Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Φωτογραφίες που σοκάρουν: Έλιωσε το κράνος πυροσβέστη σε φωτιά στην Θεσσαλονίκη

Μέσα από μια φωτογραφία παρουσιάζεται η δύσκολη δουλειά των πυροσβεστών και το ρίσκο που παίρνουν καθημερινά, ώστε να προστατέψουν τους πολίτες.Το βράδυ της Τετάρτης ξέσπασε φωτιά σε υπόγειο οικοδομής στις Συκιές, στην οδό Αριστοφάνους.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, την φωτιά έβαλε, ένας άνδρας με ψυχολογικά προβλήματα, που το έχει επαναλάβει στο παρελθόν. Στο σημείο έσπευσαν 16 πυροσβέστες με έξι πυροσβεστικά οχήματα. Οι πρώτοι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο αμέσως προσπάθησαν να περιορίσουν την φωτιά για να μην φθάσει στους πάνω ορόφους. Οκτώ κάτοικοι απεγκλωβίστηκαν από την οικοδομή από τους πυροσβέστες και τους παρασχέθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες από προσωπικό του ΕΚΑΒ.
Στο υπόγειο υπήρχαν πολλά σκουπίδια και πυροσβέστες με ειδικό εξοπλισμό επιχειρούσαν για αρκετή ώρα μέχρι να σβήσει η φωτιά. Το θερμικό φορτίο της φωτιάς, ήταν πολύ μεγάλο, τόσο που κατάφερε να λιώσει και να παραμορφώσει το κράνος ενός πυροσβέστη. Ενώ, πολλοί πυροσβέστες ανέβασαν παλμούς στους 180 και τους παρήχθη από το ΕΚΑΒ, καθαρό οξυγόνο.Στις φωτογραφίες του Seleo, βλέπεται το κράνος του πυροσβέστη, που την ώρα της επιχείρησης έλιωσε. Φωτογραφίες που δείχνουν, πως αυτοί οι άνθρωποι εκθέτουν καθημερινά την ζωή τους στο κίνδυνο και εργάζονται μέσα σε αντίξοες συνθήκες, που προκαλούν προβλήματα στην υγεία τους. Καθημερινοί ήρωες, που σώζουν ζωές, σπίτια και φυσικό πλούτο και τους έχει γίνει συνήθεια να καίγονται ελαφρά στο πρόσωπο, να ανεβάζουν παλμούς και να δίνουν μάχες με τις φλόγες.O πυροσβέστης κατέθεσε αναφορά για το κράνος, ώστε να του προμηθευτεί νέο, για να μπορεί να εργάζεται με ασφάλεια. Το χρονικό περιθώριο, όμως, που θα χρειαστεί για να πάρει το νέο κράνο, δεν το γνωρίζει κάνεις. Όπως αναφέρει στο Seleo, ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμητρης Τσαλής, «υπάρχει γενικά μια καθυστέρηση στην χορήγηση στολών και μέσων ατομικής προστασίας. Έχουν γίνει πολλές φορές αιτήσεις αλλά δεν έχουν ανανεωθεί τα μέσα ατομικής προστασίας. Πρόσφατα μας ήρθε μια νέα στολή, αλλά δεν αρκεί. Υπάρχουν πυροσβέστες που έχουν το ίδιο κράνος 10, 15 και 18 χρόνια. Όλα τα υλικά έχουν ημερομηνία λήξης και ανά κάποια χρονικά διαστήματα πρέπει να ανανεώνονται, αλλά αυτό δεν τηρείται».

Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.