Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Οι τρεις σημαίες!


Του Ηλία Προύφα
Από τα πρώτα μαθήματα στη Σχολή Δημοσιογραφίας (τω καιρώ εκείνο) ήταν αυτό της σημειολογίας. Ωραίο μάθημα με μεγάλο ενδιαφέρον από όλους τους συμφοιτητές. Παρατήρηση και σημειολογία. Αγαπημένος όλων μας ο Ουμπέρτο Έκο τον οποίο διαβάζαμε σε κάθε ευκαιρία.  
Το θυμήθηκα σήμερα κατά την μετάβασή μου στην 3η Ταξιαρχία ''ΡΙΜΙΝΙ'' για το ρεπορτάζ της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στο σχηματισμό. Εκεί λοιπόν και κατά την ώρα του μικρού διαλείμματος για τους δημοσιογράφους όταν ο Πατριάρχης δεχόταν ενημέρωση από τον Ταξίαρχο Διοικητή Ανδρέα Φλωράτο, έπεσε το μάτι μου στο μνημείο που βρίσκεται απέναντι από την είσοδο της Ταξιαρχίας (παρατήρηση). Εκεί στους ιστούς είδα τρεις σημαίες. Του οικείου σχηματισμού, την Ελληνική και της 1ης Στρατιάς. Αυτόματα μέσα μου άρχισαν να δημιουργούνται διάφοροι συνειρμοί. Πριν λίγα μόλις λεπτά συζητούσαμε με συναδέλφους του Έβρου οι οποίοι με ρωτούσαν για την απουσία του δραστήριου και αγαπητού στον Έβρο και τη Θράκη όπως γνωρίζουμε Στρατηγού Διοικητή του Δ'ΣΣ Γεώργιου Καμπά. ''Καλά ο Στρατηγός Καμπάς έκανε το Μεγάλο Σάββατο ''4-5 Αναστάσεις'' στον Έβρο μαζί με τον Τέρενς Κουϊκ και απουσιάζει από την επίσκεψη του Πατριάρχη;'' ανέφερε καλός συνάδελφος και φίλος από την Ορεστιάδα. Άλλος πάλι τόνισε ''δεν τον είδα ούτε στην υποδοχή στο φυλάκιο, ούτε και στην πλατεία''. 
Αφήνοντας τη σημειολογία και τους καλούς συναδέλφους αποφάσισα να ολοκληρώσω το ρεπορτάζ, αυτό που είχα ξεκινήσει το Σάββατο το πρωί και περίμενα να ολοκληρωθεί η περιοδεία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για να το δημοσιεύσω. 
Θα μεταφέρω λοιπόν τις πληροφορίες που έχω συγκεντρώσει για την απουσία του Στρατηγού Καμπά από την τριήμερη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην περιοχή ευθύνης του.
Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη είχε κανονιστεί πάρα πολύ καιρό πριν κάτι για το οποίο το kranosgr ήταν ενήμερο από την πρώτη στιγμή. Αυτό που γνώριζαν όλοι ήταν πως στην υποδοχή θα παρευρίσκονταν ο Στρατηγός Καμπάς. Ο Στρατηγός Ζερβάκης δεν γνώριζε κάτι για την μετάβαση του στον Έβρο και μάλιστα ετοιμαζόταν για το reunion των συμμαθητών του Τάξεως '83, στο ΚΑΑΥ Πλαταμώνα την ημέρα της έλευσης του Πατριάρχη.  
Την Πέμπτη το μεσημέρι οι Στρατηγοί Ζερβάκης και Καμπάς ενημερώνονται επίσημα με έγγραφο ότι στο ΕΦ 1 για την υποδοχή του Πατριάρχη θα παρευρίσκεται ΜΟΝΟ ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς. Όλοι οι υπόλοιποι από τον Δκτη Δ'ΣΣ μέχρι και τον Υποστράτηγο της 16ης Κ. Μπονώρα θα μπορούσαν να παρευρεθούν στην πλατεία της Ορεστιάδας. Καλύπτοντας το ρεπορτάζ τόσο στο φυλάκιο καθώς και στην πλατεία διαπιστώσαμε την απουσία του Στρατηγού Καμπά κάτι για το οποίο αρχίσαμε να ρωτάμε το λόγο. 
Ακούσαμε ότι έπρεπε να λείπει από τον Έβρο στην Αθήνα για προσωπική του υπόθεση, αλλά γνωρίζουμε ότι είχε σκοπό να αναχωρήσει αμέσως μετά την υποδοχή του Πατριάρχη και μάλιστα θα επέστρεφε την Κυριακή το απόγευμα προς βράδυ για να είναι και στην αναχώρηση τη Δευτέρα το πρωί.  
Δεν γνωρίζουμε γιατί έγινε αυτή η αλλαγή την τελευταία στιγμή και αντί του Στρατηγού Καμπά αποφασίστηκε να υποδεχθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο συμμαθητής του Στρατηγός Ζερβάκης, όπως δεν γνωρίζουμε γιατί δεν εμφανίστηκε καθόλου ο πρώτος στην Ορεστιάδα ούτε και σήμερα Δευτέρα που είχε επιστρέψει από Αθήνα. Αυτό που ξέρουμε και το διαπίστωσαν όλοι είναι ότι εκπροσώπηση από το Δ'ΣΣ έστω και σε επίπεδο Υποδιοικητή δεν υπήρξε. 
Δεν θα μπούμε στη λογική του κουτσομπολιού και στα διάφορα ευφάνταστα ''χακί'' σενάρια. Θα μείνουμε στην είδηση κλείνοντας μεταφορικά ότι από τους ιστούς των σημαιών κατά το περασμένο τριήμερο δεν κυμάτιζε αυτή του Δ'ΣΣ!
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Οι τρεις σημαίες!
Οι τρεις σημαίες!
https://1.bp.blogspot.com/-sfLu42AG0yc/WckAKkhWPgI/AAAAAAADoDQ/pgzKXjnuOHk7PTpnwRocG0ejahV1D7J6ACLcBGAs/s640/DSC03580.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-sfLu42AG0yc/WckAKkhWPgI/AAAAAAADoDQ/pgzKXjnuOHk7PTpnwRocG0ejahV1D7J6ACLcBGAs/s72-c/DSC03580.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/09/blog-post_590.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/09/blog-post_590.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy