Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Σεισμός στην Κω: Η εικόνα στα στρατόπεδα και το σχέδιο ΞενοκράτηςΣεισμός στην Κω: Το σχέδιο Ξενοκράτης τέθηκε σε εφαρμογή από την πρώτη στιγμή. Το σινούκ της Ρόδου προσγειώθηκε στην Κω με κλιμάκιο του ΕΚΑΒ

Από την πρώτη στιγμή του φονικού σεισμού ενεργοποιήθηκε η 80 ΑΔΤΕ στο νησί με βάση το σχέδιο Ξενοκράτης.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν υπάρχουν προβλήματα σε καμία στρατιωτική μονάδα στο νησί. Ωστόσο η 80 ΑΔΤΕ βρίσκεται σε συναγερμό.
Το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει έχουν ενταχθεί στο σχέδιο Ξενοκράτης που εφαρμόζεται στο νησί.

Επιπλέον, το ελικόπτερο σινούκ που υπάρχει στη Ρόδο μετέφερε στην Κω κλιμάκιο με γιατρούς του ΕΚΑΒ και περιμένει στο αεροδρόμιο εάν χρειαστεί για να μεταφέρει τραυματίες από τον σεισμό στο νοσοκομείο της Ρόδου.


Προβλήματα στο λιμάνι
Το λιμάνι του νησιού έχει υποστεί τις περισσότερες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τα πλοία και να παραμένει κλειστό. Έτσι, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Paros δεν μπόρεσε να καταπλεύσει στο νησί. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιο του για Νίσυρο, Τήλο, Σύμη, Ρόδο και Καστελόριζο.

Υπάρχει ένα μικρότερο λιμάνι στο νησί αλλά αυτό δεν μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλα πλοία. Εξετάζεται η λύση τα πλοία να δένουν στην Κάλυμνο και από εκεί οι επιβάτες να διακινούνται με άλλα μικρότερα πλοία προς την Κω.

Το αεροδρόμιο μετά από έλεγχο που έγινε στις κτιριακές και λοιπές εγκαταστάσεις κρίθηκε λειτουργικό.
Κλιμάκιο του ΟΑΣΠ θα εκτιμήσει τις ζημιές την ώρα που ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί όλο το μέγεθος της καταστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.