Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Τι λέει το ΓΕΑ για την θαλάσσια περιοχή στο Ζούμπερι που το υπ.Υγείας έκρινε ακατάλληλη

Τι λένε πηγές του ΓΕΑ σχετικά με το έγγραφο του υπουργείου Υγείας,σύμφωνα με το οποίο η θαλάσσια περιοχή στο Ζούμπερι ,όπου βρίσκεται το θέρετρο της ΠΑ;Σύμφωνα με όσα αναφέρουν:
Κατόπιν σχετικής απόφασης του Υπουργείου Υγείας για τις ακτές κολύμβησης οι οποίες βρίσκονται σε ζώνη διακοσίων (200) μέτρων από τα σημεία εκβολής αγωγών, η Πολεμική Αεροπορία
και  όσον αφορά τις ακτές του ΚΕΔΑ/Ζούμπερι έχει προβεί στις παρακάτω ενέργειες:


          Πραγματοποιεί εργαστηριακούς ελέγχους των υδάτων των ακτών κάθε δύο (2) μήνες και αποστέλλονται στο Κέντρο Βιολογικών Ερευνών του Στρατού Ξηράς, σύμφωνα με τις Τεχνικές Οδηγίες Υγιεινής Ύδρευσης του ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ. Οι εργαστηριακές αναλύσεις πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους Αξιωματικούς Υγειονομικού Κτηνιάτρους, στα πιστοποιημένα εργαστήρια του Κέντρου Βιολογικών Ερευνών του Στρατού Ξηράς (ΚΒΙΕΣ) και
τα αποτελέσματα είναι πάντοτε εντός φυσιολογικών ορίων όπως αυτά ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία [άρθρο 5 του υπ’ αρ. Η.Π 8600/416/Ε103 (ΦΕΚ 356/τ.β’/26/2/2009)].


          Είχε πραγματοποιηθεί τον Μάιο 2017 έρευνα του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών, η οποία έκρινε ως κατάλληλη για κολύμβηση την παραλία Ζούμπερι.
          Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα
, σε σχετικό αίτημα της ΠΑ, δεν έχει επισκεφθεί την ανωτέρω Μονάδα κλιμάκιο της  Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας.
          Οι τιμές εργαστηριακών ελέγχων φαίνονται στο συνημμένο έγγραφο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.