Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται: Κρούουν τον κώδωνα κινδύνου οι αξιωματικοί της Eθνικής Φρουράς -Ενδείξεις για τουρκικές επιχειρήσεις!


Η άποψη του  συνδέσμου  Αξιωματικών του Κυπριακού Στρατού, με αφορμή το άδοξο τέλος στη Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, κρούει «καμπανάκι» στην κυπριακή κυβέρνηση  αλλά και στην ελληνική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία  για τις άνομες προθέσεις του Ερντογάν για την μεγαλόνησο …και το Αιγαίο.







Οι Ελληνοκύπριοι αξιωματικοί αναφέρονται στον ρόλο που έπρεπε να έχει η στρατιωτική ηγεσία στο πλαίσιο της συζήτησης του κεφαλαίου της ασφάλειας, καθώς και στο ότι είναι επιτακτικό πλέον να εισακουστούν επιτέλους οι φωνές και οι απόψεις των αξιωματικών,  για την κάλυψη των σοβαρών κενών που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Εθνική Φρουρά.

Οι ίδιοι μάλιστα αναφέρουν ότι είναι επιβεβλημένη η ανάγκη να εξοπλιστεί ο κυπριακός στρατός με σύγχρονα μέσα για να αναβαθμιστεί η μαχητική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς, αναφέρει η εφημερίδα Φιλελεύθερος  .






Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού εκφράζει την «έντονη ανησυχία του αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο εθνικό ζήτημα όπου οι Τούρκοι και οι Άγγλοι στρατιωτικοί συμμετείχαν στις συνομιλίες, προωθούσαν συγκεκριμένες θέσεις επ’ ωφελεία τους, σε αντίθεση με τη μη ουσιαστική εμπλοκή στρατιωτικών από δικής μας πλευράς».

Ο σύνδεσμος τονίζει ακόμη ότι «η ασφάλεια της πατρίδας μας διέπεται από κατ’ εξοχήν στρατιωτικά κεφάλαια, ανεξάρτητα από την όποια έκβαση των συνομιλιών, οι στρατηγικοί σχεδιασμοί των Τούρκων και των Άγγλων για την Κύπρο δεν διαφαίνεται ότι μεταβάλλονται και η Ιστορία, δυστυχώς για εμάς, επαναλαμβάνεται. Οι εγγυήσεις, η παρουσία στρατευμάτων, ο οπλισμός, οι ακτές, το έδαφος και οι απώλειες αφορούν καθηκόντως εμάς τους στρατιωτικούς, γιατί εμείς πρώτοι θα βρεθούμε αντιμέτωποι για την υπεράσπισή τους. Οι δε πιθανότητες πρόκλησης θερμού επεισοδίου από τον εχθρό κατά την επικείμενη χρονική περίοδο δεν αποκλείονται».

Οι αξιωματικοί απευθύνουν έκκληση «προς πολιτική-στρατιωτική ηγεσία, Εκκλησία, πολιτικές δυνάμεις και θεσμούς εξ αντικειμένου όπως λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τις επισημάνσεις του στρατηγού Φοίβου Κλόκκαρη, όπως αναλύονται σε πρόσφατη ανοικτή επιστολή του, το περιεχόμενο της οποίας είναι αυτόδηλο και αρκούντως κατατοπιστικό». «Η βαθιά γνώση, το ήθος και η εν γένει πορεία τού ανδρός αποτελεί για τα στελέχη πρότυπο και πυξίδα, η άγνοια και ο παραγκωνισμός του στρατηγού, μας προβληματίζει ακόμη περισσότερο» σημειώνουν οι αξιωματικοί.






Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΚΣ επισημαίνει ότι από «στρατιωτικής απόψεως και μόνο, προσεγγίσεις όπως «δεν αναγκαιούν οι επενδύσεις για την Άμυνα» ή «δεν θα συρθούμε σε πολεμική σύρραξη γιατί εμείς υστερούμε έναντι του αντιπάλου» δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, δεν συνάδουν με την αποστολή μας και εκφεύγουν των ιστορικών ευθυνών και παραδόσεών μας».

Καταλήγοντας, οι αξιωματικοί τονίζουν: «όσο υποχρεούνται οι στρατιωτικοί να παραμένουν αφοσιωμένοι στο στρατιωτικό τους έργο, άλλο τόσο οφείλουν οι πολιτικοί και τεχνοκράτες να περιορίζονται στο δικό τους, προς αποφυγή επανάληψης των λαθών του παρελθόντος».

Στις 29 Μαΐου 2017 ο «Φιλελεύθερος» δημοσιοποίησε το εκτενές άρθρο του αντιστράτηγου ε.α. και πρώην υπουργού Άμυνας Φοίβου Κλόκκαρη, στο οποίο παρέθετε τις απόψεις του για μια σειρά από αποφάσεις, οι οποίες θέτουν υπό απειλή την άμυνα της Κύπρου. Τα κυριότερα και πιο σημαντικά θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Κλόκκαρης:

Α. θητεία των κληρωτών μειώθηκε απότομα από τους 24 στους 14 μήνες χωρίς να έχει μειωθεί η απειλή των τουρκικών δυνάμεων κατοχής και χωρίς η πρόσληψη Συμβασιούχων Οπλιτών να έχει καλύψει τις μεγάλες ανάγκες της ΕΦ σε προσωπικό.






