Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Επεισόδιο στο Καστελόριζο; - «Τούρκοι κατέβασαν την ελληνική σημαία» λένε ντόπιοι - Δεν το επιβεβαιώνει το ΥΠΕΘΑ (upd)


Σαν «κεραυνός έσκασε» η είδηση από το Καστελόριζο ότι Τούρκοι πράκτορες της Μ.Ι.Τ φέρονται να κατέβασαν την ελληνική σημαία από το φυλάκιο του νησιού και σήκωσαν την τουρκική, όπως γράφει το blog, kostasxan, το οποίο είναι συνήθως καλά πληροφορημένο ειδικά στα θέματα της κοινότητας των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών.
Από πλευράς υπουργείου Εθνικής Αμυνας, το περιστατικό δεν έγινε έτσι και "δεν έχει ως πρωταγωνιστές Τούρκους, αλλά... Μαλτέζους"! Μια ομάδα Μαλτέζων τουριστών με μία σημαία, πιθανόν της χώρας τους (;) δημιούργησαν κάποιο επεισόδιο, χωρίς να κατεβάσουν την ελληνική σημαία, όπως μετέδιδαν (επιβεβαιωμένο, αυτό) κάτοικοι του Καστελόριζου.


Η είδηση, όπως αυτή εμφανίσθηκε αλλά δεν επιβεβαιώνεται από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, αναφέρει πως το συγκεκριμένο προκλητικό περιστατικό συνέβη περί τις 8μ.μ. της Παρασκευής και υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας του ακριτικού νησιού, άνδρες της οποίας κατέβασαν την τουρκική σημαία και ύψωσαν την Ελληνική.
Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες, δεν μπόρεσε να υπάρξει πλήρης αναγνώριση των δραστών. Το θέμα είναι, αν είναι Μαλτέζοι τουρίστες, πού βρίσκονται τώρα.
Στο Καστελόριζο μετέβη άμεσα κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), ενώ η φρουρά του νησιού έχει τεθεί σε επιφυλακή.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν, εάν το επωνύμως καταγγελλόμενο περιστατικό είναι αληθινό, είναι ιδιάζουσας βαρύτητας, αφού η δράση των Τούρκων επί ελληνικού εδάφους θεωρείται ως «κακός οιωνός» εξελίξεων επί των ελληνοτουρκικών, τόσο στο Αιγαίο, όσο και –ιδιαίτερα- στο ίδιο το Καστελόριζο.
Κάποιοι αρμόδιοι, πρέπει να απαντήσουν επώνυμα και υπεύθυνα για την συγκεκριμένη καταγγελία.
Κι αυτό επειδή ένα πιθανό ελληνοτουρκικό επεισόδιο του οποίου η κλιμάκωση θα είναι μη ελεγχόμενη, φαίνεται να είναι όχι απλώς δυνατό να συμβεί, αλλά και ιδιαιτέρως πιθανό, αφού η Τουρκία διακαώς (παρά τις εμπεριστατωμένες αναλύσεις ειδικών) επιθυμεί την όξυνση, μέσω της οποίας ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ευελπιστεί -μέσω απειλής ολικής εμπλοκής αι δια της προβολής της ισχύος- να αναβαθμίσει τον ρόλο της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου δημιουργώντας σωρεία προβλημάτων τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς το ΝΑΤΟ.



ΠΗΓΗ: kostasxan

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Επεισόδιο στο Καστελόριζο; - «Τούρκοι κατέβασαν την ελληνική σημαία» λένε ντόπιοι - Δεν το επιβεβαιώνει το ΥΠΕΘΑ (upd)
Επεισόδιο στο Καστελόριζο; - «Τούρκοι κατέβασαν την ελληνική σημαία» λένε ντόπιοι - Δεν το επιβεβαιώνει το ΥΠΕΘΑ (upd)
https://2.bp.blogspot.com/-tfM01xhT_8Y/WZigNBahBrI/AAAAAAADk_o/rRIitcwU3eAkgKK2HDt-DgqT7iaHEYn5wCLcBGAs/s640/papanikolis-kabaloudis.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-tfM01xhT_8Y/WZigNBahBrI/AAAAAAADk_o/rRIitcwU3eAkgKK2HDt-DgqT7iaHEYn5wCLcBGAs/s72-c/papanikolis-kabaloudis.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/08/upd.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/08/upd.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy