Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Πύργος: Στρατιωτικός βρήκε σε ΑΤΜ (και παρέδωσε) ξεχασμένη κάρτα και χρήματα


Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η πράξη του Στρατιωτικού Γρηγόρη Κατσέπη, που βρήκε και παρέδωσε – χωρίς δεύτερη σκέψη – τα χρήματα και την κάρτα ανάληψης στην κάτοχό τους, η οποία τα είχε ξεχάσει στο ΑΤΜ, ένα μόλις λεπτό νωρίτερα. Η ίδια, τον ευχαρίστησε θερμά και του ευχήθηκε να έχει πάντα υγεία και να είναι τυχερός στη ζωή του.


Ο Ηλείος Στρατιωτικός ζει μόνιμα στην Αθήνα και αυτές τις μέρες βρίσκεται στην γενέτειρά του, τον Αμπελώνα, για να περάσει τις ημέρες της άδειάς του με τη σύζυγο και τα παιδιά τους. Το μεσημέρι του Σαββάτου, βρέθηκε στον Πύργο και τη στιγμή που προσπάθησε να κάνει ανάληψη μετρητών από το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, διαπίστωσε ότι κάτι δεν πάει καλά. Στην προσπάθειά του να ενεργοποιήσει την οθόνη που – όπως είπε – φαινόταν να έχει μπλοκάρει, το μηχάνημα ολοκλήρωσε την συναλλαγή με την ξεχασμένη κάρτα ανάληψης, «δίνοντάς» του το ποσό των 420 ευρώ. Ο ίδιος, όπως αποκάλυψε στην εφημ. «Πατρίς», δεν αιφνιδιάστηκε και αμέσως έπραξε τα δέοντα. Αφού «έριξε» στην κάρτα κάτω από την πόρτα της Τράπεζας, ώστε να την παραλάβουν οι υπεύθυνοι, απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και ενημέρωσε για το περιστατικό, κρατώντας όμως τα χρήματα, ώστε να τα παραδώσει ιδιοχείρως στην κάτοχο.


«Υπάρχουν ακόμα Άνθρωποι»
Ο κ.Κατσέτης χθες το πρωί απευθύνθηκε στο Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Πύργο απ’ όπου ενημερώθηκε η κάτοχος της κάρτας για την απώλεια. Η ίδια, όπως διαπιστώθηκε στην πορεία, ενώ έκανε «ενημέρωση» των τελευταίων κινήσεων και του αποθέματος του τραπεζικού λογαριασμού από το ΑΤΜ, λόγω βιασύνης έφυγε αφήνοντας την κάρτα στο μηχάνημα, και μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε συνειδητοποιήσει την απώλεια της. Ένα λεπτό αργότερα, όπως φαίνεται και την αναγραφή της ώρας στις αποδείξεις συναλλαγής, την βρήκε ο κ.Κατσέτης. Οι υπεύθυνοι της Τράπεζας παρέδωσαν στην κάτοχο την κάρτα, συγχαίροντας τον κ. Κατσέτης για την πράξη του, και ο ίδιος παρέδωσε τα χρήματα στην εκπαιδευτικό ιδιοχείρως, με την ίδια να τον ευχαριστεί θερμά και να του εύχεται «να έχει πάντα υγεία και να του ανταποδοθούν διπλάσια και τριπλάσια τα χρήματα που της παρέδωσε».


Ευτυχώς, που, στις δύσκολες εποχές της ανέχειας και της ανασφάλειας που διακατέχει όλους, υπάρχουν ακόμα «Άνθρωποι» που διατηρούν την αξιοπρέπεια και το ήθος τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.