Β. Η Εθνική Φρουρά προχώρησε σε βεβιασμένη αναδιοργάνωση, σε μια προσπάθεια να ακολουθηθούν πρότυπα ξένων στρατών, χωρίς να έχουν γίνει παράλληλα οι αναγκαίοι εξοπλισμοί και υποδομές.

Γ. Τα κύρια οπλικά συστήματα της Εθνικής Φρουράς είναι μεγάλης ηλικίας και το εξοπλιστικό πρόγραμμά της καθηλώθηκε για μακρό χρονικό διάστημα. Στασιμότητα που προκάλεσε δυσαναπλήρωτο κενό, γιατί οι εξοπλισμοί δεν απαιτούν μόνο χρήματα, αλλά και μεγάλο χρόνο για την απόκτηση, την ένταξη και αξιοποίησή τους από την ΕΦ.

Δ. Στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο της Κύπρου, μεγάλης γεωπολιτικής αξίας, το πολεμικό ναυτικό και αεροπορία της ΕΦ βρίσκονται για πολλά χρόνια σε κατάσταση απαράδεκτης υποβάθμισης.

Ε. Ο Πρόεδρος της ΚΔ θα πρέπει να αναθεωρήσει τάχιστα την οδηγία που έδωσε στη στρατιωτική παρέλαση της 1 Οκτωβρίου 2016, να μη δίδεται βάρος στους εξοπλισμούς της ΕΦ. Είναι μια αψυχολόγητη ενέργεια σε μια ημικατεχόμενη χώρα, όταν μάλιστα η Τουρκία εισβάλλει στην ΑΟΖ της ΚΔ και απειλεί απροκάλυπτα το πρόγραμμα γεωτρήσεών της. Η ΕΦ υλοποιεί τη δυνατότητα αυτοάμυνας του κράτους μας και πρέπει να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο μαχητικής ικανότητας.






Η γνώμη και η άποψη ανθρώπων που υπηρετούν ή έχουν υπηρετήσει σε καίρια πόστα στις  ένοπλες δυνάμεις επιτάσσουν σοβαρή ανάγνωση και φυσικά προσοχή  από την πολιτική ηγεσία της Κύπρου και κατ’ επέκταση της Ελλάδος.

Απαιτείται η θωράκιση εδώ και τώρα , με πυραυλικά συστήματα από οποιαδήποτε χώρα μπορεί να τα διαθέσει με το χαμηλότερο κόστος στο ταχύτερο χρόνο. Κανένας, και αυτό επαναλαμβάνουμε, κανένας δεν πρόκειται να μας βοηθήσει ούτε στην Κύπρο , ούτε φυσικά στο Αιγαίο αν οι νέο-οθωμανοί επιχειρήσουν να επιτεθούν …όπως έχουν κατά νου να πράξουν.

Οι κινήσεις , οι δηλώσεις , και οι πράξεις της τουρκικής ηγεσίας εδώ και πολλούς μήνες ,  προμηνύουν σαφώς και κατηγορηματικώς …πόλεμο για την υφαρπαγή ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σε Αιγαίο και Κύπρο, την ίδια στιγμή που οι πολιτικοί μας στην Αθήνα πανηγυρίζουν που έκλεισαν την δεύτερη αξιολόγηση.  






Έρχονται οι  προαιώνιοι οχτροί μας και πάλι …και είναι ήδη ante portas.

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Η Ιστορία επαναλαμβάνεται: Κρούουν τον κώδωνα κινδύνου οι αξιωματικοί της Eθνικής Φρουράς -Ενδείξεις για τουρκικές επιχειρήσεις!
Η Ιστορία επαναλαμβάνεται: Κρούουν τον κώδωνα κινδύνου οι αξιωματικοί της Eθνικής Φρουράς -Ενδείξεις για τουρκικές επιχειρήσεις!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUNT3DHgQTxupU1wIuc6V_7KkqEMW1vNMmUYTM85nvalazCGXin_xRKU3Qa3jJBZU8UCV2-X55WrwHzczCTMTFLxme_vdC1NEY9fTQzetmvv_W7K0FCxGpLw95XjBubvAG9Kl83F0l4R4/s640/ethniki_froura_parelasi_simaies.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUNT3DHgQTxupU1wIuc6V_7KkqEMW1vNMmUYTM85nvalazCGXin_xRKU3Qa3jJBZU8UCV2-X55WrwHzczCTMTFLxme_vdC1NEY9fTQzetmvv_W7K0FCxGpLw95XjBubvAG9Kl83F0l4R4/s72-c/ethniki_froura_parelasi_simaies.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/07/e.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/07/e.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy