Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Αν. Δημοσχάκης: Η Κυβέρνηση της λιτότητας και των φόρων θέτει στο περιθώριο τον Έβρο και τη Θράκη – Έργο Π. Καμμένου το σκάνδαλο της Σαουδικής Αραβίας


Για Προϋπολογισμό λιτότητας που βασίζεται στην υπερφορολόγηση και οδηγεί στη γιγάντωση του κομματικού κράτους μίλησε χθες (13/12) στη σχετική Συζήτηση στη Βουλή ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο οποίος υπογράμμισε επίσης ότι η Κυβέρνηση έχει θέσει στο περιθώριο τον Έβρο και τη Θράκη.
Συγκεκριμένα είπε:
·         Ο Προϋπολογισμός βασίζεται στο ίδιο μείγμα αποτυχημένης πολιτικής που είναι η υπερφορολόγηση, η γιγάντωση του κομματικού κράτους και η «πολιορκία» της επιχειρηματικότητας.
·         Η έρευνα της MRB δείχνει ότι το 65,8% των ερωτηθέντων καταγγέλλει ευθέως την Κυβέρνηση ότι το κοινωνικό μέρισμα ήταν αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης των πολιτών.




·         Πουθενά στις σελίδες του Προϋπολογισμού δεν υπάρχει ο Έβρος και η Θράκη, εκεί που πήγε ο Πρωθυπουργός και μοίρασε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.
·         Πως είναι δυνατόν να μετεξελιχθεί η Θράκη σε σταυροδρόμι παραγωγής, εμπορίου και πολιτισμού με έναν κάθετο οδικό άξονα, που δεν έχει τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου και με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Έβρου με τα νησιά του Β/Α Αιγαίου να γίνεται τρεις μήνες το χρόνο και με ένα δρομολόγιο την εβδομάδα, όπως έχει προγραμματίσει το Υπουργείο Ναυτιλίας;
·         Η Κυβέρνηση στηρίζει τη Σαμοθράκη, που πρόσφατα επλήγη από ακραία καιρικά φαινόμενα, αυξάνοντας τον ΦΠΑ και κάνοντας το ίδιο και για τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.
·         Οι αγρότες περιμένουν ακόμα την αποπληρωμή των χρωστούμενων για τις δασικές γαίες, για το πετρέλαιο κίνησης, για τις βιολογικές καλλιέργειες.




·         Αγροτοκτηνοτροφική ανάπτυξη δεν γίνεται με κλειστό το εργοστάσιο ζάχαρης στην Ορεστιάδα και με τις ζωονόσους να εξοντώνουν το σύνολο σχεδόν των κοπαδιών.
·         Το Υπουργείο Υγείας έχει ξεχάσει τις υποσχέσεις του για την αυτονομία και την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Διδ/χου, ενώ ο Υπουργός Παιδείας μετά τη στοχοποίηση του ΔΠΘ απέδειξε για μια ακόμα φορά την «αγάπη» του για τον Έβρο μοριοδοτώντας τους δασκάλους και τους καθηγητές του Νομού σε ισότιμη βάση με Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
·         Είναι απροστάτευτος ο δασικός πλούτος της Δαδιάς, αλλά και το Δέλτα του Ποταμού Έβρου μετά την απόλυση 22 εργαζομένων που εργάζονται στους φορείς διαχείρισης.
·         Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους η υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας με τον ΥΠΕΘΑ να ασχολείται μόνο πως θα κάνει δουλειές με τον Παπαδόπουλο, τινάζοντας στον αέρα μια επικερδής συμφωνία που θα έφερνε στα δημόσια ταμεία 66 εκ. ευρώ.
·         Ο κ. Καμμένος κρύβεται σε ό,τι αφορά την επιστροφή του 50% του μισθού των στελεχών των Ε Δ και των Σ Α σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ
·         Ο προϋπολογισμός του ΥΠΕΘΑ αφήνει πολλά ερωτηματικά για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα υλικά των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
·         Η θητεία του κου Καμμένου στο ΥΠΕΘΑ θα έχει την υπογραφή ενός σκανδάλου, μιας συμφωνίας με έναν  περίεργο μεσάζοντα που πούλησε όπλα στον ISIS




·         Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον ΥΠΕΘΑ για να ασχοληθεί με τη δομή των Ε Δ και κυρίως στον Έβρο, τη Θράκη και τα νησιά.
·         Η Ελλάδα χρειάζεται μια πολιτική αλλαγή, μια Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η έρευνα της MRB επιβεβαιώνει την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ.
·         Καταψηφίζει τον Προϋπολογισμό γενικά όπως και τον Προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ καθώς δεν εξασφαλίζει το αξιόμαχο των Ε Δ και περιφρονεί τα στελέχη του
Δείτε την ομιλία σε αυτό το link https://www.youtube.com/watch?v=BIKJqV2muDk

Αναλυτικά η ομιλία του:
«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο προϋπολογισμός που φέρνετε προς ψήφιση στη Βουλή βασίζεται δυστυχώς στο ίδιο μείγμα αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής που ακολουθείτε εδώ και τρία χρόνια. Μιλάτε για ανάπτυξη, ενώ στην πραγματικότητα φέρνετε μέτρα λιτότητας. Την ώρα που αυξάνεται η ανεργία, η αγορά στενάζει κάτω από τα φοροεισπρακτικά μέτρα. Βυθισμένοι αθεράπευτα είστε στον κρατικισμό σας, γιγαντώνετε το κομματικό κράτος, πολιορκείτε την επιχειρηματικότητα, καθώς επίσης και την ιδιωτική πρωτοβουλία στο σύνολό της.



Η σημερινή έρευνα της MRB δείχνει ότι το 65,8% των ερωτηθέντων καταγγέλλει ευθέως την Κυβέρνηση ότι το κοινωνικό μέρισμα ήταν αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης των πολιτών. Την ίδια ώρα, συνεχίζετε η «αιμορραγία» των καλύτερων μυαλών μας στο εξωτερικό. Εσείς, όμως, ασχολείστε μόνο με τον διορισμό των «δικών σας παιδιών» στο Δημόσιο σε θέσεις προβολής, διοίκησης, με οποιοδήποτε κόστος.
Διαβάζοντας τον προϋπολογισμό, ψάχνω να βρω πού υπάρχει στις σελίδες του ο Έβρος και η Θράκη. Ξέρετε, εκεί που πήγε ο Πρωθυπουργός για τις εργασίες του περιφερειακού συνεδρίου στην Κομοτηνή, έναν μήνα πριν. Εκεί έκανε εξαγγελίες και μοίρασε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Σε ποιο σημείο του προϋπολογισμού αναγράφεται πώς μπορεί να μετεξελιχθεί η Θράκη σε σταυροδρόμι παραγωγής, εμπορίου και πολιτισμού;
Αλήθεια, τον κάθετο οδικό άξονα του Έβρου τον ονομάζετε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο και θα βάλετε μετωπικά διόδια;
Η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Έβρου με τα νησιά του Θρακικού Πελάγους και του Βορειοανατολικού Αιγαίου είναι βιώσιμη αν πραγματοποιείται μόνο για τρεις μήνες τον χρόνο και ένα δρομολόγιο την εβδομάδα; Εμείς θέλουμε οι αγορές της Θράκης να διασυνδεθούν με τις αγορές των νήσων Βορειοανατολικού Αιγαίου και θέλουμε να προωθούμε τα προϊόντα μας, αλλά και να δεχόμαστε τα προϊόντα όλων των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Στο αφήγημά σας πού βρίσκεται η Σαμοθράκη που επλήγη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα; Το παράδοξο είναι ότι για να στηρίξετε το νησί της Νίκης αποφασίσετε να αυξήσετε τον ΦΠΑ, όπως και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου. Δεν μπήκατε καν στον κόπο να συζητήσετε την τροπολογία που καταθέσαμε από κοινού με συναδέλφους μου από τις εκλογικές περιφέρειες των Νήσων Βορείου, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου, για την ετήσια παράταση του χαμηλού ΦΠΑ.
Στον προϋπολογισμό σας έχετε υπολογίσει τα χρωστούμενα προς τους αγρότες; Πότε θα πληρωθούν επιτέλους για τις δασώσεις γαιών, για το πετρέλαιο κίνησης, για τις βιολογικές καλλιέργειες; Με αυτές τις συνθήκες, μιλάτε για αγροκτηνοτροφική ανάπτυξη; Με το να μη λειτουργεί το εργοστάσιο ζάχαρης στην Ορεστιάδα; Με το να μην αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά τις ζωονόσους;
Σε ποιον κωδικό του προϋπολογισμού βρίσκεται η αυτονομία και η αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, που πραγματικά το θέλουν όλοι οι κάτοικοι και οι παράγοντες του κεντρικού και του βορείου Έβρου;



Από την άλλη, έχουμε τον Υπουργό Παιδείας να θέτει στο στόχαστρο -δεν είναι εδώ, έχει φύγει- με τις αποφάσεις του το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Και πρόσφατα απέδειξε, κύριε Καΐσα, την «αγάπη» του για τον Έβρο μας, μοριοδοτώντας τους δασκάλους και τους καθηγητές μας σε ισότιμη βάση με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Το ανέχεστε; Παρακαλώ να τους δώσετε απάντηση τώρα που θα πάτε αυτές τις μέρες επάνω.
Αφήνετε απροστάτευτο το δάσος και όλον τον πλούτο της Δαδιάς, καθώς επίσης και το Δέλτα του ποταμού Έβρου, απολύοντας τους είκοσι δύο εργαζόμενους, που εργάζονται στους φορείς διαχείρισης, για να προσλάβετε τους δικούς σας ανθρώπους.
Για ακόμα μια φορά θέτετε στο περιθώριο τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο ΥΠΕΘΑ ασχολείται μόνο με το πώς θα κάνει δουλειές με τον Παπαδόπουλο από το Κιλκίς, τινάζοντας στον αέρα την συμφωνία με τη φίλη Σαουδική Αραβία. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει το ελληνικό κράτος 66 εκατομμύρια ευρώ και όχι μόνο, δηλαδή να εξελιχθεί σε σκάνδαλο πρώτου μεγέθους μια επικερδής συμφωνία για τη χώρα, όπως εξουσιοδοτήθηκε από την Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής των Ελλήνων.
Αυτό αποδεικνύεται και πάλι από τα ευρήματα της έρευνας της MRB, σύμφωνα με τα οποία το 75,8% των πολιτών δηλώνουν ότι έχουν βάση οι καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας για το σκάνδαλο Τσίπρα-Καμμένου και μάλιστα το 55% θεωρούν ότι αυτό δημιουργεί σοβαρότατο πρόβλημα στην Κυβέρνηση. Αξιοσημείωτο είναι ότι την ίδια ακριβώς άποψη έχει το 36,8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 45,2% των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ.
Ο κ. Καμμένος όταν ήταν στην Αντιπολίτευση ήταν λαλίστατος -το ίδιο και όταν ανέλαβε την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας- σε ό,τι αφορά την επιστροφή του 50% του μισθού των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τώρα όμως έχει κρυφτεί. Ούτε στο Προεδρικό Μέγαρο δεν πήγε προχθές. Ούτε έχει σχολιάσει πώς από το μέρισμα, από τα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ που μοίρασε η Κυβέρνηση, δεν δόθηκε τίποτα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά αντίθετα μειώθηκαν περαιτέρω τα ειδικά τους μισθολόγια.
Ο προϋπολογισμός του ΥΠΕΘΑ αφήνει πολλά ερωτηματικά για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα υλικά των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχετε εξασφαλίσει τα αυτονόητα για τις Ένοπλες Δυνάμεις, δηλαδή ανταλλακτικά, καύσιμα, σέρβις των μηχανοκίνητων οχημάτων, των πολεμικών σκαφών και των αεροσκαφών, ώστε όλα όσα διαθέτουμε να είναι εύχρηστα και αξιοποιήσιμα;
Πού είναι ο πακτωλός των εκατομμυρίων που υποσχόταν από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων;
Η θητεία του κυρίου Καμμένου στο ΥΠΕΘΑ θα έχει την υπογραφή ενός σκανδάλου μέχρι τώρα και ενδεχομένως και άλλων, μια συμφωνίας με έναν  περίεργο μεσάζοντα που πούλησε όπλα στον ISIS.



Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εκφράζουμε την ανησυχία μας εμείς που καταγόμαστε από τον Έβρο και είμαστε ταυτισμένοι με τους σχηματισμούς τους στρατιωτικούς στον Έβρο και στη Θράκη. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην παρούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να ασχοληθεί με τη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως του στρατεύματος στην περιοχή του Έβρου, της Θράκης και στα νησιά μας. Δεν του έχουμε εμπιστοσύνη να ασχολείται με τα εξοπλιστικά θέματα και να διαχειρίζεται ο ίδιος με την παρέα του το πολεμικό υλικό το οποίο είναι απαραίτητο για την προστασία και την ασφάλεια της χώρας.
Εν κατακλείδι, βλέποντας αυτόν τον Προϋπολογισμό σας, είναι εμφανές ότι δεν μπορείτε να οδηγήσετε τη χώρα σε έξοδο από την κρίση και από τα μνημόνια. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή, μια υπεύθυνη κυβέρνηση που θα δώσει ξανά τη χαμένη ελπίδα στους Έλληνες πολίτες. Με λίγα λόγια, χρειάζεται μια κυβέρνηση με βασικό κορμό τη Νέα Δημοκρατία. Χρειάζεται πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος λέει την αλήθεια παντού. Και αυτό είναι σίγουρο ότι θα συμβεί. Η έρευνα της MRB επιβεβαιώνει την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς όχι μόνο η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, αλλά και οι μισοί δικοί σας ψηφοφόροι δεν πρόκειται να σας εμπιστευθούν ξανά.
Κύριε Πρόεδρε, καταψηφίζουμε τον Προϋπολογισμό, αλλά ταυτόχρονα και αυτόν που αφορά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Σας ευχαριστώ πολύ».


Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Αν. Δημοσχάκης: Η Κυβέρνηση της λιτότητας και των φόρων θέτει στο περιθώριο τον Έβρο και τη Θράκη – Έργο Π. Καμμένου το σκάνδαλο της Σαουδικής Αραβίας
Αν. Δημοσχάκης: Η Κυβέρνηση της λιτότητας και των φόρων θέτει στο περιθώριο τον Έβρο και τη Θράκη – Έργο Π. Καμμένου το σκάνδαλο της Σαουδικής Αραβίας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtuuCU444PX-OJefo_K0fy4KTOVxIdl9Oe_hKyotig6hM0Kf6MaAg1p0bpvw0hBYrC2WTThiU3CPSN-4iavtvIS0Z2zw4f_LBTIGCFcmWXpDw8MNI9VFjINEd2PhcWt15lUpVtalD0aps/s640/3334444_001.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtuuCU444PX-OJefo_K0fy4KTOVxIdl9Oe_hKyotig6hM0Kf6MaAg1p0bpvw0hBYrC2WTThiU3CPSN-4iavtvIS0Z2zw4f_LBTIGCFcmWXpDw8MNI9VFjINEd2PhcWt15lUpVtalD0aps/s72-c/3334444_001.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/12/blog-post_407.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/12/blog-post_407.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy