Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

Ο ''χακί'' Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Λαρίσης


Θεωρείται ένας από τους καλύτερους ιεροψάλτες πανελληνίως. Πρόκειται για το Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου Ηλία Παπαδόπουλο. Άριστος γνώστης της ψαλτικής τέχνης με περγαμηνές και διακρίσεις, έχει συμμετάσχει σε αρκετές χορωδίες και αναλόγια κοντά σε μεγάλα ιστορικά ονόματα της βυζαντινής μουσικής.


Τον συναντήσαμε χθες στον Πλαταμώνα, κατά τη διάρκεια εορτασμού του πολιούχου του  ΚΑΑΥ,  Αγίου Προκοπίου, όπου έψαλε στην ακολουθία της παράκλησης και στην περιφορά της ιεράς εικόνας του Αγίου.
Έφεδρος Ανθυπίλαρχος κατά τη διάρκεια της θητείας του στην περιοχή του Λιτοχώρου, ο Ηλίας Παπαδόπουλος  δεν ξεχνά τις Ένοπλες Δυνάμεις τις οποίες στηρίζει σε κάθε ευκαιρία. Ποτέ δεν αρνήθηκε να συμμετέχει σε στρατιωτική εκκλησιαστική πανήγυρη, είτε είναι στην πόλη της Λάρισας είτε εκτός. Πάντα δίνει το παρόν στο αναλόγιο που με πίστη διακονεί.


Δεν είναι τυχαίο, πως μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής που προέρχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, επιλέγουν να τον έχουν καθηγητή. Μάλιστα όπως μαθαίνουμε στο kranosgr, αρκετά είναι τα στελέχη της Λάρισας που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μαθήματα βυζαντινής μουσικής και μέσα στο καλοκαίρι, αφού ετοιμάζεται σε λίγες ημέρες τμήμα αρχαρίων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.