Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

H Λέσβος από το 2015 μέχρι σήμερα... Άρθρο του Αντιναύαρχου Δημ. Παπαγιαννίδη



Γράφει για το kranosgr ο Δ.Παπαγιαννίδης

Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α
Σαν να πέρασε αιώνας ήταν τα τελευταία δύο έτη για τον τόπο μας. Και δεν αναφέρομαι, βεβαίως, στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας αλλά στην πρωτοφανή κρίση που βίωσε το νησί μας την περίοδο αυτή.



Μια κρίση που ήρθε να προστεθεί στην οικονομική και που απέδειξε περίτρανα πόσο μόνοι μας είμαστε...
Στη Συρία ο Εμφύλιος Πόλεμος είχε κλιμακωθεί το 2015. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το γεγονός πως εκατοντάδες χιλιάδες ή μάλλον εκατομμύρια πρόσφυγες είχαν διαφύγει στη γειτονική Τουρκία. Το 2015 η ανθρωπιστική αυτή κρίση έφτασε στο νησί μας. Καθημερινά εκατοντάδες βάρκες με χιλιάδες άτομα από τα μικρασιατικά παράλια έφταναν στο νησί μας. Σε έναν τόπο 90.000 κατοίκων γίνεται εμφανές πως η συνδρομή της επίσημης πολιτείας είναι απαραίτητη. Τόσο όμως, η επίσημη πολιτεία όσο και οι διεθνείς οργανισμοί δεν έδωσαν τη σημασία που έπρεπε.
Οι άνθρωποι που έφταναν στη Λέσβο αυξάνονταν. Πλέον δίπλα στους Σύρους πρόσφυγες προστέθηκαν και Αφγανοί, Πακιστανοί, Αλεγερινοί, Μαροκινοί κλπ ενώ πέρασαν από τη Λέσβο γύρω στα 800.000 άτομα. Οι ΜΚΟ, που δημιουργήθηκαν, μάλλον συντηρούσαν το πρόβλημα παρά το επέλυσαν. Οι διάφοροι "διάσημοι" έκαναν απλά προβολή δικιά τους παρά συνέβαλαν στην επίλυση του προβλήματος. Εκτός δε αυτού, η άφιξη των διασημοτήτων έκανε και αρνητική διαφήμιση στο νησί μας!



Η Πολιτεία αδυνατούσε να βοηθήσει. Και αδυνατούσε και να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση μια επίλυση του ζητήματος όπου το βάρος θα μετατοπιζόταν σε χώρες που είχαν τη δυνατότητα και τις υποδομές. Έτσι, η Λέσβος και οι κάτοικοί της με τη συνδρομή του στρατού και των δυνατοτήτων αυτού αντιμετώπισαν μόνοι τους -και το τονίζω αυτό- μόνοι τους την κρίση αυτή. Η ανθρωπιά που επέδειξαν υπήρξε πρωτοφανής (παρά κάποια μεμονωμένα περιστατικά εκμετάλλευσης και αισχροκέρδειας).
Ο χρόνος προχωρά. Οι ροές έχουν μειωθεί αλλά πλέον άνθρωποι ζούνε μόνιμα στο νησί μας σε γκετοποιημένες περιοχές (Μόρια, Καρα Τεπέ) την ίδια στιγμή που η επίσημη Πολιτεία δείχνει να θεωρεί το πρόβλημα λυμένο. Διάφοροι υπουργοί έρχονται για επίδειξη μαζί με τον Πρωθυπουργό χωρίς κανένα αποτέλεσμα.



Τί γίνεται; Θα αποφασίσει πραγματικά κάποιος στην Κυβέρνηση να ασχοληθεί με τη Λέσβο;;; Να προσθέσω εδώ πως ο τουρισμός έχει μειωθεί στο ελάχιστο και το νησί είναι υποβαθμισμένο τη στιγμή αυτή. Και σαν να μην έφταναν αυτά προστέθηκε και ο σεισμός ο οποίος αύξησε τη διαφήμιση των Κυβερνόντων που κατέφταναν στη Λέσβο για να δείξουν τον πόνο τους και έφευγαν χωρίς ουσιαστική συνδρομή στα προβλήματα του τόπου μας.
Ζητώ πραγματικά να ασχοληθεί σοβαρά η Πολιτεία με το νησί μας και να σταματήσει να στηρίζεται στην ανθρωπιά των κατοίκων και των στρατευμένων νέων που η αποστολή τους είναι άλλη.

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: H Λέσβος από το 2015 μέχρι σήμερα... Άρθρο του Αντιναύαρχου Δημ. Παπαγιαννίδη
H Λέσβος από το 2015 μέχρι σήμερα... Άρθρο του Αντιναύαρχου Δημ. Παπαγιαννίδη
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6XlTG5_OZt89hpN-SjENtGKw5HHiQZciyVB1gs3DyPmJMj-iq853decgVNTrKKiEwVT91du7oeldTPuXtkGavXkmeufL_uGZuvIa9-NfF_XR-gFGeH7FUiA1G4X-Gsv1gqY9BAFPB-Pk/s640/dimitrios-papagiannidis-1132x670.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6XlTG5_OZt89hpN-SjENtGKw5HHiQZciyVB1gs3DyPmJMj-iq853decgVNTrKKiEwVT91du7oeldTPuXtkGavXkmeufL_uGZuvIa9-NfF_XR-gFGeH7FUiA1G4X-Gsv1gqY9BAFPB-Pk/s72-c/dimitrios-papagiannidis-1132x670.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/08/h-2015.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/08/h-2015.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy