Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Μεταφέρεται η 173 ΜΕΑ/ΑΠ από την Λεπτή Ορεστιάδας

Επιστολή σχετικά με την μεταφορά της στρατιωτικής μονάδας 173 ΜΕΑ/ΑΠτης Λεπτής εξέδωσε η δημοτική παράταξη  «ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ».

Διαβάστε αναλυτικά:
Τις τελευταίες ημέρες γίναμε δέκτες καταγγελιών που αναφέρουν ότι σχεδιάζεται η μεταφορά της μονάδας 173 ΜΕΑ/ΑΠ που εδρεύει στη Λεπτή Ορεστιάδας εκτός του Δήμου Ορεστιάδας. Η μεταφορά μάλιστα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί άμεσα, εντός των πρώτων μηνών του 2018.
Η μονάδα αυτή έχει μεταφερθεί στη Λεπτή το έτος 2010 και καλύπτει επιχειρησιακά μεγάλο μέρος της περιφέρειας του Δήμου Ορεστιάδας.





Στη μονάδα υπηρετούν 80 στρατιωτικοί και 40 στρατιώτες. Οι στρατιωτικοί αυτοί με τις οικογένειές τους κατοικούν ως επί το πλείστον στη Λεπτή, στο Νεοχώρι, στον Πύργο και κάποιοι και στην πόλη της Ορεστιάδας. Τα παιδιά των στρατιωτικών αυτών πηγαίνουν ως επί το πλείστον στο σχολείο της Λεπτής. Δέκα μαθητές αυτή τη στιγμή του δημοτικού σχολείου της Λεπτής είναι παιδιά στρατιωτικών από τη μονάδα της Λεπτής. Οι στρατιώτες που υπηρετούν στη μονάδα, στην έξοδό τους, επισκέπτονται και περνάνε το χρόνο τους εντός του Δήμου Ορεστιάδας.
Η μεταφορά της μονάδας αυτής επομένως σημαίνει ότι ογδόντα οικογένειες στρατιωτικών άμεσα θα αφήσουν τα σπίτια στα οποία κατοικούν στο Δήμο Ορεστιάδας, θα σταματήσουν να κινούνται και να δραστηριοποιούνται εντός του Δήμου Ορεστιάδας, τα παιδιά τους θα φύγουν από το σχολείο της Λεπτής, με αποτέλεσμα το δημοτικό σχολείο της Λεπτής, το οποίο ήδη φέτος, όπως όλοι γνωρίζουμε, υποβαθμίστηκε σε διθέσιο, την επόμενη χρονιά προφανώς να κλείσει.
Το θέμα αυτό αναδείξαμε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να προκαλέσουμε μια δυναμική αντίδραση από τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο απέναντι στη βλαπτική αυτή για τα συμφέροντα του Δήμου μας απόφαση της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, δυστυχώς όμως χωρίς κανένα αποτέλεσμα.





Από τη μία μεριά ο Δήμαρχος, κ Βασίλειος Μαυρίδης, ανέφερε ότι γνωρίζει το θέμα αυτό εδώ και 10 μήνες και, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας είπε ότι τίποτα δεν σκοπεύει να κάνει γι’ αυτό, διότι κατά την άποψή του αποτελεί υπηρεσιακή απόφαση του στρατού. Ανέφερε μάλιστα ότι στη θέση του στρατοπέδου θα γίνουν τάχα στρατιωτικές κατοικίες, χωρίς βέβαια να διευκρινίσει από πού θα έρθουν στρατιωτικοί για να κατοικήσουν στις στρατιωτικές αυτές κατοικίες όταν το στρατόπεδο της Λεπτής θα έχει κλείσει και 80 οικογένειες θα έχουν μετακινηθεί εκτός του Δήμου Ορεστιάδας. Από την άλλη ο αντιδήμαρχος, κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου, προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα αναφέροντας ανακριβώς ότι στο στρατόπεδο υπηρετούν 25 στρατιωτικοί και 13 στρατιώτες και ότι κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα για προσωπικούς τους λόγους, ενώ γνωρίζει πολύ καλά, μιας και ο ίδιος είναι συνταξιούχος στρατιωτικός, ότι πρόκειται για 80 στρατιωτικούς και 40 στρατιώτες.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά συνειδητοποιούμε ότι η δημοτική αρχή αρνείται να σταθεί δίπλα στους δημότες του Δήμου Ορεστιάδας, αρνείται να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δήμου μας. Δέχεται αδιαμαρτύρητα μια τέτοια απόφαση καταστροφική για το Δήμο Ορεστιάδας, την οποία έχει λάβει η στρατιωτική ηγεσία της χώρας, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες που αυτή θα έχει για την τόσο υποβαθμισμένη πλέον παραμεθόρια κοινωνία μας. Τέτοιες αποφάσεις σε άλλους Δήμους της χώρας αποτελούν “αιτία πολέμου” και ξεσηκώνουν και συνενώνουν όλες τις τοπικές αρχές και όλους τους δημότες και τελικά η εφαρμογή των αποφάσεων αυτών εμποδίζεται.





Όχι όμως δυστυχώς στο Δήμο Ορεστιάδας.
Εμείς καταγγέλλουμε από τη μεριά μας την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας για ακόμα ένα πλήγμα που θα επιφέρει στην ήδη τραυματισμένη οικονομικά και κοινωνικά περιοχή μας καθώς και τη δημοτική αρχή του Δήμου Ορεστιάδας για τη μη τήρηση της υποχρέωσής της να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του τόπου μας και των συνδημοτών μας.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Μεταφέρεται η 173 ΜΕΑ/ΑΠ από την Λεπτή Ορεστιάδας
Μεταφέρεται η 173 ΜΕΑ/ΑΠ από την Λεπτή Ορεστιάδας
https://3.bp.blogspot.com/-Savjfjzv2Do/WjLbN_TbojI/AAAAAAADypc/zIuX_60GhAI4M9C-4XWMISobZeYbs4NQACLcBGAs/s640/Webp.net-resizeimage-6-4.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-Savjfjzv2Do/WjLbN_TbojI/AAAAAAADypc/zIuX_60GhAI4M9C-4XWMISobZeYbs4NQACLcBGAs/s72-c/Webp.net-resizeimage-6-4.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/12/173.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/12/173.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy