Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

«Κάρτα ένδυσης» 150 ευρώ για τις στολές ζητά η ΠΟΜΕΝΣ


«Κάρτα ένδυσης» αξίας 150 ευρώ με την οποία τα στελέχη θα μπορούν  να  προμηθευτούν τα αναγκαία υλικά – εξαρτήματα των στολών τους από τα στρατιωτικά πρατήρια, ζητά με επιστολή της στην ηγεσία, η ΠΟΜΕΝΣ


Στην επιστολή αναφέρει:
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,


  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) ως ο νόμιμος και θεσμικός εκπρόσωπος των εν ενεργεία Στρατιωτικών, στα πλαίσια της Διοικητικής Μέριμνας για τα ενεργεία στελέχη των Ε.Δ. σας γνωστοποιεί το θέμα που αφορά τον ιματισμό και τις στολές των εν ενεργεία στελεχών.
  
  1. Σύμφωνα με σχετικές Διαταγές των Γενικών Επιτελείων προβλέπεται η χορήγηση ειδών ιματισμού (Ξίφος, πουκάμισα, υποδήματα κλπ.) καθώς και υφάσματος για την ραφή των στολών που προβλέπονται από το διακλαδικό κανονισμό Στολών (ΔΚ 4-1/ 2015). Σημειωτέον δε όσο αφορά το Ξίφος, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις Αξιωματικών που προέρχονται από Ανθστες, με τριάντα και χρόνια υπηρεσίας ή σε άλλες περιπτώσεις να έχουν αποστρατευθεί και δεν τους έχει απονεμηθεί το Ξίφος σε ειδική τελετή όπως προβλέπεται, το οποίο παρεμπιπτόντως αποτελεί την μεγαλύτερη Τιμή για κάθε Αξιωματικό των Ε.Δ.


  1. Επίσης η υπάρχουσα δυσμενή οικονομική κατάσταση που πλήττει τα εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ., έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία ενός πολύ μεγάλου μέρους του προσωπικού να προβαίνει στην προμήθεια των αναγκαίων ειδών καθώς και την αγορά των προβλεπομένων στολών, καθόσον η χορήγηση υφασμάτων και υλικών από την Υπηρεσία επ’ ουδενί καλύπτει τις ανάγκες του, με ότι αυτό συνεπάγεται.  
       
  1. Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,
          
                    Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα προσωπικού και μέριμνας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, εισηγείται για την εξάλειψη των προαναφερομένων τα εξής:


                  α.  Στις απαιτούμενες ενέργειες άμεσης προμήθειας και επίδοσης του Ξίφους σ΄όλους τους δικαιούμενους Αξιωματικούς, ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο ύπαρξης Αξιωματικών δύο ταχυτήτων.
                  β. Την χορήγηση ειδικών κουπονιών-καρτών σε ετήσια βάση που θα αντιστοιχεί σ’ ένα ποσό των 150 ευρώ, ώστε όλα τα στελέχη να έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν τα αναγκαία υλικά – εξαρτήματα των στολών τους (πουκάμισα-παπούτσια-σήματα κλπ) από τα στρατιωτικά πρατήρια.
                  γ. Την προμήθεια υφασμάτων μέσω των Γενικών Επιτελείων, ώστε να είναι εφικτή η αγορά – ραφή από τα εν ενεργεία στελέχη, των προβλεπομένων στολών από τα στρατιωτικά ραφεία-πρατήρια-καταστήματα με την καταβολή ενός ποσού που θα αφορά μόνο την εργασία ραφής τους,
και παρακαλούμε για την εκδήλωση από μέρους σας αναλόγων ενεργειών που θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα των στελεχών των Ε.Δ.   


                                                                  Μετά τιμής

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
             Ο                                                                                                 Ο
     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ                                                               ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
     Επγός (ΥΔΚ)                                                                                Λγος (ΠΖ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.