Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Απονομή από ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα Πτυχίων στους αποφοίτους της ΣΕΘΑ


O Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σήμερα Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, απένειμε τα πτυχία στους αποφοίτους σπουδαστές της 7ης εκπαιδευτικής σειράς Διαδικτυακής Μάθησης της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), σε τελετή που έγινε στη ΛΑΕΔ (Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων) παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη ΠΝ και του Διοικητή της ΣΕΘΑ Αντιναυάρχου Αλέξανδρου Διακόπουλου ΠΝ.

Συνολικά αποφοίτησαν 70 Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, 22 Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, 12 Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, 16 Αξιωματικοί από την Κύπρο, 2 Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, 1 Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος  και 3 Πολιτικοί Υπάλληλοι.

Ο ΑΝΥΕΘΑ στο χαιρετισμό που απηύθυνε ανέφερε:

«Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι στη σημερινή εκδήλωση απονομής πτυχίων στους αποφοίτους σπουδαστές της 7ης εκπαιδευτικής σειράς Διαδικτυακής Μάθησης της Σχολής Εθνικής Αμύνης.

H ΣΕΘΑ αποτελεί το μεταπτυχιακό σχολείο διακλαδικού χαρακτήρα των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι η ύψιστη μετεκπαιδευτική διαδικασία που συντελείται διακλαδικά στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η εποχή μας, είναι πολύ απαιτητική σε ό,τι αφορά τις γνώσεις και την κατάρτιση. Είναι μια εποχή που έχει ανοίξει νέους ορίζοντες στη γνώση και όλα αυτά έχουν επηρεάσει άμεσα και το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στόχος μας είναι:

•           Να αναβαθμίσουμε, όσο γίνεται περισσότερο τη Σχολή Εθνικής Άμυνας

•           Να εντείνουμε ακόμα περισσότερο τους ήδη υπάρχοντες δεσμούς της με ξένα και ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα
 
•           Να επιμείνουμε στο μεταπτυχιακό χαρακτήρα της.

Θέλουμε ο αξιωματικός που αποφοιτεί από την ΣΕΘΑ να είναι ένας σύγχρονος επιχειρησιακός αξιωματικός, με διακλαδική συνείδηση, που αντιλαμβάνεται όλα τα θέματα σε τακτικό, επιχειρησιακό και στρατηγικό επίπεδο.

Η χώρα μας, χάρη στις προσπάθειες των πολιτών, τις δικές σας και των οικογενειών σας, ξαναβρίσκει το βηματισμό της. Έχουμε ανάγκη να ξεφύγουμε από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και να βγούμε μπροστά, έχοντας αναπτύξει τον πιο σημαντικό πολλαπλασιαστή ισχύος που διαθέτουμε, που είστε εσείς.

Όταν μιλάμε για πολλαπλασιαστή ισχύος και για να μην μένει μια φράση κενή, εννοούμε τη διαρκή επιμόρφωση εστιάζοντας σε νέες γνώσεις και γνώση νέων επιστημονικών επιτευγμάτων, άσκηση σαν να είμαστε σε πραγματικές συνθήκες και επανάληψη ώστε η ανταπόκριση να είναι κάτι σαν αντανακλαστική κίνηση.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας δώσω μια συμβουλή:

Επενδύστε  στις νέες σας γνώσεις. Μη συμβιβαστείτε γενικά στη ζωή σας και πολύ περισσότερο στην επαγγελματική σας πορεία με συνήθειες, τριβές και κοινοτυπίες. Πάρτε ρίσκα και διαχειριστείτε τις αλλαγές, εκμεταλλευτείτε στο έπακρο και αυξήστε τους διαθέσιμους πόρους, κάνετε όνειρα και σχεδιάστε δράσεις.

Πρέπει να σκέφτεστε σύνθετα, και ως επιτελείς και ως ηγέτες. Πρέπει να σκέφτεστε με έναν τρόπο που αξιοποιεί πλήρως όλες τις παραμέτρους, που δυστυχώς ή ευτυχώς σήμερα είναι πολλές και πολύπλοκες, με ανοιχτούς ορίζοντες, με ευελιξία, με την ταχύτητα και προσαρμοστικότητα που απαιτείται. 

Βιώνουμε στις μέρες μας μεταβολές που έχουν επιπτώσεις στη γεωπολιτική, τη γεωστρατηγική και τη γεωοικονομία. 

Οι κοσμογονικές αλλαγές που σημειώθηκαν και συνεχίζονται, τα τελευταία χρόνια, δημιούργησαν µία σειρά από νέα δεδομένα, που διαμορφώνουν ένα ασταθές περιβάλλον ασφάλειας, το οποίο επηρεάζει άµεσα την Ελλάδα, την Κύπρο και ολόκληρη την ΝΑ Ευρώπη.

Σαφώς η Ελλάδα,  γνωρίζει τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και κατορθώνει διαχρονικά να λειτουργεί σταθεροποιητικά και προς όφελος της ειρηνικής συμβίωσης.

Η κυβέρνηση μας έχει επιλέξει μια αταλάντευτη πολιτική αρχών και θέσεων που βασίζονται στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο απαραβίαστο των συνόρων και στην περιφερειακή συνεργασία μέσα από το πλαίσιο των διεθνών οργανισμών αλλά και των ισότιμων διμερών σχέσεων. 

Η αντιμετώπιση αυτών των βασικών προτεραιοτήτων μας σε συνδυασμό με τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί σε παγκόσμιο πλέον περιβάλλον, απαιτεί σωστούς επαγγελματίες, με συνείδηση της αποστολής τους. Με αντίληψη για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα, όχι μονάχα στην ευρύτερη περιφέρειά μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Να δίνετε, λοιπόν, τον καλύτερο εαυτό σας με υψηλό φρόνημα, αξιοπρέπεια, επαγγελματική ικανότητα, και αίσθηση της ευθύνης. Να προσέχετε τους εαυτούς σας, στους στίβους των ασκήσεων, στη δύσκολη καθημερινότητά σας.

Κλείνοντας, θέλω να ευχηθώ σε όλους σας και στις οικογένειες σας υγεία και προκοπή
». 






Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Απονομή από ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα Πτυχίων στους αποφοίτους της ΣΕΘΑ
Απονομή από ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα Πτυχίων στους αποφοίτους της ΣΕΘΑ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsTvYFP7hY5gdSrr4H_FSJqVZXPx9kaLUwp2buFU0rsTMusSMCwRLaqi-KadgB7DU77wrU5wVvQWDTiObfLUQvOWIoJgBVCgcMFSVNfAFrgxQVtULQWWeZQ9TcSGxuQFd9rLzx8d-Av0c/s640/7_big.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsTvYFP7hY5gdSrr4H_FSJqVZXPx9kaLUwp2buFU0rsTMusSMCwRLaqi-KadgB7DU77wrU5wVvQWDTiObfLUQvOWIoJgBVCgcMFSVNfAFrgxQVtULQWWeZQ9TcSGxuQFd9rLzx8d-Av0c/s72-c/7_big.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/09/blog-post_271.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/09/blog-post_271.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy