ότι ο κάθε ενεργός πολίτης  αυτής της  χώρας μπορεί και πρέπει να συνεισφέρει στο έργο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αγαπητέ κ. Κτιστάκη σας θεωρούμε ενεργό μέλος της μεγάλης στρατιωτικής οικογένειας.
Πράξεις σαν και αυτή αναδεικνύουν ότι οι  αρετές της φιλοπατρίας και της ανιδιοτελούς προσφοράς πολιτών είναι βαθιά ριζωμένες στους ανθρώπους των παραμεθόριων περιοχών, όπως εδώ στη ακριτική Χίο.
Βέβαια, για να πούμε την αλήθεια, πολλοί υπόσχονται αλλά λίγοι πράττουν
Άλλωστε, οι κάτοικοι αυτού του ακριτικού νησιού έχουν αποδείξει  πολλές φορές κατά το παρελθόν την αγάπη τους για την πατρίδα, τιμώντας έμπρακτα τη  φράση «και ιερά τα πάτρια τιμήσω».
Κύριε Ταξίαρχε,
Θα ήθελα να συγχαρώ, για μια ακόμα φορά, εσάς και το προσωπικό σας, διότι όποτε έχω επισκεφθεί το νησί σας διαπιστώνω υψηλό ηθικό και αποφασιστικότητα, όπως και σε όλα τα νησιά, σε όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων.
Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι οπλίτες και οι εθνοφύλακες είναι έτοιμοι να προασπιστούν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, να πολεμήσουν υπέρ πίστεως και πατρίδος.
Το μεγαλύτερο και ισχυρότερο οπλικό σύστημα που κατέχουμε είναι το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, η αποφασιστικότητα να προασπίσουμε βωμούς και εστίες.
Σε αυτό το σημείο, από εδώ, από τη Χίο, θα ήθελα να στείλω και ένα μήνυμα. Η Ελλάδα είναι μία ειρηνική χώρα και επιδιώκει την ειρήνη και την ανάπτυξη σε όλη την περιοχή. Προς τους απέναντι έχουμε τείνει χείρα ειρήνης και συνύπαρξης. Δεν θα επιτρέψουμε όμως ποτέ να παραχωρηθεί έστω και μία σπιθαμή εθνικού εδάφους. Δεν θα επιτρέψουμε να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό.
Θα πρέπει να ξέρουν ότι οι σημαίες από τα φυλάκια, τις βραχονησίδες, τα νησιά μας κατεβαίνουν μόνο όταν είναι να αντικατασταθούν. Τις σημαίες δεν τις «παίρνει ο αέρας». Αυτό είναι ξεκάθαρο. Είμαστε διατεθειμένοι να ζήσουμε με ειρήνη, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε πουθενά.
Κλείνοντας, θέλω να ευχηθώ Καλά Χριστούγεννα και το 2018 να είναι έτος ειρήνης, σταθερότητας, κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης, δημιουργίας, προσωπικής και οικογενειακής ευτυχίας για όλες και όλους σας.
Το 2018 θα είναι το έτος που βγαίνει η πατρίδα μας από την κρίση. Επτά χρόνια τα οποία πλήρωσε ακριβά ο ελληνικός λαός. Επτά χρόνια τα οποία πληρώσαμε με αίμα και ιδρώτα. Επτά χρόνια δύσκολα για την πατρίδα μας.
Εύχομαι τα οικήματα που παραλαμβάνετε σήμερα να τα γεμίσετε με παιδιά, γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα της πατρίδας μας είναι η υπογεννητικότητα.
 Χρόνια πολλά».
































Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στα Ψαρά, τους Φούρνους και τη Χίο
Επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στα Ψαρά, τους Φούρνους και τη Χίο
https://4.bp.blogspot.com/-rrmcgQNBghI/Wi-PTo8_EWI/AAAAAAADyVw/JMLupXvX928NBoEpvctNHTSDLW1GGWboACLcBGAs/s640/29.JPG
https://4.bp.blogspot.com/-rrmcgQNBghI/Wi-PTo8_EWI/AAAAAAADyVw/JMLupXvX928NBoEpvctNHTSDLW1GGWboACLcBGAs/s72-c/29.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/12/blog-post_42.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/12/blog-post_42.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy