Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ο Τσίπρας απέναντι στον Τραμπ και ο Α/ΓΕΕΘΑ ετοιμάζει βαλίτσες για ΗΠΑ!

Οι επαφές ΗΠΑ-Ελλάδας έχουν διάρκεια! Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας μόλις επέστρεψε από τις ΗΠΑ, όπου μεταξύ άλλων επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin, η οποία διεκδικεί την αναβάθμιση των F-16.



Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα -ώρα Ελλάδος- θα συναντήσει τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Τον δεύτερο, μετά από τον Μπάρακ Ομπάμα. Όλοι αναμένουμε τις δηλώσεις, περισσότερο επειδή ο Τραμπ είναι πάντα απρόβλεπτος και δεν αποκλείονται εκπλήξεις.
Από το αποτέλεσμα των συναντήσεων θα κριθεί τι θα συζητήσει ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης, που την Παρασκευή πετάει για τις ΗΠΑ, όπου θα ΄χει την ευκαιρία να κάνει επαφές και συζητήσεις. Ως Α/ΓΕΕΘΑ έχει πλήρη εικόνα των αναγκών και δεν έχει “κρυφτεί”. Θέλει τον εκσυγχρονισμό των F-16, αλλά γνωρίζει ότι οι ανάγκες των ΕΔ δεν περιορίζονται μόνο στον αέρα. Οι ανάγκες του ΠΝ είναι δεδομένες κι έχουν τεθεί από τον Α/ΓΕΕΘΑ σε πολλές ευκαιρίες που του δόθηκαν σε επαφές με Αμερικανούς. Ο Στόλος χρειάζεται τουλάχιστον δύο πλοία με υψηλές αντιαεροπορικές δυνατότητες. Στο ΓΕΕΘΑ έχουν καταλήξει ότι αυτή είναι καλύτερη λύση από το να δοθούν πολλά λεφτά για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ. Η εξοικονόμηση χρημάτων για να “γίνει δουλειά και στον Στόλο” είναι στόχος. Γι΄ αυτό και αναζητείται η χαμηλότερη δυνατή τιμή και για τον εκσυγχρονισμό των F-16.



Ο Α/ΓΕΕΘΑ έχει άνεση στις επαφές με τους Αμερικανούς κι έχει αποδείξει πως όταν πιστεύει ένα πρόγραμμα το προωθεί ανεξάρτητα από αντιδράσεις και σχόλια. Η υπόθεση του εκσυγχρονισμού των παλαιών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion που δέχτηκε και δέχεται κριτική είναι η απόδειξη.
Τσίπρας και Τραμπ θα διαμορφώσουν πιθανόν σήμερα ένα πλαίσιο συμφωνίας. Μέσα σ΄ αυτό θα κληθεί να κινηθεί ο Α/ΓΕΕΘΑ στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, που ίσως τελικά να αποδειχτεί το πιο σημαντικό, τουλάχιστον σ΄ ότι έχει να κάνει με τα θέματα της Άμυνας.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ο Τσίπρας απέναντι στον Τραμπ και ο Α/ΓΕΕΘΑ ετοιμάζει βαλίτσες για ΗΠΑ!
Ο Τσίπρας απέναντι στον Τραμπ και ο Α/ΓΕΕΘΑ ετοιμάζει βαλίτσες για ΗΠΑ!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhG11Y2wnBwfmvb5ruttlwUSKZGs-lXQOfPZVTxPVzXmZzS3WWkXJnq0lSPS0pOFIz0yp4m1xPZZfJUMLmLzrkuWkUcQzVnEmBb91a1hel7FAZ6yMLyvqVEjH8OlWBygMugbEvdeOJxXMs/s640/apostolakis-768x533+%25281%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhG11Y2wnBwfmvb5ruttlwUSKZGs-lXQOfPZVTxPVzXmZzS3WWkXJnq0lSPS0pOFIz0yp4m1xPZZfJUMLmLzrkuWkUcQzVnEmBb91a1hel7FAZ6yMLyvqVEjH8OlWBygMugbEvdeOJxXMs/s72-c/apostolakis-768x533+%25281%2529.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/10/blog-post_631.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/10/blog-post_631.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy