Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Καρδίτσα: Παρουσία του Διοικητή 1ης Στρατιάς Αντγου Δημόκριτου Ζερβάκη τιμήθηκε η μνήμη του Νικόλαου Πλαστήρα (Φώτο - Βίντεο)

Την μνήμη αλλά και την προσφορά του Νικόλαου Πλαστήρα τίμησε σήμερα η Καρδίτσα με σειρά εκδηλώσεων στον Μητροπολιτικό Ναό και στην πλατεία που φέρει το όνομα του «Μαύρου Καβαλάρη».
Οι εκδηλώσεις άρχισαν με την τέλεση μνημόσυνου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης χοροστατούντος του Πρωτοσύγκελου της Ι.Μ. π. Αμφιλόχιου. Για τη ζωή, το έργο και την προσφορά στην πατρίδα, του πρωθυπουργού και στρατηγού Νικόλαου Πλαστήρα, μίλησε ο ερευνητής τοπικής ιστορίας, λογοτέχνης και διοικητής του Νοσοκομείου Λάρισας κ. Παναγιώτης Νάνος, που κατάγεται από το Μορφοβούνι, τόπο γέννησης του τιμωμένου προσώπου. 
Δείτε βίντεο του Karditsalive.Net από την εκδήλωση:
Ο κ. Νάνος αναφέρθηκε τόσο στην πολιτική όσο και στην στρατιωτική δράση του «Μαύρου Καβαλάρη» και την γενικότερη αναγνώριση της προσωπικότητας, του ήθους, της ευπρέπειας και των ικανοτήτων του από εχθρούς και φίλους. 
Ακολούθως οι παρευρισκόμενοι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό μετακινήθηκαν στην πλατεία Πλαστήρα μπροστά στον έφιππό ανδριάντα του «Μαύρου Καβαλάρη» όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.
Πιο αναλυτικά στεφάνια κατατέθηκαν από τον εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας κ. Ψαχούλα, από τον Διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγο κ. Ζερβάκη, από τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Αλεξάκο, από τον αντιδήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα κ. Αργύρη, από τον Αστυνομικό Δ/ντη Καρδίτσας κ. Καραπιπέρη, από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, από τον πρόεδρο του Συνδέσμου εφέδρων Αξιωματικών κ. Ντενησιώτη, από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ν. Πλαστήρας» κ. Θεολόγη, από τον Συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντωνίου, από την εκπρόσωπου του Συλλόγου Μικρασιατών, Ανατολοκοθρακιωτών, από τον πρόεδρο της Πανθεσσαλικής Στέγης κ. Κούτρα, από την εκπρόσωπο της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών κ. Σούφλα και από τα παιδιά της ποδοσφαιρικής ομάδας Α.Σ. Πλαστήρας. 
Το προγραμματισμένο τελετουργικό ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου από την Δημοτική Φιλαρμονική που "έντυσε" μουσικά την εκδήλωση.
Η συνέχεια των εκδηλώσεων περιελάμβανε ένα τραγούδι για τον Νικόλαο Πλαστήρα που ερμήνευσε ο κ. Καραβασίλης συνεπαίρνοντας και συγκινώντας τους παρευρισκόμενους. Ανάλογη επίδραση είχε στους παρακολουθούντες την εκδήλωση και ο πολεμικός χορός «Παιδιά μ’ γιατί είστε ανάλαγα», που ερμηνεύθηκε μουσικά από την ορχήστρα του Χρήστου Κιτσόπουλου και Βασίλη Νταράλα και παρουσίασαν τοπικά χορευτικά συγκροτήματα.
Στις εκδηλώσεις πέραν των προαναφερομένων παρέστησαν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Σπύρος Λάππας και κες Χρυσούλα Σιωροπούλου - Κατσιαβριά και Παναγιώτα Βράντζα, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, εκπρόσωποι φορέων και αθλητικών Συλλόγων που φέρουν το όνομα του «Μαύρου Καβαλάρη» και πλήθος συμπολιτών που έσπευσαν να τιμήσουν το άξιο της πατρίδας τέκνο.
Σημειώνουμε ότι την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της ημέρας τιμής για τον Νικόλαο Πλαστήρα είχαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, η ΠΕΔ Θεσσαλίας, ο Δήμος Καρδίτσας, ο  Δήμος Λίμνης Πλαστήρα Ν. Καρδίτσας και η Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Ν. Καρδίτσας υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων.
Π.Κ.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Καρδίτσα: Παρουσία του Διοικητή 1ης Στρατιάς Αντγου Δημόκριτου Ζερβάκη τιμήθηκε η μνήμη του Νικόλαου Πλαστήρα (Φώτο - Βίντεο)
Καρδίτσα: Παρουσία του Διοικητή 1ης Στρατιάς Αντγου Δημόκριτου Ζερβάκη τιμήθηκε η μνήμη του Νικόλαου Πλαστήρα (Φώτο - Βίντεο)
https://3.bp.blogspot.com/-yhMXl1xdcCY/Wi4XRKfhPDI/AAAAAAADyL0/FwUiVxjNNv8pcJsaGzvIVqH1-tL-mYERgCLcBGAs/s640/%25CE%25A7%25CF%2589%25CF%2581%25CE%25AF%25CF%2582%2B%25CF%2584%25CE%25AF%25CF%2584%25CE%25BB%25CE%25BF%2B%25289%2529.png
https://3.bp.blogspot.com/-yhMXl1xdcCY/Wi4XRKfhPDI/AAAAAAADyL0/FwUiVxjNNv8pcJsaGzvIVqH1-tL-mYERgCLcBGAs/s72-c/%25CE%25A7%25CF%2589%25CF%2581%25CE%25AF%25CF%2582%2B%25CF%2584%25CE%25AF%25CF%2584%25CE%25BB%25CE%25BF%2B%25289%2529.png
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/12/1_11.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/12/1_11.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy