Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017

Ποιος ασχολείται με τις αυτοκτονίες στις Ένοπλες Δυνάμεις;Ενδεχομένως τα στατιστικά στοιχεία των αυτοκτονιών στο στράτευμα να μην προκαλούν ανησυχία στην στρατιωτική ηγεσία. Πιθανόν να τα θεωρούν ακόμη “αποδεκτά”, συγκρινόμενα με στοιχεία προηγούμενων ετών…Δεν μιλάμε όμως για αριθμούς.Μιλάμε για ανθρώπους…


Ότι κι αν λένε οι αριθμοί δεν ήταν καθόλου συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα οι αυτοκτονίες μόνιμων στελεχών των ΕΔ. Παλαιότερα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με τις αυτοκτονίες στρατιωτών. Η βελτίωση των συνθήκων της θητείας και η είσοδος στο στράτευμα νέων γενεών αξιωματικών σχεδόν εξαφάνισε αυτό το θέμα…
Κάθε περίπτωση αυτοκτονίας είναι διαφορετική.Κανένας δεν είναι Θεός για να κρίνει αλλά και για να ξέρει τι οδηγεί έναν άνθρωπο σ΄ αυτή την απόφαση. Ωστόσο θα πρέπει κάποια στιγμή η ηγεσία των ΕΔ να ασχοληθεί μεθοδικά και με επιμονή με το θέμα.Τουλάχιστον σ΄ ότι έχει να κάνει με τους παράγοντες εκείνους που επιβαρύνουν την ψυχολογία των στελεχών και αυξάνουν την πίεση. Δεν είναι μόνο το οικονομικό πρόβλημα που μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο να λυγίσει. Είναι και πολλά άλλα… Ένα απ΄αυτά είναι το αίσθημα αδικίας που αισθάνονται πολλά στελέχη. Η αξιοκρατία στις ΕΔ δεν έχει επιτευχθεί. Οι ικανοί ακόμη δεν έχουν εξασφαλίσει την αυτονόητη εξέλιξή τους. Βρίσκουν πάντα απέναντί τους τους …ευέλικτους.


Η οικογενειακή σταθερότητα καμία βοήθεια δεν έχει όταν μήνα Αύγουστο, στελέχη δεν γνωρίζουν αν και που τελικά θα μετατεθούν τον Σεπτέμβριο. Κάποιες μεταθέσεις ακόμη δεν έχουν “κλείσει” και οι ενδικοφανείς προσφυγές στελεχών μένουν ανυπόγραφες.
Σε άλλες περιπτώσεις “ομαδούλες” καθοδηγούν και επηρεάζουν τις μεταθέσεις κάνοντας “μπαϊ πας” ακόμη και την ηγεσία!


Η καθημερινή πίεση στις μονάδες δεδομένη.Πίεση που δημιουργείται  από τα πολλά προβλήματα που προκάλεσε η οικονομική κρίση στη λειτουργία μονάδων .Η πίεση ως γνωστόν μεταφέρεται από τα πάνω προς τα κάτω. Δεν θα ρίξουμε το “ανάθεμα” στους διοικητές σχηματισμών και μονάδων. Γιατί κι αυτοί πιέζονται και κατανόηση από την ιεραρχία δεν φαίνεται να ΄χουν. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα στα τόσα προβλήματα τους προσθέσαμε να έρχονται από την άλλη άκρη της χώρας για να παρουσιάζουν …τον τόπο που βρίσκεται ο στρατιωτικός σχηματισμός τους και τα …τοπικά προϊόντα της περιοχής! Τι άλλο θα τους ζητήσουμε;


Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αγνοούμε τα προβλήματα των στελεχών για να κάνουν κάποιοι  καριέρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.