Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Νομοθετικό "κενό" της Πολεμικής Αεροπορίας οδηγεί σε εκδίωξη δόκιμη αξιωματικό που πάσχει από αυτοάνοσοΕκτός του Σώματος της Πολεμικής Αεροπορίας τίθεται 19χρονη δόκιμη αξιωματικός της Σχολής Ικάρων, λόγω νομοθετικού κενού που δεν καλύπτει την εν λόγω κατηγορία, σε αντίθεση με ότι ισχύει στα άλλα Σώματα. Συγκεκριμένα η δόκιμη αξιωματικός πέτυχε υγιής την εισαγωγή της στη Σχολή, όμως στη συνέχεια νόσησε (αυτοάνοσο) κατά την εσώκλειστη φοίτησή της, και λόγω ακριβώς του νομοθετικού κενού, βρίσκεται στη διαδικασία εκδίωξης.

Όμως, σε παρόμοιες περιπτώσεις στα άλλα Σώματα (π.χ. στην Αστυνομία), με το Π.Δ. 80/2011 παρ. αριθμ. 25, οι αξιωματικοί που νοσούν κατά τη θητεία τους στις σχολές, μετατάσσονται σε Υπηρεσίες Γραφείου. Όπως τονίζει η νεαρή δόκιμη στο zougla.gr, το νομοθετικό αυτό κενό στην Πολεμική Αεροπορία δημιουργεί πολίτες διαφορετικών ταχυτήτων, παραβιάζοντας έτσι το Νόμο 3304/2005 περί ίσης μεταχείρισης.Το ζήτημα εξετάζεται από τα αρμόδια γραφεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και από το Γραφείο Πρωθυπουργού, που έχει επιδείξει ενδιαφέρον, με στόχο τη δίκαιη προσαρμογή του εν λόγω νόμου και στα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας. 

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.