Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: ''Σιγή ασυρμάτου για το πρόγραμμα Ε.Σ.Ε.ΕΘ.Α.
Παρατηρώντας ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν απαντά συνειδητά στις ερωτήσεις του βουλευτή του Ποταμιού και μέλους της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Bουλής Σπύρου Δανέλλη για την πορεία του προγράμματος υλοποίησης του Ενοποιημένου Συστήματος Επικοινωνιών Εθνικής Άμυνας (Ε.Σ.Ε.ΕΘ.Α), ο Τομέας Άμυνας επανέρχεται στο θέμα μέχρι το αρμόδιο υπουργείο να καταδεχτεί να δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις για το πάγωμα του προγράμματος.
Υπενθυμίζουμε ότι την 30/12/14 υπογράφτηκε μεταξύ της ΠΑ/ΓΕΑ /ΥΠΕΠΑ και της κοινοπραξίας ΑΤΟΜΟΝ ΑΕ – ΔΙΗΝΕΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕ, η υλοποίηση του έργου Switching, Control and Security του Ε.Σ.Ε.ΕΘ.Α , έναντι των €13 εκ. περίπου, με προβλεπόμενο συμβατικό χρόνο υλοποίησης τους 24 μήνες.Το εν λόγω έργο προβλεπόταν να ολοκληρωθεί με χρηματοδότηση του ΝΑΤΟ κατά €8,5 εκ. περίπου, ενώ το υπόλοιπο ποσό ύψους €4.5 εκ. περίπου από εθνικά κονδύλια.
Έχει παρέλθει ο συμβατικός χρόνος υλοποίησης του εν λόγω έργου που ήταν η 30/12/2016 και – σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες - δεν έχει σχεδόν αρχίσει παρότι θεωρείται μείζον για τις επικοινωνίες των ΕΔ, σε μία κρίσιμη για τη χώρα περίοδο.Δεδομένου ότι η στασιμότητα του προγράμματος μας αφήνει πολλά ερωτηματικά και το γεγονός ότι, όπως προκύπτει από την όλη αλληλογραφία, αποφεύγεται συνειδητά να μας δοθεί απάντηση, ζητούμε να μάθουμε:
-Για ποιους λόγους το έργο δεν προχωρά;
-Ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειές σας;
-Αν κινδυνεύουν να χαθούν τα Νατοικά κονδύλια και παράλληλα να τρωθεί η αξιοπιστία μας στους κόλπους του ΝΑΤΟ.-Αν υπάρχουν υπεύθυνοι για τη μη υλοποίηση της σύμβασης.
-Ποια είναι η αιτία που με δική σας γραπτή υπόδειξη άλλαξε η πορεία υλοποίησης του προγράμματος;
-Αν υπάρχει περίπτωση να ζημιωθεί ο προυπολογισμός των ΕΔ σε περίπτωση διακοπής της σύμβασης.

Ελπίζουμε ότι δεν θα επαληθευτεί η λαική ρήση: «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα» και οι προβληματισμοί μας να βρουν ευήκοα ώτα στο υπεύθυνο για την υλοποίηση του έργου Υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.